Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 16.03.2025 o 15:42, michaudio napisał:

Na Netflixie mogę polecić polski dość momentami hardkorowy film "Kraj". Jeśli ktoś lubi "Pulp fiction" czy "Dzikie historie" to "Kraj" też się spodoba. Momentami jest porażający, bo osadzony w naszym bardzo codziennych realiach.

Na Amazłomie na miłośników niepoprawnej politycznie rozrywki czeka pierwszy sezon serialowej kontynuacji obrazoburczej animacji "Sausage Party" z dopiskiem "Foodtopia".

Pod płaszczykiem satyry przemyca sporo prawdy o ludzkości.

Dla miłośników wojska aktualnie na Amazłomie wisi polski film "Diabeł", Eryk Lubos gra weterana komandosa. Taki śląski Rambo, miejscami scenariusz kapkę kuleje ale jest dość klimatycznie i widowiskowo.

Dla miłośników weteranów drugiej wojny też na Amazłomie, ale już płatnie (14,99) czeka "Last Riffleman" czyli Ostatni strzelec. A jeśli po filmie masz ochotę na trochę emocji, sprawdź https://mostbet.net.pl/app/ szybka rozrywka zawsze pod ręką.

Ciepła, stonowana opowieść o ostatnim pozostałym przy życiu weteranie jednego z oddziałów lądujących aliantów w Normandii, w roli głównej Pierce Brosnan. 

Warto.

Jeśli miałbym wybrać jeden film, który szczególnie warto polecić z tego zestawienia? polecam "Kraj" na Netfliksie. To polska odpowiedź na „Dzikie historie” czy „Pulp Fiction”: kilka przeplatających się historii, pełnych absurdu, przemocy i bardzo celnych komentarzy o naszej codzienności. Momentami brutalny, ale właśnie dzięki temu trafia w punkt. Dla fanów czarnego humoru i mocnego kina, pozycja obowiązkowa. Osobiście jestem fanem tego😁

• 3 weeks later...
Napisano
23 godziny temu, Artur Brol napisał:

Ja nie wiem za co on na IMDB 7.7 dostał.

Fajnie zagrany, efekty też ok ale scenariusz,  jak dla mnie słaby.

Jeszcze nie oglądałem , ale od pewnego czasu (młodsze pokolenia) różnie oceniają. Kiepskie filmy potrafią spokojnie mieć 7+ , a ciekawe 4,0-5,5. Gdyby kierować się słabymi ocenami wiele fajnych filmów by mi przeszło koło nosa ;) 

btw Thunderboltsy z "herosowych" filmów nawet spoko były , choć to już nie poziom Iron Mana , czy starego Thora , Spidermana 

Napisano (edytowany)

Nie inaczej,  jak piszesz.

Trzeba z tymi ocenami uważać.

Jednak pomyślałem 7.7 to ide.

Najwyraźniej te młode pokolenia nie razie sztuczność,  niepotrzebne sceny, postacie wrzucone do filmu, itp.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano
Dnia 30.06.2025 o 09:26, BolekSawicki napisał:

Jeśli miałbym wybrać jeden film, który szczególnie warto polecić z tego zestawienia? polecam "Eddington" . To polska odpowiedź na „Iluzja 3” czy „Predator strefa zagrożenian”: kilka przeplatających się historii, pełnych absurdu, przemocy i bardzo celnych komentarzy o naszej codzienności. Momentami brutalny, ale właśnie dzięki temu trafia w punkt. Dla fanów czarnego humoru i mocnego kina, pozycja obowiązkowa. Osobiście jestem fanem tego😁

No ostatnio który obejrzałem to F1 FILM, świetna sprawa, oprócz tego widziałem właśnie Eddington i również polecam :)

Napisano

"Szpiedzy" - "Black bag"  Bardzo fajnie poprowadzony thriller szpiegowski z panią Blanchett i panem Fassbenderem w rolach głównych. 

Warto zerknąć.

Lubię Blanchett, więc jak zwykle subiektywny jestem :) .

Napisano

Dalsza część to "Kręgosłup diabła".

Może za dużo powiedziane "dalsza" ale w ta sama ręka ;)  i klimaty.

47 minut temu, Atmeg napisał:

--------

Już mineło sporo lat od kiedy zanim ten film zyskał miano kultowego zobaczyłem  "Labirynt Fauna " .

Przeglądałem wtedy nowosci filmowe i  zobaczyłem w całości ,od razu  o kurde to jest dobre kino . 

Potem wszedzie ze to jest dobry film .Mysle ze nadal nieco Podziemny ,niszowy , dla ...Może nie dla  ale nie dla wszystkich .

Piekny film dla nie wszystkich . Tu nie chodzi o żadne inteligencje itp .  Chodzi o wrażliwość ,wyobrażnie itp . 

Labirynt Fauna .  Wybitny film  . 

Grafiki dotyczące tego filmu.

faun.jpg

fdaun2.jpg

Gdyby Ktoś nie wiedział to jest film w którym brutalna rzeczywistoś  jest połączona z światem baśni młodej osoby  ,dziewczynki około 7 letniej . Przepiekna a zarazem smutna opowieść . 

Niema słów, brakuje  aby dokładnie oddać ,opisać ten film.

Napisano

Rozumiem iż jestem tu niemile widziany . Moje wpisy znikły itp . 

Moja  próba , jesli zniknie już bedzie wszystko wiadomo  . 

Jeden z najlepszych seriali wszech czasów   rok 1990 około.

Miasteczko Twin Peaks. Kultowy serial ,dość stary wiec nie wszyscy znają .

Jeśli znowu skasują to już wiem na 100% dlaczego ..... Chodzi o mój nick  .

Pozdrawiam  tych ludzi .

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Artur Brol napisał:

🤔 a co jest z twoim nickiem?

Jest znany z innego miejsca  . Przychodzac tu postanowiłem nie zmieniać Nicka . 

Oczywiście obym sie mylił . To tylko domysły . Jednak  moje wpisy o filmach znikły choć nikogo nie zaczepiałem ,byłem grzeczny jak  kaczka skubiaca trawe na jeziorze .

Edytowano przez Atmeg
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Artur Brol napisał:

Byłeś niegrzecznym chłopcem w poprzednim forumowym życiu?

😁

Tamto miejsce obfitowało w niegrzecznosci ,chodzi o polityke .A ja  nie  milczałem .

Ale tu niema tematów o polityce wiec jest  dobrze .

=================

do adminów . Nie obawiajcie sie mnie .Tu niema tematów o Polityce wiec bedzie OK .

Chce normalnie gadać o filmie ,muzyce ,o elektronice  .To mnie na tym forum interesuje .

Edytowano przez Atmeg
Napisano

Jeszcze jedno  . Niedawno odszedł wielki artysta  zarazem filmowiec . David Lynch  . Twórca kilku wyjątkowych dzieł filmowych miedzy innymi Miasteczka Tween Peaks  .Filmowiec . Mistyk  ,wyznawca  sztuk medytacji Buddyjskich  .Malarz ,muzyk . Wielki człowiek .Artysta który  zainteresował  sie kinem w pewnym  okresie swojego życia i zrobił kilka wspaniałych filmów w tym Film uznawany za najlepszy w okresie powojennego kina  ,a który to nie zdradze ,poszukajcie . 

Jest to wielka strata  ale taka jest natura  .

Od czego zacząć poznawanie  Kina Pana Lyncha ? są dwa kierunki ale  najbezpieczniej jest zobaczyć film  - Blue Velvet .

Serdecznie polecam.

Napisano

Ludzie to jest dział "filmy ostatnio obejrzane" , spam jest o lynchu i jakiś serialach także co się dziwić że posty niezwiązane z tematem wątku są kasowane. 
Stwórzcie sobie wątek "jestem no-lifem , popiszę pierdoły o kinie" :D 

Ballerina - gdyby nie mała rola Keanu (John Wick) film taki sobie , co prawda jest muzyka , jakaś akcja , ale niestety nie ten vibe głównej bohaterki + grube sci-fi