piotr los Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Cześć, posiadam ww Onkyo i chodzi mi po głowie odciążenie przednich głośników w zestawie kina domowego, tak aby mieć czyste stereo. Jakie macie zestawy wzmacniacz/amplituner, jak mocno słyszalna jest poprawa dźwięku w stereo? Możliwe jest podpięcie zamiast wzmacniacza, końcówki mocy do przednich głośników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Cześć, Napisz przede wszystkim jakie masz kolumny, jakie są Twoje preferencje brzmieniowe oraz jaki masz budżet. Onkyo TX RZ830 posiada wyjście PRE Out w związku z czym bez problemu podłączysz końcówkę mocy lub wzmacniacz stereo z wejściem PRE in. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Miałem 800, czyli wcześniejszy model. Grała frontami moim zdaniem na poziomie wzmacniacza stereo w okolicy 3-4k czyli dobrze. Żeby było lepiej - coś z wyższej półki, albo idealnie dobrane do kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Jakie kolumny? To kluczowe pytanie tutaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Pytanie jeszcze,co ma być źródłem w stereo do tego wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr los Napisano 17 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2021 kolumny to Dali Zensory 7, nie wykluczam ich wymiany ale najpierw to chciałbym je obsłuchać czy to ze wzmacniaczem czy to z końcówką mocy. Źródłem są płyty cd oraz radio internetowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 (edytowany) Dnia 15.03.2021 o 12:47, piotr los napisał: Jakie macie zestawy wzmacniacz/amplituner, jak mocno słyszalna jest poprawa dźwięku w stereo? Możliwe jest podpięcie zamiast wzmacniacza, końcówki mocy do przednich głośników? Denon x3700 + końcówka mocy na Purifi Eingetakt (NAD C298). Przy typowej głośności poprawa dźwięku jest trudna lub wręcz niemożliwa do usłyszenia. Względem wbudowanego wzmacniacza ta końcówka brzmi lepiej przy wyższych poziomach głośności, ale to tylko moja subiektywna opinia, bo nie robiłem dokładnych testów porównawczych. W przypadku x3700 korzystanie z końcówki ma sens głównie dlatego, że ten Denon gra czyściej z wyłączonymi wewnętrznymi wzmacniaczami. A po drugie, w przypadku używania wielu kanałów i tak warto mieć zewnętrzne wzmocnienie. Ja wykorzystuję 11 kanałów - 7.2.4 - i używam zewn. wzm. w kl.D na wszystkie. Edytowano 17 marca 2021 przez TomekN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Onkyo 830 zostaw. Do tych kolumn polecam sprawdzić Cyrus ONE albo już znacznie lepiej , wydajniej Roksan K3 końcowkę. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr los Napisano 19 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2021 830 zostaje ze względu na funkcjonalność, Zensory na razie też zostają. Poeksperymentuję najpierw ze wzmacniaczami. A tak dla pewności to szukać wzmacniaczy z wejściem By pass AV, Main in? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 2 godziny temu, piotr los napisał: A tak dla pewności to szukać wzmacniaczy z wejściem By pass AV, Main in? Polecam,jest to wygodniejsze rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts