Pilislaw1978 Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Witam aktualnie posiadam made8er med600x3d,chciałbym przejść na coś nowszego 4K dolby true hd i który odtwarza pliki ISO bdmv itp . Macie może jakieś typy . Znalazłem coś takiego Zidoo Z9x Odtwarzacz sieciowy 4K HDR Dolby Vision Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Zobacz sobie jeszcze na Nvidia shield Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 No tak ale jak sprawdze czy mi pliki ISO bdmv odtworzy, a jest tam może aplikacja appletv ? Napisane w euro RTV ze odtwarza ISO ale pewności nie mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Może wypowie się jeszcze jakiś użytkownik tego urządzenia. Ja go niestety nie posiadam. Ale jak na szybko wyczytałem, to można odtwarzacz je poprzez VLC media player. Jego powinno się dać zainstalować ze sklepu google Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 klon Oppo 203 odtworzy wszystko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Zidoo z9x 1100 a oppo ponad 3000 to jednak za dużo mój stary odtwarzacz made8er był za 600 zł i już daje rade 6 lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 klon Oppo 203 to koszt ok.1700 zł. i poczytaj co i jak potrafi 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Klon oppo203 to ? Znalazłem rzeczywiście 1700 ale oprucz dolby vision dekoduje on dźwięki tez ? Dolby true hd, dts hd master audio , dolby atmos? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Każdy format. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Jedynym minusem tego odtwarzacza jest taki że nie ma gdzie go przetestować zido tak samo , mój dotychczasowy który cały czas śmiga made8er miałem możliwość przetestowania w Komputronik a tutaj kupować w ciemno za 1700 to mi się Kurka nie uśmiecha 😞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Ja mam fergusona ATV nie jest idealny ale otwiera to co chcesz. Nie korzystam na nim z netflixa. Szybszy jest shield. Ale możesz też pomyśleć o malinie zbudowanej jako odtwarzacz plików video. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 W Poznaniu posiada ktoś go może ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 3 godziny temu, Pilislaw1978 napisał: ... Znalazłem rzeczywiście 1700 ale oprucz dolby vision dekoduje on dźwięki tez ? Dolby true hd, dts hd master audio , dolby atmos? A ty chcesz żeby je dekodował? Czy przesyłał na zewnętrzny dekoder? Choć w sumie poniekąd te dwie funkcjonalności są powiązane. Po wybraniu opcji "passtrough" na wyjściu cyfrowym powinien przesyłać surowe dane do obróbki przez zewnętrzny dekoder ( zazwyczaj amplituner). W przypadku dekodowania dźwięku przez odtwarzacz i przesyłania ich na TV tak naprawdę niespecjalnie ma znaczenie format dźwieku ( bo z reguły jest stereo na urządzeniu końcowym) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 No on będzie podłączony do ampli yamahy rx v485 4k Prowadzę juz rozmowy ze sklepem odnośnie zidoo z9x i mówią ze można zwrócić jakby produkt nie zadowolił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 To sprawdź na nim czy odtworzy Ci pełne ISO UHD z Dolby Vision i SACD ISO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 (edytowany) Nie odtworzy DV z ISO a SACD to nie wiem komu potrzebne do życia chyba zboczeńcom i jakie znaczenie ma jego wymienianie w tym wątku nie mam bladego pojęcia. zidoo w porównaniu do klona za to potrafi pobierać napisy, być serwerem ftp/smb i odtworzyć DV z mkv, katalogować filmy . Edytowano 2 kwietnia 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, tadekk55 napisał: Nie odtworzy DV z ISO a SACD to nie wiem komu potrzebne do życia chyba zboczeńcom i jakie znaczenie ma jego wymienianie w tym wątku nie mam bladego pojęcia. zidoo w porównaniu do klona za to potrafi pobierać napisy, być serwerem ftp/smb i odtworzyć DV z mkv, katalogować filmy . SACD jakie ma znaczenie na forum audio ? chyba tylko dla zboczeńców 😀, Napisz co odtworzy DV z ISO ? Edytowano 2 kwietnia 2021 przez Artur O Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 (edytowany) Ktoś Cię pytał o SACD? czy autor pytał o SACD? tyle w temacie. oppo 203 205, cambridge cxuhd, pioneer lx500 lx800 i dziesiątki klonów oppo i pioneera nawet z napędami optycznymi. Edytowano 2 kwietnia 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 8 minut temu, tadekk55 napisał: Ktoś Cię pytał o SACD? czy autor pytał o SACD? tyle w temacie. oppo 203 205, cambridge cxuhd, pioneer lx500 lx800 i dziesiątki klonów oppo i pioneera nawet z napędami optycznymi. tadekk55@ ochłoń 😀😀😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 1 godzinę temu, Artur O napisał: SACD jakie ma znaczenie na forum audio ? chyba tylko dla zboczeńców 😀, Napisz co odtworzy DV z ISO ? https://www.dune-hd.com/products/dune-hd-max-vision-4k#specifications Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Klon Oppo wyjdzie chyba taniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 1 minutę temu, maciek72 napisał: Klon Oppo wyjdzie chyba taniej Pytanie jak z ISO w klonie Oppo bo w normalnym jest potrzebny modowany software. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 (edytowany) Wszystkie klony mają jb, a ten dune wcale nie odtwarza aktualnie dv z iso lub struktury jak go różowo malują, wystarczy poczytać zagraniczne fora. Edytowano 2 kwietnia 2021 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Zresztą jb do oppo jest aktualnie darmowy także bez znaczenia gdyby nie były. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 (edytowany) Panowie spokojnie ja nawet Nie wiem co to sacd ,ja poprostu chce żeby odtwarzał tak jak mój made8 er pliki tylko że w 4K ISO bdmv i ewentualnie kodeki napisów polskich i. Dźwięki dolby bo atmosa rozmyślałem na przyszłość ,a dolby vision mile widziane,klon oppo 1700zł ,a zidoo z9x 1150zł Edytowano 2 kwietnia 2021 przez Pilislaw1978 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts