Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pomieszczenie około 20m^2 poszukuję sprzętu nowego

ale propozycje z użwanego sprzętu także przyjmę

51 minut temu, SemaforPl napisał:

Cześć. Poszukuję kolumn podłogowych i amplitunera/wzmacniacza do 3000 zł za wszystko. Osobiście słucham rocka/heavy metalu. Poszukuję zestawu stereo. Pozdrawiam

Napisano
1 godzinę temu, SemaforPl napisał:

Myślałem o magnat supreme 2002 lub indiana line nota 550 x mógłbyś mi coś powiedzieć o jednym i drugim modelu?

Najlepiej samemu przesłuchać i wyrobić sobie zdanie mi osobiście bardziej odpowiada połączenie yamahy z indiana line. 

Napisano

Cześć,
W tym przedziale cenowym odpuściłbym wszelkie amplitunery, ponieważ coś sensownego to wydatek około 2500zł np. Yamaha RN602. Tutaj lepszym rozwiązaniem byłby wzmacniacz Topping MX3, który zagra lepiej niż niższe modele Yamahy i posiada wbudowany DAC oraz bluetooth. Jeśli chciałbyś uzyskać dynamiczne brzmienie z mocniejszym dołem to polecam zwrócić uwagę na Q Acoustic 3050i lub bardziej muzykalne Indiana Line Nota 550x. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Napisano

To bardzo słaby wzmacniacz.

I nie rozumiem jakim cudem propozycję Magnata 2002 przewijają się obok Nota 550X?

To zupelnie inna konstrukcja, inne brzmienie i wielkość.

Nota 550X to mikro kolumna do małych pomieszczeń o dość mało oderwanym dzwieku ale ciekawym. 

Z kolei Magnat to potęga grania. Ma bardzo dobry miękki bas ale potrzebuje znacznie mocniejszego i wydajniejszego wzmacniacza.

Góra pasma podobnie , nie agresywna.

Do Magnat kup wzmacniacz używany aby je prawidłowo wysterować.

Piotr

Napisano

Napewno lepsze rozwiązanie od as201, ale celowałbym na twoim miejscu w as501. Najlepiej jakbyś znalazł chwile i przesłuchał te zestawy w różnych wariantach wtedy sam stwierdzisz czy warto dopłacić. 

Napisano
21 godzin temu, SemaforPl napisał:

A poleciłbyś może jakieś wzmacniacze do 1.5 k? Najlepiej nowe

Yamaha AS 501, starszy Marantz PM 6006, NAD 326BEE

To z nowych.

Nie schodź niżej z jakością. Jak masz zejśc z ceny to lepiej wybierając uzywane.