LukeWookiee Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 (edytowany) Planuje zbudowac kino domowe w moim domu. Ze względów estetycznych potrzebny jest kompromis wizualny zestawu vs. jego mozliwosci. moj budzet to ok 7-8 tys. zastosowanie filmy 50%, gry na konsoli 30%, muzyka 20%. W filmach zalezy mi na czystych, wyraznych dialogach. To z nimi czesto mam problem. Lubie bas i chcialbym by byl potezny ale nie chce by film koncentrowal sie ma buczeniu. Z grami chce miec mozliwie male opoznienie. z muzyka... nie znam sie. Pomieszczenie to prostokat 6x8 m. Strefa do ogladania to realnie 6x5m. Czy przy takim rozstawieniu jest sens isc w 5.1? W skrajnym przypadku glosniki tylne beda 20 cm od ucha. Srednio 1,5m( po obu stronach kanapy). Kiedy do frontu bedzie ponad 5metrow. Przepraszam za dramatyczna jakosc obrazka, malowane na tablecie. Wstępnie ogladalem glosniki ze strony teufel. Podobaja sie ale czy sa dobre? W oko wpadlo pare modeli. 1. https://teufelaudio.pl/lt-4-power-xl-edition-51-set-l-105552000?v=002 Tutaj podobaja mi sie male kolumny i spory sub. Ale czy moga one konkurować z „normalnymi” kolumnami? 2. https://teufelaudio.pl/ultima-20-surround-51-set-105813000 Tutaj glosniki sa wieksze ale sub mniejszy. Da rade? 3. https://teufelaudio.pl/ultima-40-surround-power-edition-51-set-105950000 Jak 1 i 2 to pomylka to czy ten jest sensowny. Moze przeforsuje takie kolumny... Do tego dochodzi amplituner. Cos polecicie pod te glosniki? W okolicach 2500zl chcialbym kupic. Ogladalem denon 2600, onkyo 696, yamaha nie wiem jaka. Tak zeby mi dzwiek sie nie opoznial wzgledem gier(istnieje wogle taki problem?). Ps. Wie ktos gdzie z tym tematem podjechac gdzies na slasku na odsluch. Edytowano 3 stycznia 2021 przez LukeWookiee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 W tym budżecie można wybrać coś lepszego. Branża na pewno coś Ci doradzi. Skąd Ci ten Teufel wpadł do głowy? I tak rada. Liczy się wnętrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 3 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Wiem, ze liczy sie wnetrze ale salon to terytorium zony. Musi jej pasowac do wystroju. teufel wpadl przypadkiem. Podobno dobre... ale ja sie nie znam. To wole spytac bardziej swiadomych zanim wydam ciezki pieniadz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 A jaka kolorystyka kolumn żonie odpowiada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 3 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Chodzi o caly design. Bryla, polaczenie kolorow, materialow. Pokazuje zdjecie i dostaje komentarz. A wracajac do 1 posta to feufel jest zly? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Teufel poszedł ostatnio w marketing. Jest wszędzie. Także na lamach Audio. Bedzie sie pojawiał coraz częściej. Ale racja w tym budżecie lepiej wybrać coś innego. Yamaha 6A + Heco Aurroa 700 Denon X2700 / Marantz 5015 + Monitor audio z serii Bronze 200 czy 500 albo Magnaty Signature 505. Zapraszam na odsłuch albo po wypożyczenie sprzetu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Cześć, W zakładanym budżecie masz Yamahę RX V6a + Heco Aurora 700set lub Q Acoustic 3050i set. Oba zestawy zagrają lepiej zarówno w kinie domowym jak i w stereo względem Teufel'a. Alternatywą może być denon 2700h + Monitor Audio Bronze 500 set lub KLIPSCH R-820F + R-41M + R-52C jeśli stawiasz na dynamikę oraz przestrzeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 13 godzin temu, LukeWookiee napisał: Wiem, ze liczy sie wnetrze ale salon to terytorium zony. czyli Ty masz kuchnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 No trochę słabo to u kolegi wygląda...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts