Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Prawda jest taka że musisz zaczać od sprawdzania sprzetu w swoim pomieszczeniu.

I faktycznie sprawdzić prosty system do 3000 a później do wyznaczonych 7miu. Sprawdzić czy jest sens. Tego Ci nikt nie powie.

Zapraszam do wypożyczenia sprzetu od nas.  Mamy do zaproponowania w obu budżetach.

Pozdrawiam

Piotr

Napisano
17 godzin temu, Misiek1980 napisał:

W poprzednim pokoju, w którym stała wieża kolumny również stały na szafie, ale raz że były szerzej rozstawione, a dwa szafa była niższa. Tam to grało naprawdę nieźle jak na taki sprzęt.

Właśnie to miałem na myśli pisząc o ich ustawieniu na szafie, ale jest zbyt wysoka i za krótka w docelowym pokoju.

17 godzin temu, Misiek1980 napisał:

Czy jeśli kupię online w top hifi sprzęt to będę mógł go ewentualnie zwrócić przed okresem dwóch tygodni? Mają promocję na powernode 2i z kolumnami KEF Q350 za 5555 zł.

Przez internet masz prawo zwrotu, ale możesz też udać się do tego sklepu skoro jest w Twoim mieście i zapytać o wypożyczenie sprzętu do domu na odsłuch.

Napisano

Słuchałem dziś powernode 2i w trzech konfiguracjach z: KEF Q350, B&W 606s2 i ELAC Debut Reference B6. Bowersy spodobały mi się najbardziej, ale i opcja najdroższa. Niestety sprzedawca nie chciał się zgodzić na wypożyczenie sprzętu do domu, więc dalej jestem w kropce.

Napisano
23 minuty temu, Misiek1980 napisał:

Niestety sprzedawca nie chciał się zgodzić na wypożyczenie sprzętu do domu

Szukaj na forum TopHifi Poznań, może oni pomogą. Jeśli nie to na normalnej zasadzie - 2 tyg. zwrot. 

Napisano

Kup przez internet. Masz wtedy możliwość zwrotu. Szczerze powiedziawszy nie rozumiem polityki tych salonów. Też kiedyś chciałem u nich wypożyczyć monitory i nie było takiej możliwości. Niestety u mnie w Lublinie ani Meloman ani Top Hi-fi nie daje takiej możliwości. Dlatego bardzo sobie cenię salony @Q21, @Na Temat Audio czy @S4Home, które wypożyczają sprzęt bez problemu. 

Napisano
14 godzin temu, prezes83 napisał:

Szukaj na forum TopHifi Poznań, może oni pomogą. Jeśli nie to na normalnej zasadzie - 2 tyg. zwrot. 

No nie do końca. To nie jest to samo.

Sklep jeśli będzie chciał udowodni ci że sprzet nosi ślady uzytkowania a wówczas zwrot nie obowiązuje. Jeśli stawiają tak sprawę jasno to ja bym nie ryzykował.

Są jeszcze Magnaty Quantum 753 które w niczym nie ustepuja Bowersom. Polecam te sprawdzić.

Piotr

Napisano
8 minut temu, S4Home napisał:

Sklep jeśli będzie chciał udowodni ci że sprzet nosi ślady uzytkowania a wówczas zwrot nie obowiązuje. Jeśli stawiają tak sprawę jasno to ja bym nie ryzykował.

Na udry zawsze można, z każdym pójść, tylko komu się to opłaca. Jeżeli się uważa to ciężko ślady użytkowania wykazać po 2 tygodniach, szczególnie na kolumnach czy wzmacniaczu. 

9 minut temu, S4Home napisał:

Są jeszcze Magnaty Quantum 753

A gdzie są? Lub chociaż 723 ;)

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

No nie do końca. To nie jest to samo.

Piotr

Wystarczy, że zużycie mieści się w ramach normalnego zarządu rzeczą, wymaganego do sprawdzenia. Ale oczywiście jak można kupić od ludzi, którzy nie robią problemów, to nie widzę sensu w ogóle się tamtym sklepem interesować.

Ja bym się zainteresował opcją dwie małe podwieszane kolumny dobrej jakości + subwoofer gdzieś na podłodze.