Patryk Kuraś Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 (edytowany) Witam serdecznie, Z góry zaznaczam że jestem nowym użytkownikiem, oraz swieżakiem w dziedzinie sprzętu audio. Jednakże muszę wybrać sprzęt do swojego domu i chciałbym abyście wyrazili swoją opinię, oraz doradzili w wyborze sprzętu audio. Czytając na forum, jak również oglądając recenzje na YT postanowiłem wybrać swój mam nadzieję wymarzony zestaw stereo. KEF Q750 + Yamaha R-N602 lub Głośniki Heco Aurora 700. Dodam jeszcze że nie zależy mi na Bluetooth oraz WiFi w wzmacniaczu. Może być czysty. DANE techniczne pokoju 27 m2, wysokość pomieszczenia 3.5m. Doradźcie coś jutro mam jechać po zestaw ☺️. Edytowano 27 kwietnia 2021 przez Patryk Kuraś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 (edytowany) A jedziesz posłuchać i porównać z czymś innym? Ja nie doradzę w kwestii sprzętu (choć o dziwo Heco 700 słuchałam i dla mnie brzmiały budżetowo). Edytowano 27 kwietnia 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Kuraś Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Udało Mi się posłuchać również Aurorów, dużego wrażenia na mnie nie wywołały. Niestety nie mam porównania z KEF i raczej nie będę miał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 KEF to jednak kolumny wyższej klasy od aurora 700. Ale zasadnicze pytanie dlaczego nie zrobiły na Tobie wrażenia? Co było nie tak? Bo może oczekujesz zupełnie innego dzwieku? Jaśniejszego, twardszego? To pytanie do Ciebie. RN 602 to fajny uniwersalny kombo. Ale jeśli nie potrzebujesz funkcji to jego zakup jest bez sensu. Lepiej zagra NAD 356 BEE, Exposure 1010 czy nawet Marantz PM 6007. Kolumny można doradzać ale wiedząc co Ci nie leżało w odsłuchiwanych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Kuraś Napisano 28 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Hej, A co sądzisz o KEF Q750 VS indiana Line tessi 661? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Jak dla mnie kef q750 grają ciekawiej i są bardziej szczegółowe. Rn602 już posiadasz czy elektroniki też poszukujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Kuraś Napisano 28 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Hej, Wybrałem w/w wzmacniacz z KEF Q750 mam nadzieję że nie będę żałował ☺️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Jak dla mnie na elektronice mógłbyś pójść jeszcze do góry natomiast połączenie nie powinno Cie zawieść. Daj znać jakie będziesz miał wrażenia po pierwszym odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 17 godzin temu, Patryk Kuraś napisał: Hej, A co sądzisz o KEF Q750 VS indiana Line tessi 661? Nie no bez konkurencji KEF. Dokładnie połączenie tych dwóch elementów jest dobre. A na przyszłość tylko wiedza żę KEF może więcej Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Cześć, Jeśli WiFi czy bluetooth nie jest warunkiem koniecznym to idź w kierunki wzmacniacza stereo takiego jak NAD C356bee, Yamaha AS-701 czy Cyrus One. Kefy Q750 zapewnią większą przestrzeń i czystość dźwięku. Kontrola basu i jego zróżnicowanie również na duży plus względem Tesi 661. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Szkoda, że tak szybko się na to rzuciłeś, mogłeś wybrać się na odsłuchy i dobrać sobie sprzęt najlepiej dla Ciebie. Teraz to będzie musiał Ci się podobać i będziesz zadowolony, tym bardziej, że nie będziesz miał zbytnio porównania do czegoś innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts