KiWiD Napisano 3 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Ta opinia dość zachęcająca. Czy te KEFy mają "aż tak zle wokale"? Lepsze q350 czy ls50? A może coś innego jeszcze wziąć pod uwagę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 A tak w ogóle jaki masz budżet bo piszesz o kolumnach Wharfedale Diamond 220 za 560zł potem Heco za 3500 zł. Musisz się określić bo Wharfedale na pewno nie zagrają tak dobrze jak te Heco nie ten pułap cenowy. A teraz piszesz o Kef Q350/LS50 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 3 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 5 minut temu, RLC napisał: A tak w ogóle jaki masz budżet bo piszesz o kolumnach Wharfedale Diamond 220 za 560zł potem Heco za 3500 zł. Musisz się określić bo Wharfedale na pewno nie zagrają tak dobrze jak te Heco nie ten pułap cenowy. A teraz piszesz o Kef Q350/LS50 🤔 Chcę dobre głośniki, za możliwie najtaniej. Wzmacniacz już wiem jaki. Tak więc coś pod ten wzmacniacz chcę dobrać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Ale 560zł a 3500 zł to jest bardzo duża różnica za kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 12 minut temu, KiWiD napisał: Chcę dobre głośniki, za możliwie najtaniej Aaa. To nietypowe. Bo wszyscy inni tutaj chcą słabe głośniki, za możliwie najdrożej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 3 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 2 minuty temu, TomekN napisał: Aaa. To nietypowe. Bo wszyscy inni tutaj chcą słabe głośniki, za możliwie najdrożej To ciekawe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Miałem Q350 niedawno i są takie sobie. Z całą pewnością są to "trudne" głośniki o niewysokiej czułości, więc polecałbym do nich jakiś mocny i transparentny wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 3 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 8 minut temu, RLC napisał: Ale 560zł a 3500 zł to jest bardzo duża różnica za kolumny. Kolumny Taga 607f kosztują 1500zl. Te KEFy q350 kosztują 2000zl: https://nautilus2.pl/index.php?route=product/product&product_id=7453&utm_source=ceneo&utm_medium=referral Więc różnica cenowa to 500zl. Zdecydowałem się na wzmacniacz Loxjie a30, jeśli uda mi się go kupić (narazie wyprzedany). I myślę, że cały szkopul aby coś do tego dobrać, aby grało dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Kolego @KiWiD, a może zamiast strzelać w ciemno i oglądać testy na YouTube, warto by było podjechać na jakiś odsłuch? Nie wiem czy wybrałeś już wzmacniacz, ale z tego co zrozumiałem ma to być cyfrowe urządzenie typu smsl Q5 pro. Często polecanymi do niego kolumnami są kef q350. W sklepie Nautilus 2 są dostępne w tej chwili za 1930 zł. Może warto pójść tą drogą zamiast prowadzić te niewiele wnoszące dywagacje. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 https://a.aliexpress.com/_uXbntp Dokup adapter bluetooth i masz już sprawdzony wzmacniacz który gra naprawdę OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 3 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 https://www.whathifi.com/kef/ls50/review Te starsze LS50 będą lepsze niż q350? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Tak, LS 50 zagrają lepiej. Revolution 3 także warto wziąć pod uwagę. Albo nieco tańsze także zywe Magnaty Signature 503 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Najlepiej weź kolumny na odsłuchy do siebie jak już będziesz miał wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 4 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Idąc za radą Mobydicka do tego wzmacniacza cyfrowego na pierwszy test wezmę chyba KEFy q350 (podobno dobrze się zgrywają). Trochę obawiam się tych opini że są zbyt "analityczne" i mają "słabe wokale". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 A wzmacniacz tak jak pisałeś Loxjie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 4 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 2 minuty temu, RLC napisał: A wzmacniacz tak jak pisałeś Loxjie? Ja chciałbym Loxjie, jakby mi się go udało dorwać na Aliexpress. Ale mobydick poleca mi ten q5pro. Ja natomiast spotkałem się z opinią że ten Loxjie to taki smsl sa300 (więc w teori powinien być lepszy/mieć lepsze podzespoły) tylko z większą ilością wejść przez co jest bardziej uniwersalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Q5 jest naprawdę dobry sporo osób go używa jest obszerny temat tutaj na forum. Jeżeli kupisz Loxjie będziesz pierwszy na forum 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 4 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 3 minuty temu, RLC napisał: Q5 jest naprawdę dobry sporo osób go używa jest obszerny temat tutaj na forum. Jeżeli kupisz Loxjie będziesz pierwszy na forum 😉 Nie wiem czy mi się uda, ale będę próbował 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Chętnie poczytam wrażenia z odsłuchu z Kef Q350 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 4 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 2 minuty temu, RLC napisał: Chętnie poczytam wrażenia z odsłuchu z Kef Q350 . Nie prędko, ale jak do tego dojdzie to na pewno się podzielę wrażeniami. (Mi osobiście jakoś bardziej się podobają LS50) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 LS 50 są naprawdę warte uwagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, RLC napisał: LS 50 są naprawdę warte uwagi. Pytanie tylko czy ten smsl im podoła. Słyszałem kiedyś, że te kolumny (podobnie jak moje dynaudio 🤪) potrzebują solidnego wzmacniacza. A czy ktoś próbował podpiąć do tego wzmacniacza wydokoskuteczne Klipsch? Może to jest dobra droga. Kolego @MobyDickmyslisz@MobyDickmyślisz, że miałoby to szanse zagrać? Edytowano 4 lutego 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 3 godziny temu, KiWiD napisał: Ja chciałbym Loxjie, jakby mi się go udało dorwać na Aliexpress. Może lepiej kupić w Europie? https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifier/loxjie-a30-class-d-amplifier-infineon-ma12070-bluetooth-50-2x80w-4-ohm-p-14817.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Pytanie tylko czy ten smsl im podoła. Słyszałem kiedyś, że te kolumny (podobnie jak moje dynaudio 🤪) potrzebują solidnego wzmacniacza. Zagrać zagra jednak obawiam się że mocy może zabraknąć no ale spróbować warto, ktoś to musi w końcu sprawdzić 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KiWiD Napisano 4 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 56 minut temu, marecki napisał: Może lepiej kupić w Europie? https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifier/loxjie-a30-class-d-amplifier-infineon-ma12070-bluetooth-50-2x80w-4-ohm-p-14817.html Ale mnie zaskoczyłeś. Dzięki za ten link! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts