Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Chcę przedłużyć kabel zasilający dwużyłowy we wzmacniaczu sanyo ja 220. Ktoś może poradzić dobry jakościowo kabel do tego celu , miedziany dobrze izolowany? Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) @Fortepiano każdy jeden przewód sieciowy na 230V o przekroju 1.5mm2, linka 2 x żyły. To wszystko, żaden inny nie zagra lepiej, bo one tylko dostarczają zasilanie do wzmacniacza. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) aha..... i wszystkie kable mają tą samą jakość wykonania. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 @Fortepiano, różnią się wtyczkami, pozłacane, srebrne, kolorem, ale przewodność mają taką samą, wybór należy do Ciebie czy kabel za np; 20zl. czy też z 2k. Tylko ma znaczenie przekrój kabla - to zależy od obciążenia i napięcia pracy- izolacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Zaznaczam, że wątek nie jest wątkiem dyskusyjnym, jest zapytaniem o polecenie konkretnego przewodu. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Fortepiano napisał: Chcę przedłużyć kabel zasilający dwużyłowy we wzmacniaczu sanyo ja 220. Poniewaz chcesz przedłużyć a nie wymienić wiec polecam przedłużacz dwu-żyłowy Ten pomaranczowy jest na pewno miedziany i zapewniam ze dobrze izolowany. Ps: nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego ze nawet jesli użyjesz przedłużacza 3-żyłowego to i tak bedzie pracował jak na 2-uch! Po prostu "żyła" ochronna nie bedzie używana Edytowano 13 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 @Chyba Miro 84, super, a może kolega chce kupić wygrzany kabel, jest wygrzany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Miro też dziekuję Ci za twoje rady i j.w. . Przedłużyć potrzebuję o 1 metr i chciałem wykonać łączenie kabli bez wtyczek. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 13 minut temu, Fortepiano napisał: przedłużyć potrzebuję o 1 metr i chciałem wykonać łączenie kabli bez wtyczek to jest niebezpieczne bez wtyczek, odradzam. Możesz to zrobić przy pomocy kostki/złączka/ spinającej dwa przewody razem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 kostki już mam potrzebuję dobry przewód i wtyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 1 godzinę temu, Fortepiano napisał: Chcę przedłużyć kabel zasilający dwużyłowy we wzmacniaczu sanyo ja 220. Ktoś może poradzić dobry jakościowo kabel do tego celu , miedziany dobrze izolowany? Nie lepiej włożyć trochę wysiłku i dać Sanyo nowy przewód? W jednym kawałku? To kwestia rozkręcenia obudowy i przelutowania końcówek przewodu. Ja poszedłbym dalej i dał 3-żylowy przewód w ekranie. Od strony urządzenia 3-cia żyła bez podłączenia. Od strony gniazda sieciowego podłączona do ekranu i w gniazdku do PE(N). Taki ekran zabezpieczyłby Ci środowisko przed promieniowaniem elektromagnetycznym samego przewodu zasilającego. Lapp jest niedrogi i spełnia funkcje. Znaczy zasila i ekranuje 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) 17 minut temu, Fortepiano napisał: kostki już mam potrzebuję dobry przewód i wtyk. Jesli za chwile okaże sie że bedziesz walczył o super dzwiek dzieki temu 1 metrowi dodatkowego kabla a tu chcesz użyć kostki, to juz wiem że ręce mi opadną... Lepiej wyrzucić stary i zamontować nowy odpowiedniej długości. Jak proponuje Mariusz Edytowano 13 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Myślałem o tym , ale gdy zobaczyłem wykonanie łączenia w środku zrezygnowałem, nie znam się na tym i nie chcę popsuć. Trzyżyłowy może ponadto nie zmnieścić się w dziurce fabrycznej obudowy. Kable połączyć kostką i przymocować wtyk potrafię. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Jesli za chwile okaże sie że bedziesz walczył o super dzwiek dzieki temu 1 metrowi dodatkowego kabla a tu chcesz użyć kostki, to juz wiem że ręce mi opadną... Mnie opadają ręce jak czytam takie komentarze. Cierpicie na jakąś manie. Nie znasz celu tego zabiegu więc po co dywagujesz? Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) 20 minut temu, Fortepiano napisał: Nie znasz celu tego zabiegu więc po co dywagujesz? A sorry... to tylko troche fusów z herbaty na dnie szklanki dziwnie się ułożyło 😜 Edytowano 13 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Cały czas trolujesz Miro, nie mam żadnego sensownego wkład w to forum z twojej strony. Zadałem pytanie o dobrej jakości przewód i tyle, a Ty stale wpisujesz swoje niepotrzebne tu komentarze jak przy każdym innym wątku. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Przepraszam. Ale wydawało mi sie to istotnym "wkładem" w rozmowe. W takim razie juz sie nie wtracam @Fortepiano to co zgoda? 🍻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Zgada pod warunkiem, że nie będziesz tak robił. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Zgoda.! Nawet wrzuciłem przez okno w/w szklankę z fusami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) 4 godziny temu, MariuszZ napisał: Nie lepiej włożyć trochę wysiłku i dać Sanyo nowy przewód? W jednym kawałku? To kwestia rozkręcenia obudowy i przelutowania końcówek przewodu. Ja poszedłbym dalej i dał 3-żylowy przewód w ekranie. Od strony urządzenia 3-cia żyła bez podłączenia. Od strony gniazda sieciowego podłączona do ekranu i w gniazdku do PE(N). Taki ekran zabezpieczyłby Ci środowisko przed promieniowaniem elektromagnetycznym samego przewodu zasilającego. Lapp jest niedrogi i spełnia funkcje. Znaczy zasila i ekranuje 😉 Popatrzę jeszcze i pomyślę czy udałoby mi się wymienić cały przewód. Miałbyś jakąś propozycję wtyku do tego kabla? Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 13 minut temu, Fortepiano napisał: Miałbyś jakąś propozycję wtyku do tego kabla? Ostatnio brałem Balsa. Fajnie się składa. To z tyłu dokręcając jednocześnie zaciskasz obejmę na przewodzie więc nie sposób później wyrwać przewód z łączenia z bolcami. Praktyczne i solidne rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Dzięki. Chcę jeszcze dłuższy kabel do komputera. Może wykonam go z tego samego, tylko tu potrzebuję jeszcze wtyk komputerowy żeński. Co byś polecił? Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 12 minut temu, Fortepiano napisał: Co byś polecił? Do kompa TEN będzie OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 10 minut temu, MariuszZ napisał: Do kompa TEN będzie OK. Ok, dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Lapp jest niedrogi i spełnia funkcje. Próbowałeś może ten https://m.sklep.rms.pl/melodika-mdc3150-purple-rain-przewod-zasilajacy-3x1-5mm2-ekranowany-miedz-ofc-klasy-4n? Jest dodatkowo skręcony. Myślę o przekroju 1,5mm niż 2,5 mm gdyż może nie przejść przez otwór w obudowie. Edytowano 13 stycznia 2021 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts