Kamil Góra Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Witam. Poszukuje nagłośnienia do Pokoju które ma posłużyć jako "kino" pomieszczenie ma około 18m2 i znajduje się na poddaszu gdzie siedząc i oglądając telewizje za sobą mam skos. Niestety totalnie nie znam się na nagłośnieniu. Myślałem ,że najlepszym rozwiązaniem byłoby 5.1.2. Czy do 4 tysięcy złotych byłbym wstanie kupić coś sensownego w takim zestawieniu? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Cześć Kamil, nie znam się na systemach kinowych, nie jest to moja bajka. Zaczekaj jak tylko się wyśpią fani KD to doradzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 (edytowany) Do 4000zł amplituner i głośniki w w systemie 5.1.2? Kiepsko... Sam amplituner w takim wypadku musi być 7.1 co już mocno stwarza budżetowy problem bo to raczej ponad 2000zł, a gdzie tu jeszcze głośniki i subwofer. Możesz próbować na siłę najtańsztch rozwiązań, ale efekt może rozczarować (ale nie musi). Poważnie rozważ używany sprzęt, ogranicz się do 5.1, albo zwiększ budżet conajmniej o 2000zł. Ja tylko nowy sprzęt to za około 4500zł masz np. Onkyo HTS-5915-DAB. Sam oceń czy czegoś takiego oczekujesz. Edytowano 30 maja 2021 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Góra Napisano 30 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Hmm myślę ,że w takim razie skłaniałbym się do wersji 5.1, jednak wolałbym nie przeglądać sprzętów używanych a budżetu też nie chciałbym zwiększać. Co mógłbyś polecić do 4k w systemie 5.1. Użytkowanie to gry i filmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 2 godziny temu, Kamil Góra napisał: do 4k w systemie 5.1. Taki w sumie standard w zapytaniu, przewijający się niemal że w co drugim temacie. Przejrzyj chociaż 5 ostatnich stron, a pewnie znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie swoje pytania. I chyba jednak odrobinę będziesz musiał dołożyć. Podpisuje się też pod tym, co napisali koledzy - w tym budżecie tylko 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Ok... Na pierwszy strzał to np. amplituner Denon AVR-S650H to poniżej 2000zł dostaniesz, do tego zestaw głośników np. Taga TAV-506 v.2 Set w komplecie z subwooferem TSW-90 v.2 za 1800zł i jakoś już to będzie grało. Nie zapomnij dobrych przewodach i mniej więcej w budżecie się zmieścisz. Nie brałem pod uwagę odtwarzacza, nie wiem z czego masz zamiar korzystać bo ja np. używam NAS Qnap Generalnie nie za bardzo orientuję się w tym przedziale cenowym... Wiem jest duży problem z dostępnością szczególnie amplitunerów, ale ten Denon w sieciówkach jest popularny więc raczej do dostania. Zasugeruję byś w pierwszej kolejności solidnie przemyślał temat rozmieszczenie głośników oraz miejsca odsłuchu w pomieszczeniu wg. założeń Dolby. Ułatwi Ci to wybór typu głośników które musisz szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Do 4 tysięcy tylko sprzęt używany. I zapominasz o Atmosie na pewno. Dawniej mogłeś jeszcze polować na nowe Denon S 650 + Taga 607 albo POLK T 531 + Magnat Sub 302A Ale chyba braknie jednak Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 W tym przedziale cenowym celuj w system 5.1. Masz tutaj Yamahę RX V4a + Polk Audio T531 lub Denona AVR S650 + Taga Harmony TAV606. Subwoofer w takich zestawach byłby opcją na przyszłość jeśli chciałbyś zmieścić się w 4000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 No dlatego używany. Nie ma kina bez suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Oczywiście, że nie ma ale zawsze można dokupić z czasem tym bardziej jeśli stawiamy na nowy sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 Czy Autor to akceptuje? Kiedy dokupi? Czy jest jeszcze na forum? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts