Elvis79 Napisano 18 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Dzięki za wszystkie odpowiedzi , w końcu wziąłem Denon s750h (cudem udało się wyrwać dostępnego), Quadral 6500LE, Magnat 302a, blu ray Sony x800m2, ampli i BR posiadają atmosa, może kiedyś dokupię 2 głośniki tylko słabo mi się trochę robi jak pomyślę o wieszaniu na suficie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Fascynuje mnie ze ludzie buduja kino wokol BD w dzisiejszych czasach, w erze Netflixa, hbogo, canalplus - streaming jest taki wygodny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Tylko, że w Netflixie, HBOgo, Canal+ próżno szukać takiej jakości obrazu i dźwięku, jaką dają płyty UHD. Jak ze wszystkim - kwestia preferencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 5 minut temu, Markcox napisał: Jak ze wszystkim - kwestia preferencji Zgadza sie, przy streamingu muzyki mamy Tidala. Ze streamingu video tylko Netflix wprowadzil 5.1 - wiem bo obecnie uzywam trzy glowne serwisy. Ale kto w dzisiejszych czasach bedzie kupowal filmy na BD, wydwal kupe kasy, czekal na przesylke zeby po obejrzeniu odlozyc na polke z ktorej nigdy nie skorzysta - to nie jest tak jak z muzyka ze siegnie co kilka tygodni po plytke. Wiem bo sam ma stos filmow na BD a sam odtwarzacz kurzy sie gdzies na strychu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Uwierz mi, że są ludzie, którzy płyty kupują, czy to po to, żeby postawić na półce, czy też odsprzedać dalej. Jednak ścieżka HD na płytach UHD vs. 5.1/2.0 ze streamingu, gdzie masz góra DD+, to są dwa światy. I trochę wody w Wiśle upłynie, zanim streaming z tą jakością wejdzie na wyższy level. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 9 godzin temu, rafalsz76 napisał: Fascynuje mnie ze ludzie buduja kino wokol BD w dzisiejszych czasach, w erze Netflixa, hbogo, canalplus - streaming jest taki wygodny. żaden nie ma dzwieku HD. Tu jest olbrzymia różnica w jakości. Ja na obraz nie patrze i tak mam 1080p Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvis79 Napisano 19 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2021 10 godzin temu, rafalsz76 napisał: Fascynuje mnie ze ludzie buduja kino wokol BD w dzisiejszych czasach, w erze Netflixa, hbogo, canalplus - streaming jest taki wygodny. Owszem jest tylko np ja mam około 20 koncertów na BR z czego ani jeden nie jest obecny na netflixie itd o jakości dzwięku z płyty już nie wspominając. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 39 minut temu, Elvis79 napisał: około 20 koncertów na BR Tak wlasnie pomyslalem, koncerty to jest jedyne zastosowanie BD👍 Konia z rzedem temu kto kupuje regularnie filmy na BD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvis79 Napisano 20 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2021 Czy amplituner mogę postawić na subwooferze czy to głupi pomysł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 20 marca 2021 Udostępnij Napisano 20 marca 2021 (edytowany) Dnia 19.03.2021 o 08:44, rafalsz76 napisał: Konia z rzedem temu kto kupuje regularnie filmy na BD. Średnio 10 i więcej miesięcznie... Mnie fascynuje że ludzie płacą miesięcznie pierdylion różnych abonamentów. Edytowano 20 marca 2021 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 21 marca 2021 Udostępnij Napisano 21 marca 2021 18 godzin temu, Jasiek88 napisał: Mnie fascynuje że ludzie płacą miesięcznie pierdylion różnych abonamentów. Dobre w punkt😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 marca 2021 Udostępnij Napisano 21 marca 2021 22 godziny temu, Elvis79 napisał: Czy amplituner mogę postawić na subwooferze czy to głupi pomysł ? Głupi pomysł. Postaw amplituner na szafce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2021 Udostępnij Napisano 22 marca 2021 Dnia 20.03.2021 o 18:36, Elvis79 napisał: Czy amplituner mogę postawić na subwooferze czy to głupi pomysł ? Nie powinieneś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvis79 Napisano 22 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2021 Chyba już ostatnie pytanie, Quadrale są 4ohm, w Denonie można wybrać taką impedancję i ponoć lepiej to zrobić, tylko że mam jeszcze suba 302a który jest 4-8ohm, to zmieniać czy lepiej nie ruszać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 marca 2021 Udostępnij Napisano 22 marca 2021 sub jest aktywny, ma własny piec, więc dla Denona w tej materii jest obojętny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Z ciekawości bo Mark Cox Ci to wyjaśnił. Gdzie przeczytałeś że Sub 302A jest 4-8 ohm? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvis79 Napisano 23 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2021 (edytowany) 30 minut temu, S4Home napisał: Z ciekawości bo Mark Cox Ci to wyjaśnił. Gdzie przeczytałeś że Sub 302A jest 4-8 ohm? np tutaj https://fonorama.net/glosniki-i-kolumny-impedancja-4-ohm/#top1 albo tutaj https://strefa-zakupowa.pl/rankingi/sprzet-rtv/glosnik/ Edytowano 23 marca 2021 przez Elvis79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 :(:( To są źródła informacji w sieci. Ludzie niekiedy piszą takie głupoty że to nie do wiary. Ta pierwsza strona mnie tak wystraszyła że przeglądałem z zamkniętymi oczami https://www.magnat.de/en/hifi-speaker/monitor-supreme/monitor-supreme-ii/monitor-supreme-sub-302a?number=D14482701 na dole masz manual. Nie ma ani słowa o impedancji w subwooferze. Więc zapytaj jeśli chcesz skąd to wzięli. Ja CI powiem. SKOPIOWALI. Nie szukaj informacji po takich stronach bo później właśnie tak się dzieje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvis79 Napisano 26 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2021 (edytowany) Dnia 24.03.2021 o 08:45, S4Home napisał: :(:( To są źródła informacji w sieci. Ludzie niekiedy piszą takie głupoty że to nie do wiary. Ta pierwsza strona mnie tak wystraszyła że przeglądałem z zamkniętymi oczami https://www.magnat.de/en/hifi-speaker/monitor-supreme/monitor-supreme-ii/monitor-supreme-sub-302a?number=D14482701 na dole masz manual. Nie ma ani słowa o impedancji w subwooferze. Więc zapytaj jeśli chcesz skąd to wzięli. Ja CI powiem. SKOPIOWALI. Nie szukaj informacji po takich stronach bo później właśnie tak się dzieje to tylko potwierdza to co pisałem w 1 poście, że w tych tematach jestem zielony Ogólnie sprzęt super gra i buczy, koncerty z BR orgazm, tylko mały problem z NETFLIX, tzn aplikację odpalam z telewizora LG CX, jak wybiorę w filmie dzwięk 5.1 to Denon mi wypluwa i tak Stereo, moge w ampli zmienić na surround, multichannel itd a chciałbym mieć DD 5.1, TV podłączony do ampli po hdmi eARC, próbowałem w TV w opcjach dźwięku zmieniać na DD albo DD+ ale nic to nie daje i zostawiłem wszystko na auto, w ampli i TV eARC włączone. Edytowano 26 marca 2021 przez Elvis79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 To tylko kwestia ustawwienia. Jeśli earc jest włączone w obu urządzeniach: - wejdź w menu netflixa i zmień ścieżkę na oryginalną. Angielska. Polskie przeważnie nie mają 5.1 - jeśli nadal nie gra to przy takim ustawieniu netflixa zacznij zmieniać wyjście audio w tv. Musi wskoczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvis79 Napisano 29 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2021 (edytowany) 4 godziny temu, S4Home napisał: To tylko kwestia ustawwienia. Jeśli earc jest włączone w obu urządzeniach: - wejdź w menu netflixa i zmień ścieżkę na oryginalną. Angielska. Polskie przeważnie nie mają 5.1 - jeśli nadal nie gra to przy takim ustawieniu netflixa zacznij zmieniać wyjście audio w tv. Musi wskoczyć. właśnie tak kombinowałem, tu i tu eARC, zmieniałem audio w TV i Netflixie, w końcu zostawiłem wszystko na auto i olałem, wczoraj jeszcze kombinowałem i już nie wiem jak, ale się udało puszczając z Netflixa 5.1 w ampli najpierw stereo jest ale mogę zmienić już pilotem na DD+ czyli wypluwa już 5.1 Edytowano 29 marca 2021 przez Elvis79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Czasami potrafi coś się zawiesić,u mnie rzadko,ale parę razy się zdarzyło,że w Netflix nie miałem atmosa, na filmach które wiem że są nadawane z tą opcją, pomaga wyłączenie tv z prądu na chwilę lub wypięcie z arc kabla HDMI ampli-tv,to arc też potrafi płatać figle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvis79 Napisano 31 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2021 Dnia 29.03.2021 o 08:48, S4Home napisał: To tylko kwestia ustawwienia. Jeśli earc jest włączone w obu urządzeniach: - wejdź w menu netflixa i zmień ścieżkę na oryginalną. Angielska. Polskie przeważnie nie mają 5.1 - jeśli nadal nie gra to przy takim ustawieniu netflixa zacznij zmieniać wyjście audio w tv. Musi wskoczyć. Już wiem gdzie tkwił problem, może komuś się przyda - w TV dodatkowe ustawienia dźwięku i wyjście dżwięku cyfrowego dać na pass through (na auto lub pcm nie wskakuje 5.1), reszta opcji na auto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 No właśnie Niestety u każdego producenta jest to nieco inaczej rozwiązane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts