Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Napisano 2 godziny temu

Dnia 28.01.2026 o 13:52, Kraft napisał:

OePhi Immanence 2. Mają coś w sobie. Taką rasowość. Bardzo mi się podobają, ale cena z kosmosu - 45 000 zł.

@audiowit 

"U mnie nieco podobne grają z TV. "

Nie chce wiedzieć ile kosztuje telewizor :) 

Napisano
15 godzin temu, tomek4446 napisał:

Napisano 2 godziny temu

Dnia 28.01.2026 o 13:52, Kraft napisał:

OePhi Immanence 2. Mają coś w sobie. Taką rasowość. Bardzo mi się podobają, ale cena z kosmosu - 45 000 zł.

@audiowit 

"U mnie nieco podobne grają z TV. "

Nie chce wiedzieć ile kosztuje telewizor :) 

To dobrze, bo nie o tym forum ;).

W zasadzie nie trzeba subwoofera do ogladania filmow bo Purifi radzi sobie nawet w duzych pomieszczeniach.

Ciekaw jestem jak są zestrojone te z linka od Krafta.

Napisano (edytowany)

Jednego z ich wzmacniaczy sluchalem w sklepie, bardzo to przyjemnie brzmialo.

Zastapil na półkę chyba Luxmana czy McIntosh( w każdym razie bardzo kosztowna zabawke) Pan stwierdzil, ze za duzo mniej, ma prawie taka sama jakość dźwięku .

Edytowano przez Artur Brol
Napisano
13 godzin temu, Artur Brol napisał:

Jednego z ich wzmacniaczy sluchalem w sklepie, bardzo to przyjemnie brzmialo.

Zastapil na półkę chyba Luxmana czy McIntosh( w każdym razie bardzo kosztowna zabawke) Pan stwierdzil, ze za duzo mniej, ma prawie taka sama jakość dźwięku .

Jednak w życiu owe "prawie" zawsze robi różnicę 😁

Napisano

Prawie, moze sie roznic, w zaleznosci od osoby. Jednak gdyby tak wielka roznice by to prawie, robilo, nie zamienil by tego kilka razy drozszego, na AP. Zreszta poprostu wzial tego AP do sklepu, bo mu sie spodobalo brzmienie. Pomijajac fakt, ze wzmacniacze dobrze zrobione, nie powinny sie brzmieniem roznic, i to cos, czego sam nie wymyslilem, tylko przeczytalem. I jakby nie patrzec, sam sprawdzilem.

Napisano

Tylko czego tak właściwie słuchamy ?  Jeżeli jesteśmy zainteresowani wzmacniaczem to skupiamy się na nim i opisujemy to co słyszymy jako brzmienie wzmacniacza.....ale gdybyś podjechał do tego samego sklepu i był zainteresowany np.kolumnami,wtedy opisałbyś to samo co usłyszałeś  jako brzmienie kolumn. O źródłach czy innych dodatkach nawet nie wspomnę 😉 

Napisano (edytowany)

Słuchamy danych odczytanych z nośnika i przetworzonych do analogowej postaci, byśmy mogli cokolwiek uslyszec.

Słuchamy w zasadzie wszystkich składników systemu naraz.

Osobno sie niczego nie da " sluchac ".

Edytowano przez Artur Brol
Napisano
3 minuty temu, Artur Brol napisał:

Słuchamy danych odczytanych z nośnika i przetworzonych do analogowej postaci, byśmy mogli cokolwiek uslyszec.

Kwestia tylko ich wzajemnej - jak to fachowo nazywają - synergii. 

Napisano
8 minut temu, Artur Brol napisał:

Osobno sie niczego nie da " sluchac ".

Da się. ...

Jak podmieniasz w całej tej układance tylko jeden element, to można pokusić się o stwierdzenie, że jeśli usłyszysz jakąkolwiek zmianę, to słyszysz wpływ tego elementu.

3 minuty temu, Artur Brol napisał:

Moim zdaniem synergia czy zgranie zawsze jest

Raczej to zgranie nazwałbym tylko połączeniem, czyli łączysz źródło ze wzmacniaczem, a wzmacniacz z kolumnami.

😁