Przemek 100 Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Witam serdecznie prośba o poradę w jakim kierunku pójść z zakupem ... mini wieża czy amplituner. Stoję również przed dylematem, czy kupić nowy gotowy zestaw, czy używany, czy kompletować poszczególne elementy. Budżet ok 2000zł Generalnie szukam : Pokój mój ma ok 15m2 ze skosami , zależy mi aby zestaw / mini wieża: miała możliwości odtwarzania CD,DVD,BR możliwość przesyłu źródła z innych urządzeń (np. Laptop) po Bluetooth możliwość odtwarzania jak największej ilości plików muzycznych rozszerzeń typu mp3,mp4,wma itp - interfejs - USB, słuchawki pod kabel i bluetooth - z możliwością nadawania dwukierunkowego Port USB z obsługą formatów high-res FLAC i WAV 192 kHz/24 bity Radio Zależy mi też na dobrych kolumnach, ponieważ słucham generalnie rocka progresywnego, jazzu, od King Crimson, po Stevena Wilsona , Billa Laswella ......większość muzyki mam na dysku w wersji elektronicznej, ale w różnych rozszerzeniach Nie mam żadnej marki na myśli, dotychczas używałem PIONIER, obecnie SONY. Wstępnie rozpatrywałem bardzo mocno mini wieżę firm: Yamaha MCR-N470D Denon Ceol N11 ale inna marka wchodzi w grę. Uwagi: Opcjonalnie - możliwość regulacji basu i sopranu (ale to nie jest wymóg) Ponieważ mam kilka koncertów na DVD i BR chciałbym go podłączyć do TV (ale to nie jest wymóg) pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję Przemek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Ceol N11 czyta tylko płyty CD... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek 100 Napisano 11 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Dzięki, to sprawa się wyjaśniła :-). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 Tylko sprzęt używany. I faktycznie wygląda że szukasz aby sprzęt miał odtwarzacz BD. Te z kolei rzadko kiedy będą miały wyjście analogowe. Cyfrowe szybciej to znowu używany wzmak będzie ciężko dostać. Patrząc że jeszcze kolumny do wyboru to moim zdaniem budżet nieco mały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek 100 Napisano 13 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Trochę przemyślałem temat i myślę, że wyjściem byłoby kupić amplituner sieciowy z bluetooth dwukierunkowym. Yamaha R-N303D https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-r-n303d.html , większość muzyki mam na dysku w wersji elektronicznej i tak naprawdę CD i radio mogę dokupić osobno. Mam możliwość puszczania muzyki z komputera i serwera NAS, słuchania muzyki po bluetooth. Nigdy nie miałem do czynienia z takim rozwiązaniem, ale wygląda to sensownie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Tak, gdyby nie to że to po prostu słabo brzmiący amplituner. Owszem ma funkcję. Ale brzmienie przeciętne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek 100 Napisano 14 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 W takim razie wyższy model ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 wg wiekszosci opinii pierwszy sensowny model z tej serii to RN602 a nie RN402 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Tylko że sam rn602 przewyższa zakładany budżet na cały zestaw, a gdzie jeszcze miejsce na kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Fajnie brzmiący jest dopiero 602. Taka jest prawda. Ma być taniej to używka albo wzmak + prosty odtwarzacz sieciowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Jeśli chodzi o amplitunery Yamahy to warto patrzeć od modelu RN602. RN303 czy RN402 posiadają opcje sieciowe ale brzmienie będzie mocno ograniczone i tutaj przykładowo Topping MX3 czy SMSL Q5 Pro może okazać się lepszym wyborem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Yamaha MCR-N470D, Denon Ceol N11 - oryginalne kolumny psują wszystko. Kup używaną 670d i z czasem dokup sobie lepsze kolumny. Wyjdzie Ci ca. 2500 z hakiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek 100 Napisano 15 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Cześć, dzięki za podpowiedz, ale masz na myśli zestaw Yamaha Grand PianoCraft MCR-N670D Przemek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Tak, dokładnie. Nie będzie grał gorzej od 602. Posłuchaj, a sam się przekonasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewolaj koralewksi Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 12 minut temu, petroff napisał: Tak, dokładnie. Nie będzie grał gorzej od 602. Posłuchaj, a sam się przekonasz. Tu się zgodze w 100%. Lepiej dopłacić troche więcej i kupić używanego 602, bo jednak jest ta różnica w jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek 100 Napisano 15 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Dziękuję za wskazanie modeli, pytanie jaka jest dostępność tych modeli na rynku używanych, ale to już jest trop 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 15 godzin temu, dewolaj koralewksi napisał: Tu się zgodze w 100%. Lepiej dopłacić troche więcej i kupić używanego 602, bo jednak jest ta różnica w jakości. Koledze chodziło właśnie o tym że RN 602 będzie grał na poziomie 670D. A Tobie chyba odwrotnie. Czy się myle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewolaj koralewksi Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Dnia 16.04.2021 o 07:52, S4Home napisał: Koledze chodziło właśnie o tym że RN 602 będzie grał na poziomie 670D. A Tobie chyba odwrotnie. Czy się myle? Oj, być może najwidoczniej nie doczytałem komentarza kolegi, dzięki za zwrócenie uwagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts