KrólKiczu Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, MacieQ napisał: Raidho Słuchałeś? Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Przed dwoma laty miałem możliwość kupna nowych Raidho TD 1. 2 w komplecie z bardzo dizajnerskimi standami za 1/3 ceny sklepowej. Jakiś czas się zastanawiałem. Nawet z kilkoma Kolegami z forum konsultowałem. Zainteresowani pewnie pamiętaja. Ale teraz nie żałuję. Miałem okazję posłuchania ich u mnie. Fakt - zaledwie kilka godzin, ALE d..y nie urwały. Uważam, że brzmieniowo mam lepsze, pomimo, że kilkakrotnie tańsze. ALeż Panowie - cieszcie swoimi organami! Te kolumny, pomimo że piękne, nie są ich warte. Edytowano 5 godzin temu przez Rega 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 17 godzin temu, tomek4446 napisał: Moje marzenie Tenor Audio Marzenia należy spełniać! Ewentualnie można poprosić chłopaków z YB Audio, żeby zrobili drewniany kubraczek dla Vincenta 237 mk2 na wzór Tenora. Wiem, że jesteś mi wdzięczny za pomoc. Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Słuchałeś? Tych akurat nie ...słuchałem modelu TD3.2 i zbierałem szczękę z podłogi 😲 - ale tam cały system był z "kosmosu" 50 minut temu, Rega napisał: Przed dwoma laty miałem możliwość kupna nowych Raidho TD 1. 2 w komplecie z bardzo dizajnerskimi standami za 1/3 ceny sklepowej. Jakiś czas się zastanawiałem. Nawet z kilkoma Kolegami z forum konsultowałem. Zainteresowani pewnie pamiętaja. Ale teraz nie żałuję. Miałem okazję posłuchania ich u mnie. Fakt - zaledwie kilka godzin, ALE d..y nie urwały. Uważam, że brzmieniowo mam lepsze, pomimo, że kilkakrotnie tańsze. ALeż Panowie - cieszcie swoimi organami! Te kolumny, pomimo że piękne, nie są ich warte. Raidho "to nie zupa pomidorowa by wszystkim miała smakować" ...dla jednych będą nijakie a dla innych warte "podpisania cyrografu" 🤘😈 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Ewentualnie można poprosić chłopaków z YB Audio, żeby zrobili drewniany kubraczek dla Vincenta 237 mk2 na wzór Tenora. Pomysł zacny , ale mam alergię na Vincenta i to zdiagnozowaną z kwitami Miałem SA 31 + SP 331 . 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Pomysł zacny , ale mam alergię na Vincenta i to zdiagnozowaną z kwitami Miałem SA 31 + SP 331 . Mi zupełnie nie podchodzą klocki z tymi "łapami" z przodu ...😣 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 15 minut temu, tomek4446 napisał: alergię I o tym pomyślał producent (Tenor). Drewno zostało pozyskane z cenionego w świecie audiofilów drzewa z gatunku „Bambuko - z łaciny”. Pośród wielu szlachetnych właściwości jest również odczulanie. Nasi pewnie bez problemu sprowadzą „Bambuko”, kwestia dogadania ceny i można działać. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, kaczadupa napisał: Drewno zostało pozyskane z cenionego w świecie Tenor robi wstawki w obudowach wyłącznie z drewna wiśniowego. Nie jestem do końca fanem kolumn Wilsona, ale Tenor z nimi brzmi bajecznie. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 59 minut temu, tomek4446 napisał: Nie jestem do końca fanem kolumn Wilsona Dlaczego? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, KrólKiczu napisał: Dlaczego? Trudno powiedzieć. Na AVS grały w różnych konfiguracjach i jakoś nigdy nie było chemii ,po za właśnie Tenorem. Może dlatego , że są wg. mnie bardzo neutralne , ani nie detaliczne , ani ciepłe. Oczywiście wiem , że warunki na stadionie idealne nie są i nie takie paczki jak Wilsony grały średnio. Ja wolę dźwięk oddający klimat utworu , a Wilsony jakoś mi tego nie dawały. Odpisz, cytując
Recommended Posts