michaudio Napisano Poniedziałek o 21:41 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:41 23 minuty temu, Artur Brol napisał: Moze i to grafika, ale na stronie Onix, ten odtwarzacz niczym sie od tego tutaj, nie rozni. onixhiend.co.uk Kilka fajnych zabawek tam maja, choc, jak dla mnie, troche Shanling przypominaja. Co nie jest wcale czyms negatywnym. Bo może to jest przebrandowany Shanling, przy odpowiednim marketingu sprzeda się po hi-endowych cenach. Rynek zna takie przypadki z przeszłości. Cwaniaków nie brakuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 21:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:43 Moze, tylko wyglada na to ze on jakies 2100 euro ma kosztowac. Nie jest to moze tanio, ale z daleka od highendowych cen. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 21:56 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:56 (edytowany) 15 minut temu, michaudio napisał: Bo może to jest przebrandowany Shanling A jaki Shanling wyglada tak samo jak ten Onix? 14 godzin temu, fp74 napisał: toploadery fajnie wyglądają ale są tak średnio praktyczne. Dlaczego? Bo nie można na nie postawić kolejnego urzadzenia ? Moim zdaniem maja te przewagę, że odchodzi dodatkowy mechanizm szuflady, wózek i silniczek. Nie bardzo ma sie co zepsuć w takim wypadku. A napęd paskowy jaki stosuje C.E.C. to chyba najlepsze z rozwiązań. Edytowano Poniedziałek o 21:56 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Poniedziałek o 22:12 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:12 Top loadery się kurzą i muszą stać na samej górze. Co do szuflady wiadomo, że lepiej bez, bo mniej wibracji. Shanling może przecież produkować też dla innych, niekoniecznie sprzedając dany model pod swoim logo. A podobieństwo to rzecz wtórna, można zastosować np. większą obudowę, itp, itd. To tylko dywagacje. Z drugiej strony, marketing nie tylko audio sprzedał już niejedną wydmuszkę, a potem klienci wstydzą się przyznać, że "Król jest nagi". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 22:36 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:36 21 minut temu, michaudio napisał: Top loadery się kurzą i muszą stać na samej górze. Można przykryć 😏 Nie muszą stać na samej górze, wystarczy stolik audio z miejscem na taki player 😉 24 minuty temu, michaudio napisał: To tylko dywagacje. Albo spiskowe teorie...🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 22:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:42 Kazdy sprzet sie kurzy. Jak mowisz, wystarczy przykryc. Maja one cos jednak w sobie, oprocz plyty, mam na mysli. Urok, wynosza obcowanie z fizycznym nosnikiem na wyzszy poziom. Choc nie sa bez minusow, tak jak szufladki i te, moga dostarczyc stresu. Jak sie ma pecha, oczywiscie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 22:48 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:48 (edytowany) Zajrzalem na pewne forum i okazuje się, że ten transport SACD Onix Zenith XST20 to wspólne dziecko Shanlinga i Onix, obie firmy ze sobą współpracują. Edytowano Poniedziałek o 22:49 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Poniedziałek o 22:56 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:56 (edytowany) 8 minut temu, DiBatonio napisał: Zajrzalem na pewne forum i okazuje się, że ten transport SACD Onix Zenith XST20 to wspólne dziecko Shanlinga i Onix, obie firmy ze sobą współpracują. Shanling kupił Onixa, z którego już od dawna niewiele zostało bo już od dwóch dekad był malezyjczykiem, czy coś podobnego. Pytasz który shanling wygląda podobnie? Każdy. To po prostu jest shanling sprzedawany pod inna marką. Chińczycy nie są głupi i wiedzą, że europejskie snoby prędzej wydadzą 2500 euro na shanlinga-onixa niz 1500 euro na shanlinga-shanlinga. Co do chinszczyzny to ja nie mam oporów. Miałem smsl pl200 i był jak na moje potrzeby świetny. Ale był toploaderem i mi po prostu był niewygodny a poza tym chciałem sacd i go zmieniłem ale wspominam ciepło. Arcama wziąłem bo się trafił za pół ceny. Shanlinga sacd i tak bym nie wziął, bo po drodze cenowej jeszcze był Denon i Pioneer, więc Shanling z tym swoim sacd 1.3 wg mnie przestrzelił. Więc teraz zrobili taki sacd, który jest cenowo dokladnie między trójcą Arcam/Denon/Pioneer (kazdy po 5k) a już droższymi jak Denon chyba 3000, Marantz albo Technics, bo to już po 10-12k. Ktoś usiadł i po chińsku policzył i wyszło mu, że musi kosztować 8k. A że swojego już mają to wypuścili Onixa. Edytowano Poniedziałek o 23:03 przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 22:56 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:56 Na to wyglada. Ciekawe dlaczego. Przeciez Shanling juz odtwarzacz z wyzszej pulki ma. T35, odtwarzacz, streamer i moze byc wzmacniaczem sluchawkowym. Nie jest to jednak odtwarzacz SACD, ten zreszta to tez tylko transport. Chinskie juz pod wlasna marka sie bardzo dobrze sprzedaja. Nie jestesly juz tak anty, jak kiedys. Ja mam Singxer wzmacniacz i dac. Bardzo dobra zabawka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Poniedziałek o 22:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:59 @DiBatonio Na poważnie, chodzi o to, że lasery top-loaderów szybciej i częściej się brudzą. Czyli Shanling to jednak faktycznie Onix. Kwalifikacje mają, ciekawe jak im wyjdzie współczynnik cena/jakość. A niepoważnie... Jak wszyscy wiedzą, nasz Świat Dysku jest płaski, i spoczywa na grzbietach czterech słoni, które z kolei stoją na skorupie gigantycznego gwiezdnego żółwia, Wielkiego A'Tuina, Tako rzecz wielki prorok Terry Pratchett 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 23:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:00 (edytowany) 6 minut temu, fp74 napisał: Pytasz który shanling wygląda podobnie? Każdy Przejrzalem i nie widzę u Shanlinga podobieństwa do tego Onixa Zenith XST20. Faktycznie na forum przedstawiciel Shanlinga coś wspominał, że Onix to nasza firma. 3 minuty temu, michaudio napisał: Kwalifikacje mają, ciekawe jak im wyjdzie współczynnik cena/jakość. Na Audeos jest już przedsprzedaż 😉 https://audeos.pl/onix-zenith-xst20 Edytowano Poniedziałek o 23:03 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 23:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:03 Jak to dzisaj znalazlem, to przeczytalem ze przy wspolpracy. A tutaj takie buty, to juz ich firma. Niech kupuja, jak beda miec dobra jakosc, to problemu nie bedzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Poniedziałek o 23:13 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:13 Ciekawe jaki stosują napęd/laser. i czy wypuszczą w końcu na zewnątrz prawdziwy sygnał dsd czy znowu tylko pcm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 23:16 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:16 Zaprojektowany, aby uwolnić pełny potencjał płyt SACD, Zenith XST20 oferuje unikalną opcję odtwarzania dowolnej płyty SACD w jej prawdziwej jakości DSD na dowolnym zewnętrznym konwerterze DA z obsługą DSD Tak jest w artykule napisane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Poniedziałek o 23:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:19 Oby tak było, bo wcześniej różnie bywało z takimi deklaracjami. Pożyjemy, zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 23:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:20 (edytowany) 10 minut temu, michaudio napisał: Ciekawe jaki stosują napęd/laser. i czy wypuszczą w końcu na zewnątrz prawdziwy sygnał dsd czy znowu tylko pcm. Podono po i2s, tak pisał przedstawiciel Shanlinga. Digital Outputs. Optical / Coaxial / AES / BNC: CD Playback 44.1 kHz SACD Playback DSD64 via DoP or D2P I2S: CD Playback 44.1 kHz SACD Playback native DSD64 USB: CD Playback 44.1 kHz SACD NOT Supported Edytowano Poniedziałek o 23:23 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 23:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:20 (edytowany) Nie inaczej. A teraz do wyrka by sie przydalo zwloki ulozyc😁 Teraz tak mysle, przypomnialo mi sie ze przeciez sygnalu cyfrowego z SACD sie nie da wyprowadzic ze odtwarzacza, w/g przyjetych dawno temu zasad - trzeba miec pasujacy przetwornik , bo sygnaly sa zakodowane. Czyli kazdy jednak jak chce? Albo cos sie zmienilo. Edytowano Poniedziałek o 23:32 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano wczoraj o 16:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:40 JMF Audio HQS 6002 Amplifier & PRS 1.5 Preamplifier Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts