DJtiger Napisano 9 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2021 (edytowany) Jest i on Denon AVR-X2700H Udało mi się jak "ślepej kurze ziarno" szybka akcja i już jest w domu Dzięki @Q21 Teraz "tylko" dobrać głośniki przy których mam niezłą burzę mózgu, które wybrać Edytowano 9 marca 2021 przez DJtiger Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Wez cos na testy, i testuj az przypasi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 9 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2021 7 minut temu, Tenfilip napisał: Wez cos na testy, i testuj az przypasi. I tak będę musiał zrobić Tylko jest znowu "ale" Ale jak wezmę np Klipsch-a posłucham i mi się spodoba dźwięk itp to dalej nie będę wiedział jak grają inne np Magnaty Chyba trzeba będzie "wycieczkę" po kraju zrobić i mniej więcej "usłyszeć" jak co gra Chociaż jak wiadomo odsłuchy w salonie audio dźwięki będą inne niż w domowym salonie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 No to co stoi na przeszkodzie żeby zrobić wycieczkę? To sama przyjemność. Jak zaczniesz to wpadniesz w trans i będzie ci się podobać. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 10 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2021 3 minuty temu, S4Home napisał: ... wpadniesz w trans i będzie ci się podobać... 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 4 godziny temu, S4Home napisał: No to co stoi na przeszkodzie żeby zrobić wycieczkę? Np. pandemia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 10 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2021 5 godzin temu, Tenfilip napisał: Np. pandemia Jakaś pandemia jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Dokładnie. My jesteśmy otwarci. Mamy środki bezpieczeństwa. I klienci przyjeżdżają do nas z odległych stron Polski. Więc u nas na pewno nie stoi to na przeszkodzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 13 godzin temu, DJtiger napisał: Jakaś pandemia jest? 7 minut temu, S4Home napisał: Dokładnie. My jesteśmy otwarci. Mamy środki bezpieczeństwa. I klienci przyjeżdżają do nas z odległych stron Polski. Więc u nas na pewno nie stoi to na przeszkodzie. Tak dla jasności - oba negujecie obecnosc pandemi na planecie Ziemia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 7 minut temu, S4Home napisał: ... My jesteśmy otwarci. ... 👍 Przed chwilą, Tenfilip napisał: Tak dla jasności - oba negujecie obecnosc pandemi na planecie Ziemia? Jeżeli nie wierze w "jakąś" pandemie to?? To chyba nie jest jeszcze karane i mogę sobie wierzyć w co chcę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 4 minuty temu, DJtiger napisał: 👍 Jeżeli nie wierze w "jakąś" pandemie to?? To chyba nie jest jeszcze karane i mogę sobie wierzyć w co chcę Niestety, to nie jest kwestia wiary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 4 minuty temu, Tenfilip napisał: Niestety, to nie jest kwestia wiary. "Pandemia" - temat "woda" i nie tym forum Różne teorie są na ten temat i jedni w to "wierzą" drudzy nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 2 godziny temu, DJtiger napisał: Różne teorie są na ten temat i jedni w to "wierzą" drudzy nie Byli już tacy, co nie wierzyli w wirusa, po czym na niego umarli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 1 godzinę temu, TomekN napisał: Byli już tacy, co nie wierzyli w wirusa, po czym na niego umarli. ... Dziękuje Ci za to, że życzysz mi śmierci... Popatrz w statystyki z roku wcześniej, niż została ogłoszona pandemia Covid 19 ile osób umarło na grypę, czyli "popularny" wirus są to miliony osób a tu "nagle" kilkaset... umiera na Covid i trzeba ogłosić "pandemię" A "pandemia" skończy się jak ci co zainwestowali w "wirusa" na nim zarobią Czyli "fal" będziemy mieli jeszcze kilkaset ... I nie dam się "zwariować" przez "jakiegoś" wirusa Tak jak pisałem wcześniej to jest forum o audio a nie o wirusach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 23 godziny temu, Tenfilip napisał: Tak dla jasności - oba negujecie obecnosc pandemi na planecie Ziemia? Ja nie. zostałem nią mocno dotknięty. Po prostu informowałem że to nie jest przeszkoda. Pandemia jest, ale trzeba żyć Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Ja nie. zostałem nią mocno dotknięty. Po prostu informowałem że to nie jest przeszkoda. Pandemia jest, ale trzeba żyć Piotr Powodzenia i zdrowia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 (edytowany) Witam po przerwie Skompletowane kino domowe Denon AVR-X2700H do tego podpięte kolumny: Klipsch R820f + R34c + R41m + R120SW Tak, wybór padł na Klipsch-a, głośniki wzięte "w ciemno" 😜 bez odsłuchów, bez wizualizacji, Wszystko podłączone, ustawione, kalibracja przez Audyssey odpalam i... mega rozczarowanie "mikrofon" ustawił mi wyśmienicie..., ale tylko odległości resztę poobcinał, wyciszył i stłumił Dopiero ręczna konfiguracja przyniosła wyczekiwany efekt Na pierwszy ogień poszedł utworek Metallica: Nothing Else Matters oczywiście nie z YT muza poleciała ze Spotyfy Volume ustawione na 50 ze 98 i start Początek petarda ale jak weszła perkusja to... szczęka mi spadła a na rękach włosy dęba stanęły Jak jeb...o ,sorki za określenie, ale tylko to mi na język przyszło słysząc takie efekty Dźwięki jakie się wydobywały z tych głośników to był, jest raj dla mych uszu Wszystko gra czysto, soczyście, wyraźnie, bez zniekształceń... a to "tylko" 50% głośności Dźwięki ładnie rozchodzą się po salonie (45m2) , teraz to nawet "głupiego" radia miło posłuchać Co do kina (filmy) też efekty "petarda" nawet reklamy jakoś "ładniej" słychać Ale na ten temat wypowiem się więcej jak podłączę Blu-Ray Bo jednak przy Netflixie, czy filmów z dekodera TV mam jakiś "niedosyt" Efekty są świetne, ale ... poczekamy obadamy Jeszcze raz wszystkim dziękuje za pomoc, rady itp W szczególności podziękowania dla Q21 to oni są sprawcami tego że jestem/jesteśmy mega zadowoleni Jeszcze dodam najważniejszą "recenzje" mojej żony , która jakoś nie do końca była przekonana do zmiany "kina" Odsłuch polegał na posadzeniu jej centralnie na środku kanapy (tak było pod tym kątem wszystko ustawiane) puszczeniu tego samego utworku z tym samym Volume (50) i start Początek - oczka jej się aż zaszkliły, ale jak weszła perkusja to było... "o kur.." szczęka też na kanapę spadła Teraz do kawki, siedząc na kanapie puszczamy muzyczkę np : Dire Straits, Chris Rea, Michael Jackson, itp. Poznajemy utworki na nowo Ps. podacie jakiś "nowszych" wykonawców co by było można na spokojnie posłuchać Edytowano 1 kwietnia 2021 przez DJtiger Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Sprzęt sprzętem, ale co Ty byś bez emotikonów zrobił... 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 37 minut temu, TomekN napisał: Sprzęt sprzętem, ale co Ty byś bez emotikonów zrobił... 😅 Pokolorowałem post tak jak sprzęt "koloruje" salon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 (edytowany) 7 minut temu, JaZz napisał: Świetnie dobrany avek do nicku 👍😁 DJ to inicjały Darek J. A to, że lubię kotki to "tiger" w mniejszej wersji Edytowano 1 kwietnia 2021 przez DJtiger Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 @DJtiger Witaj w klubie amplitunerów Denona :>>> Co konkretnie ręcznie zmieniałeś po kalibracji? W jakim trybie słuchasz muzyki? Rozumiem, że muzyki słuchasz bez użycia subwoofera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 (edytowany) 18 minut temu, Stolarz napisał: @DJtiger Witaj w klubie amplitunerów Denona :>>> ... 👍 18 minut temu, Stolarz napisał: ...Co konkretnie ręcznie zmieniałeś po kalibracji? ... Wszystko oprócz odległości poziomy, korektor,... 18 minut temu, Stolarz napisał: ...W jakim trybie słuchasz muzyki? ... Siedząc na kanapie - stereo "szwędając" się po domu wł. multi st. by reszta kolumn też trochę "popracowała" i się "ułożyła" 18 minut temu, Stolarz napisał: ...Rozumiem, że muzyki słuchasz bez użycia subwoofera? A dlaczego bez suba? Jak dla mnie wszystko ładnie pracuje i gra Basu jest akurat, nie za dużo nie za mało Tak jak pisałem na samym początku - z głośników ładnie słychać "cykanie" i jest ładne "dupnięcie" Sprzęt gra od rana do nocy trochę ciszej, trochę głośniej z różnymi źródłami Chyba dobrze "docieram"? Edytowano 1 kwietnia 2021 przez DJtiger Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 4 minuty temu, DJtiger napisał: A dlaczego bez suba? Jak dla mnie wszystko ładnie pracuje i gra Basu jest akurat, nie za dużo nie za mało A jak masz ustawiony tryb subwoofera? LFE czy LFE+MAIN?https://manuals.denon.com/AVRX2700H/EU/PL/GFNFSYaxhqtbzr.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJtiger Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 5 minut temu, Stolarz napisał: A jak masz ustawiony tryb subwoofera? LFE czy LFE+MAIN? ... Ustawiony na - LFE+Main Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 4 minuty temu, DJtiger napisał: Ustawiony na - LFE+Main Ok. No to dobrze jest ustawione. A ponoć ten sub do muzyki się nie nadaje Daj znać jak się sub w filmach sprawuje.I nie słuchaj kabli tylko muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts