Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie

prośba o poradę w jakim kierunku pójść z zakupem ... mini wieża czy amplituner. Stoję również przed dylematem, czy kupić nowy gotowy zestaw, czy używany, czy kompletować poszczególne elementy. Budżet ok 2000zł

Generalnie szukam :

Pokój mój ma ok 15m2 ze skosami , zależy mi aby zestaw / mini wieża:

miała możliwości odtwarzania CD,DVD,BR 

możliwość przesyłu źródła z innych urządzeń (np. Laptop) po Bluetooth 

możliwość odtwarzania jak największej ilości plików muzycznych rozszerzeń typu mp3,mp4,wma itp - 

interfejs - USB, 

słuchawki pod kabel i bluetooth - z możliwością nadawania dwukierunkowego

Port USB z obsługą formatów high-res FLAC i WAV 192 kHz/24 bity 

Radio 

Zależy mi też  na dobrych kolumnach, ponieważ słucham  generalnie rocka progresywnego, jazzu, od King Crimson, po Stevena Wilsona , Billa Laswella ......większość muzyki mam na dysku w wersji elektronicznej, ale w różnych rozszerzeniach

Nie mam żadnej marki na myśli, dotychczas używałem PIONIER, obecnie SONY. Wstępnie rozpatrywałem bardzo mocno mini wieżę firm: 

Yamaha MCR-N470D 

Denon Ceol N11

ale inna marka wchodzi w grę. 

Uwagi: Opcjonalnie - możliwość regulacji basu i sopranu (ale to nie jest wymóg) Ponieważ mam kilka koncertów na DVD i BR chciałbym go podłączyć do TV (ale to nie jest wymóg)

pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję

Przemek 

Napisano

Tylko sprzęt używany.

I faktycznie wygląda że szukasz aby sprzęt miał odtwarzacz BD. Te z kolei rzadko kiedy będą miały wyjście analogowe. Cyfrowe szybciej to znowu używany wzmak będzie ciężko dostać.

Patrząc że jeszcze kolumny do wyboru to moim zdaniem budżet nieco mały.

Napisano

Trochę przemyślałem temat i myślę, że wyjściem byłoby kupić amplituner sieciowy z bluetooth dwukierunkowym. Yamaha  R-N303D https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-r-n303d.html , większość muzyki mam na dysku w wersji elektronicznej i tak naprawdę CD i radio mogę dokupić osobno. Mam możliwość puszczania muzyki z komputera i serwera NAS, słuchania muzyki po bluetooth.  Nigdy nie miałem do czynienia z takim rozwiązaniem, ale wygląda to sensownie.

Napisano

Jeśli chodzi o amplitunery Yamahy to warto patrzeć od modelu RN602. RN303 czy RN402 posiadają opcje sieciowe ale brzmienie będzie mocno ograniczone i tutaj przykładowo Topping MX3 czy SMSL Q5 Pro może okazać się lepszym wyborem. 

Napisano
15 godzin temu, dewolaj koralewksi napisał:

Tu się zgodze w 100%. Lepiej dopłacić troche więcej i kupić używanego 602, bo jednak jest ta różnica w jakości.

Koledze chodziło właśnie o tym że RN 602 będzie grał na poziomie 670D. A Tobie chyba odwrotnie.

Czy się myle?

• 2 weeks later...