UZI80 Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 Witam Chce kupić amplituner stereo do audiosymptom i8. Biorę pod uwagę marantz nr1200 oraz yamahe m-r803. pomieszczenie 24m2 . Rodzaj muzyki pop, rock, house, vocal trance itp, Lubie nisko schodzący bas i wyraźne ale nie meczące wysokie tony. co polecacie ? ewentualnie jakiś wzmak do3.5 k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 To w końcu wzmak czy amplituner? Na jakiej funkcjonalności Ci zależy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UZI80 Napisano 28 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2021 (edytowany) muzyka 60% konsola/film 40% nie chce amplitunera kd. bardziej nastawiony jestem na ampli stereo Edytowano 28 marca 2021 przez UZI80 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 Witaj, Jak najbardziej, Yamaha RN803 jest dobrym pomysłem. Z amplitunerów sieciowych nie znajdziesz lepszej alternatywy. Dobrze byłoby, pożyczyć od nas tą elektronikę żebyś mógł ostatecznie podjąć decyzje we własnych czterech ścianach. Z mojego punktu widzenia, a raczej słyszenia, nie zabraknie Ci dynamiki i dobrego basu z tym głośnikiem. Nie powinieneś też narzekać na jasną czy kującą górę. Zapraszamy Cię do kontaktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Z tych dwóch wyraźnie lepszym modelem jest 803 ale! 9 godzin temu, UZI80 napisał: Lubie nisko schodzący bas i wyraźne ale nie meczące wysokie tony. Obawiam się że w połączeniu z Yamaha góra momentami może być problematyczna. Żywiołowo ale przy dłuższym odsłuchu także męcząca. Koniecznie sprawdź to połączenie przed zakupem. Możesz to zrobić wypożyczając od nas amplituner. jeśli to ci nie pasuje to jedyną drogą do tych kolumn będzie czysty wzmacniacz o brzmieniu ciepłym i gęstym Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UZI80 Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Dziękuję za podpowiedzi. sprzęt kupiony audiosymptom i8 + yamaha 803d 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 To może jeszcze jakieś zdjęcie systemu 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Wygrzej sobie amplituner, bo takowy w ale nie należy do jakiś szczególnie jasnych na górze. Nie wiem jak do końca grają te Syptomy, ale podobno nie są złe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 A którą wersję Audiosymptom i8 kupiłeś Copper czy Carbon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UZI80 Napisano 9 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2021 Dnia 8.05.2021 o 15:43, Tomasz Kluczynski napisał: A którą wersję Audiosymptom i8 kupiłeś Copper czy Carbon? carbon Dnia 8.05.2021 o 13:15, seba3002 napisał: To może jeszcze jakieś zdjęcie systemu 🙂. docelowo kolumny będą bardziej rozstawione na boki i wysunięte do przodu Dnia 8.05.2021 o 14:36, Miras23 napisał: Wygrzej sobie amplituner, bo takowy w ale nie należy do jakiś szczególnie jasnych na górze. Nie wiem jak do końca grają te Syptomy, ale podobno nie są złe. jeżeli chodzi o górę z tymi kolumnami jest super bardzo wyraźne, Kolumny i amplituner potrzebują wygrzania. U mnie graja od miesiąca i jest bardzo duża różnica niż na początku 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Potencjometry już poszły w ruch. Za dużo góry i za mało basu? Robiłeś kalibrację YPAO? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 YPAO warto zrobić, w każdym amplitunerze następuje zazwyczaj poprawna. U brata, mamy RXA 860 i w średnich warunkach akustycznych, różnica była oczywista. Najwięcej właśnie w basie, opanowanie i mniej rozlazłe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UZI80 Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 12 godzin temu, S4Home napisał: Potencjometry już poszły w ruch. Za dużo góry i za mało basu? Robiłeś kalibrację YPAO? Piotr jeszcze nie robiłem kalibracji. a potencjometry dzieciaki przestawiły. Fakt że jeżeli słucha się cicho to basu brakuje i ratuje się obniżeniem Lourdes i zwiększeniem głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabboni Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 1 godzinę temu, UZI80 napisał: jeszcze nie robiłem kalibracji. a potencjometry dzieciaki przestawiły. Fakt że jeżeli słucha się cicho to basu brakuje i ratuje się obniżeniem Lourdes i zwiększeniem głośności. Akurat jedną ze składowych YPAO jest YPAO Volume, które moim zdaniem świetnie się sprawdza właśnie przy cichym słuchaniu, z resztą potwierdził to Kraft w swoim teście Ta funkcja ma takie właśnie zadanie, zamiast za każdym razem ustawiać Loudness, można z poziomu aplikacji jednym kliknięciem ustawić sobie "tryb nocny/wieczorny", wrażenie jest takie, że dźwięk nabiera pełni - nie wiem czy inne ampli/wzmacniacze mają coś takiego, ale dla mnie to jest absolutny "game changer" jeżeli chodzi o Yamahę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 YPAO może ci pomóc w tym dokładnie. Ale zobaczysz z czasem czy to połączenie będzie Ci odpowiadać. Bo nie każdemu na dłuższą metę to leży. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts