Siloss Napisano 26 lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 Witam serdecznie! Jestem nowy na forum jak i w temacie dlatego proszę o wyrozumiałość. Chcę skompletować KD oparte o NADA T778. Na początek będzie w/w amplituner i dwie kolumny do dalszej rozbudowy o pozostałe głośniki. Pytanie - na jakie powinienem zwrócić uwagę? Czy np. Klipsch RP-8000F będzie ok? Budżet ok 5-6k na te dwa pierwsze głośniki. Pokój to prostokąt 5 na 7 m. TV i audio stałoby wzdłuż krótszej ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 26 lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 Masz już tego Nad ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 26 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 (edytowany) Jeszcze nie. W przyszłym tygodniu będzie. Edytowano 26 lutego 2021 przez Siloss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 26 lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 Po odsłuchu padło na niego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 26 lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 @Siloss Daj znać po paru dniach jak chodzi. Chciałem kupić, ale się bałem błędów, bo to dość nowy produkt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 26 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 18 minut temu, maciek72 napisał: Po odsłuchu padło na niego ? Słuchałem któregoś dnia w salonie T758 v3 ale nie pamiętam na jakich głośnikach. Być może to były jakieś KEFy ale ręki uciąć sobie nie dam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 26 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 38 minut temu, TomekN napisał: @Siloss Daj znać po paru dniach jak chodzi. Chciałem kupić, ale się bałem błędów, bo to dość nowy produkt Jasne, że tak ale najpierw jakieś głośniki muszę jakiś dzień wygospodarować i zabrać go do jakiegoś salonu na odsłuch. Tyle w teorii gorzej z tym wolnym czasem. Fajnie by było gdy ktoś mnie nakierował na konkretne modele. Co by mogło fajnie zagrać z tym NADem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Łoł, to pogratulować bo to jest drogi amplituner. Porównywałeś z czymś jeszcze? Podobno też niższy model już bardzo dobrze gra (jak na ampi do kina-T758v.3 Nad często proponuje w katalogach swoją bratnią markę PSB. Może to być jakieś rozwiązanie. W dużym metrażu, wygląda na model X2T. Posłuchaj, sprawdź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 27 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Dziękuję za propozycję. Wygląda obiecująco :D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Witaj Gratulujemy wyboru! W swojej cenie, to wyznacznik, prawdziwego amplitunera do kina domowego! Przy tym amplitunerze, masz spory wybór głośników. Proponuję zacząć Ci od: -KEG Q950 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/q950.html - uzyskasz ładną scenę, precyzję i zrównoważony dźwięk lub -PSB X2T https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/psb-imagine-x2t.html -mocniejszy bas, więcej adrenaliny, duża skala. Zapraszamy Cię do naszych salonów Tophifi na to porównanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 27 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 (edytowany) Dziękuję za propozycję. Na pewno bez odsłuchu się nie obędzie. Ostatnio sprzęt grający miałem kilkanaście lat temu. To był jakiś denon (nie pamiętam modelu) i jbl'e 5.1. Dzieci już mi wyrosły i dobrze byłoby wrócić do muzyki i KD. Moja lepsza połowa też już za tym tęskni. Chciałbym tak dobrać kolumny żeby to później rozbudować do KD. Melodyjność kolumn na pierwszym miejscu ponieważ częściej będziemy słuchać muzyki niż oglądać filmy. Edytowano 27 lutego 2021 przez Siloss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Bardzo dobry amplituner. Polecam dobrać do niego Magnat Quantum 757, Heco Revolution R7, czy Monitor Audio Silver 500. Do niektórych pewnie trzeba by nieco dołożyć. Ale warto. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Dziękuję za propozycję. Na pewno ją rozważę mimo, że przekracza budżet. Pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinZG Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 10 godzin temu, S4Home napisał: Bardzo dobry amplituner. A miał któryś z Panów okazję porównać tego NAD-a do nowych Arcamów? Ciekawy jestem jak wychodzi takie porównanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2021 Udostępnij Napisano 2 marca 2021 To zbliżone brzmienie brytyjskie. NAD i Arcam i pewnie Atnhem znalazły by się w jednej grupie. A osobnej właśnie japońskie amplitunery Moim zdaniem Nad gra nieco bardziej dociążonym dźwiękiem. Przesuniętym w dolny zakres. Arcam równiej. Ale to i tak domyślnie. Oba mają Dirac więc zostaje to i tak mocno, prawidłowo skorygowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 13 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2021 Jestem po kilku odsłuchach i najbardziej przypadł mi do gustu duet NAD i MA Silver 500. Koniecznie z kalibracją Dirac Live bo przed nią to grało to jakoś głucho, tępo. Po kalibracji inny świat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Dokładnie. Arcama też słuchałeś przed i po? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 15 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Niestety nie słuchałem Arcama. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Szkoda. Ale ważne że NAD spasował. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prem Gordzialkowski Napisano 7 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 Dnia 15.03.2021 o 13:35, Siloss napisał: Niestety nie słuchałem Arcama. Ja słuchałem Arcam AVR10 , dla mnie NAD zagrał lepiej , więcej muzyki w muzyce -subiektywnie oczywiście. Ale może do Arcama się zraziłem bo na 40 min odsłuchu 20 min było ustawiania - ciągle gubił wejscia, sieć itp. Nie wiem , może to przypadłość tego egzemplarza ale wydać 12-15k i bujać się potem z resetem - słabe to jest. Chciałem posłuchać AVR20 ale odpuściłem. Przydałby się w NAD dobrze wyposażony i wyceniony procesor , takie 778 bez sekcji wzmacniaczy. Pierwszy bym kupił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2021 Z nowych informacji wynika, że model T778 ma się doczekać dużej aktualizacji, która ma wpłynąć na interfejs urządzenia. Pod względem dźwięku, ta konstrukcja brzmi lepiej od flagowej integry Yamahy RXA 3080, a to już wyznacza pewien poziom w kinie domowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2021 W sensie zmieni się soft? Jak ten wentylator? Daje w kość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siloss Napisano 14 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2021 Ja tego wentylatora nawet raz nie słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2021 16 godzin temu, S4Home napisał: W sensie zmieni się soft? Jak ten wentylator? Daje w kość? Prawdopodobnie tak. Czekamy na jakieś kolejne wieści. Wentylator się wzbudza, jak urządzenie dobrze się nagrzeje albo solidnie go obciążymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 Bo ciekawi mnie jak to będzie z czasem. No ale to juz trzeba by sprawdzić samemu po dwóch latach. Z tym softem to ciekawa sprawa. Trzymam kciuki za Nada! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts