Tom Mar Napisano 14 marca 2021 Napisano 14 marca 2021 Cześć Szukam kolumn głośnikowych do 5k zł, Warunek konieczny jest aby miały wykończenie w kolorze jasnego drewna. Fronty też. Zastanawiam się nad lub Fyne Audio F303, Pylon Audio Pearl 25 lub Pylon Ruby 25 mkII. Będzie to grało z Pianocraftem Yamaha + DAC+ muzyka z radia internetowego (FLAC, jazz, lekki rock, klasyka) Zależy mi na dobrym odwzorowaniu środka pasma, bas niekoniecznie - mam raczej mało ustawne pomieszczenie i zaraz rezonuje. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 14 marca 2021 Napisano 14 marca 2021 5k za kolumny do pianocrafta ? Odpisz, cytując
Tom Mar Napisano 14 marca 2021 Autor Napisano 14 marca 2021 (edytowany) Tak, a o co chodzi? Od czegoś upgrade muszę zacząć Edytowano 14 marca 2021 przez Tom Mar Odpisz, cytując
rafau Napisano 14 marca 2021 Napisano 14 marca 2021 Dopisz jeszcze jak duże masz pomieszczenie. Chodzi o wielkość potencjalnych skrzynek. Odpisz, cytując
Tom Mar Napisano 14 marca 2021 Autor Napisano 14 marca 2021 Pomieszczenie 6x4, lewa ściana 4m z ciężką zasłoną na całej długości. Odległość między głośnikami 2-3 m no i 4 m od słuchacza. Docelowo źródło będzie do max 3-4 k zł. Odpisz, cytując
lysy Napisano 14 marca 2021 Napisano 14 marca 2021 (edytowany) 10 godzin temu, Tom Mar napisał: Cześć Szukam kolumn głośnikowych do 5k zł, Warunek konieczny jest aby miały wykończenie w kolorze jasnego drewna. Fronty też. Zastanawiam się nad lub Fyne Audio F303, Pylon Audio Pearl 25 lub Pylon Ruby 25 mkII. Będzie to grało z Pianocraftem Yamaha + DAC+ muzyka z radia internetowego (FLAC, jazz, lekki rock, klasyka) Zależy mi na dobrym odwzorowaniu środka pasma, bas niekoniecznie - mam raczej mało ustawne pomieszczenie i zaraz rezonuje. Myślę, że warto iść w stronę kolumn podstawkowych jeśli zależy Ci na środku pasma. W tej samej cenie dostaniesz o wiele lepiej grające monitory niż kolumny podłogowe przynajmniej na tym pułapie cenowym bo wyżej już niekoniecznie. Proponuję według preferencji posłuchać np. Elac Debut Reference B6 a jeśli chciałabyś coś droższego to trzeba się zastanowić nad wymianą elektroniki. 9 godzin temu, rafau napisał: Edytowano 14 marca 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 14 marca 2021 Napisano 14 marca 2021 Weź może pianokrafta do salonu i wstepnie wytypuj co najlepiej z nim sie "dogaduje" - tu masz ten Plus ze to all-in-one i do tego w zgrabnym rozmiarze. Ja bym tak przeprowadził selekcję. Pozdr. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 15 marca 2021 Napisano 15 marca 2021 Ja bym Pianocrafta pominął w takim razie w tym wyborze. Z tego co rozumiem to on tu jest tylko na chwilę. Większy problem to ograniczenie koloru. Dałeś budżet 5k a propozycję Fyne F 303 która jest połową z tego. Normalnie nikt by ich w tej cenie nie zaproponował. To fajne kolumny ale nie przy wyborze za 5K. Audio Physic classic 5 Monitor audio Silver 200/300 Pylon diamond Monitor Wybierając inny kolor będziesz miał większy wybór. Przemyśl to. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 15 marca 2021 Napisano 15 marca 2021 Cześć, Jeśli planujesz w następnym etapie wymienić wzmacniacz to nie ma sensu patrzeć na obecną Yamahę, która będzie kulą u nogi dla bardziej wymagających kolumn. Kolumny podstawkowe bym odrzucił w takim metrażu, nawet potężnie brzmiące Diamond Monitor 18 nie zapewnią takiego wolumenu jak Ruby 25 mk2. W 24m2 możesz rozważyć: 1. Pylon Audio Ruby 25 MK2, które zapewnią brzmienie dynamiczne z mocniejszą górą oraz szybkim, zróżnicowanym basem 2. Indiana Line Tesi 661 - kolumny mocniejszej podstawie basowej, średnica jest bliska, a góra szczegółowa z delikatnym rozpyleniem 3. Focal Chora 816 lub 826 jeśli uda się coś zrobić z ceną. Brzmienie ekspresyjne z rewelacyjną kontrolą basu, neutralną średnicą oraz bardzo dobrą przestrzenią. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Odpisz, cytując
Recommended Posts