Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

Rozważam zakup kina domowego, po rozeznaniu się w sprzęcie wśród najbardziej znanych marek (jbl, Sony, Samsung, itp.) szczerze mówiąc nic mnie nie "urzekło" i tu powstaje moje pytanie, na chwilę obecną na polu bitwy pozostały dwie firmy BOSE oraz Sonos, jednak zestawy które mnie zainteresowały to koszt około 10 tys, w związku z powyższym, czy znacie jeszcze jakieś firmy które powinienem rozważyć podczas dokonywania wyboru?

W głębi ducha BOSE linia 700 to jest to na co się zdecyduje jak nie znajdę ciekawszej alternatywy. 

Napisano
20 minut temu, seba3002 napisał:

Panie Kolego, a słuchałeś jakiegoś soudbara grającego muzykę? I skoro głównym kryterium jest "zmieszczenie się"  to może pokaż jakieś foto miejsca, gdzie ma stać sprzęt grający. 

Słuchałem zestwow o których wspomniałem w temacie i dają radę :soundbar, sub oraz zazwyczaj 2 lub 4 głośniki. Zdjęć niestety nie mogę wysłać na razie bo mieszkanie odbieram za miesiąc. Jeżeli chodzi o miejsce to jestem minimalistą, więc nie wchodzi u mnie w grę rozstawienie po całym pokoju głośników. Dodatkowo do "imprez" mam już zakupiony głośnik lg fh600. Może zapomniałem dodać w początkowym wpisie, nie znam się zupełnie na tego typu "zabawkach". Zestaw bosa 700 to jedyny jak na razie sprzęt,  z którym poczułem się jak w kinie podczas odsłuchów. 

Napisano
16 minut temu, Wybór kina domowego napisał:

Zestaw bosa 700 to jedyny jak na razie sprzęt,  z którym poczułem się jak w kinie podczas odsłuchów. 

To nie kino, a namiastka kina . Jak Ci to wystarcza to ok. nie będę się spierał. Rozumiem , że masz budżet 10k. czyli jesteś w stanie złożyć poprawnie grający system. Pomyśl co przeważa , przyjemność z odsłuchu ,czy patrzenie po robocie na minimalistyczny wygląd wnętrza chałupy.

Napisano
1 minutę temu, tomek4446 napisał:

To nie kino, a namiastka kina .

I ta namiastką kosztuje kupę kasy 🙂.

2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Rozumiem , że masz budżet 10k. 

Ja znalazłem ten zestaw bose za 7000 PLN, ale być może źle szukam.

3 minuty temu, tomek4446 napisał:

poprawnie grający system

Do muzykowania kolega ma głośnik LG 😉.

Przepraszam, ale ja tego nie rozumiem. Też lubię minimalizm ale można to osiągnąć kupując coś innego niż soundbar za 7k PLN. Autorowi proponuję posłuchać soundbara i klasycznego zestawu stereo. Jeśli nie poczujesz różnicy - bierz soundbara. Jeśli zauważysz różnice, może zastanowisz się czy taka belka warta jest takiej kasy. 

Napisano
57 minut temu, maciek72 napisał:

Chyba kolego w pierwszym poście już wybrałeś i zdecydowałeś :)

Potrzebujesz poklepania po plecach ? 

Nie, z każdym produktem jest podobnie, czym bardziej znany tym więcej płacisz za logo i podejrzewam, że podobnie jest z BOSE dlatego zapytałem o radę. Jeżeli klasyczny zestaw stereo to co proponujecie? Szukam kogoś kto mi podpowie gdzie i czego szukać wchodząc do rtv euro agd zbyt wiele się nie dowiem. Może za tą kasę faktycznie lepiej co innego kupić, tylko co i gdzie mogę posłuchać żeby ocenić.

Napisano

Przede wszystkim może określ czego oczekujesz? Ma to być zestaw, który będzie wspomagał telewizor czy chcesz też słuchać muzyki? Jeśli w grę wchodzi jedno i drugie, to określ w jakich proporcjach. Podaj wielkość pomieszczenia, określ budżet i nie zaszkodziłoby też jakieś zdjecie/rzut pomieszczenia, w którym sprzęt się ma znajdować. 

Napisano
1 godzinę temu, seba3002 napisał:

Przede wszystkim może określ czego oczekujesz? Ma to być zestaw, który będzie wspomagał telewizor czy chcesz też słuchać muzyki? Jeśli w grę wchodzi jedno i drugie, to określ w jakich proporcjach. Podaj wielkość pomieszczenia, określ budżet i nie zaszkodziłoby też jakieś zdjecie/rzut pomieszczenia, w którym sprzęt się ma znajdować. 

1. Chcę czuć się jak w kinie (nie ukrywam, że lubię brzmienie basowe) więc w proporcji 65 filmy 35 muzyka. 

2. Jeżeli chodzi o budżet to chciałbym żeby niezbędna podstawa kosztowała około 6-7 tys I później ewentualnie rozbudować ją o kolejne głośniki 

3. Pomieszczenie nr 1(dodam że jest to kamienica więc są dość wysoko sufity) Screenshot_20210102_235747_com.google.android_apps_docs.thumb.jpg.d9c74a395da18359c513b04bc1a15ecf.jpg

Napisano

Soundbar od Sonosa jest ok. Nie wiem czy do odsłuchu muzyki ale to na prawdę udany model.

Do zastąpienia głośników w TV jest ok. Do tego ma na prawdę bardzo udany sub. Tutaj duzy plus.

Jednak polecam Sonosa względem Bose. Chodzi o rozbudowę systemu.

Piotr