Tvmania Napisano 11 lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 lipca 2021 Focal chora 826 Focal aria 926 Ma silver 500 Dali opticon 6 mk2 Magnat Signature 707 Klipsich rp6000f Kef q950 Potrzebuję pomocy pod kd I stereo jak wypadają te glosniki chodzi mi o szczegółowość, detale, szybkość, bass, jak wypadają w vocalach i w kd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goguś Napisano 11 lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 lipca 2021 Dość duży rozrzut cenowy przekładający się bezpośrednio na brzmienie do tego brak docelowego wzmacniacza/amplitunera z którym kolumny miały by współpracować. Pozostaje więc poczytać co nieco o każdej konstrukcji z osobna... Focal chora 826 Focal aria 926 Ma silver 500 Dali opticon 6 mk2 Magnat Signature 707 Klipsich rp6000f Kef q950 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 11 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2021 (edytowany) Ampli będzie denon 4700 lub martanz 8012 Wzmacniacz denon pma1600 Edytowano 11 lipca 2021 przez Tvmania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Rozumiem że je wybrałeś na podstawie ceny. Ale to za mało. Tu masz za duży rozszczal pomiędzy jakością i barwa grania Ja bym pod te amplitunery stawiał na silvery ale ty musisz odsłuchać. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Zapraszamy na odsłuch większość z nich porównasz u nas i sam wyrobisz sobie zdanie. Osobiście wybierałbym między MA Silver 500 a Focal Aria 926. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 12 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 1 godzinę temu, Q21 napisał: Zapraszamy na odsłuch większość z nich porównasz u nas i sam wyrobisz sobie zdanie. Osobiście wybierałbym między MA Silver 500 a Focal Aria 926. Dzięki q21 za zaproszenie wybiorę się do was bo mam niedaleko do was i widziałem wasz sklep na zdjęciach super możliwość odsłuchu. Potrzebuję kolum tak naprawdę do tego metrażu pokoj z aneksem 25m2. Czy aria926 i silver 500 nie będą za duże? Może silver 300 lub chora 826? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Jeszcze 1 osoba z forum poleciła mi takie glosniki paradigm 700f pięknie wyglądają i mają piekny centralny 600c który by uzupełnił kd. Jak mam być szczery to ten centralny najbardziej mi się podoba bardziej od ma silver c350 Cena paradigm 700f zblizona do silver 300 kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 To kolumny o mocniejszym brzmieniu. Bardziej kinowym. Dynamicznym. Jeśli stawiasz na większość do kina to faktycznie dobre polecenie. Jeśli koncerty , muzyka to Silvery zagrają po prostu pełniej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 5 godzin temu, S4Home napisał: To kolumny o mocniejszym brzmieniu. Bardziej kinowym. Dynamicznym. Jeśli stawiasz na większość do kina to faktycznie dobre polecenie. Jeśli koncerty , muzyka to Silvery zagrają po prostu pełniej. Piotr Dziękuję s4home za opinie ja będę miał i do kd I do muzyki więc ciężki wybór mam mega mi się I silver 300 podobają i paradigm 700f. Słyszałem że centralny mają super silver c350 ale nie wiem jak sprawuje się paradigm 600c central I nie ukrywam piekny jest od paradigm ten central I tez mega drogi. A o bass się nie boję czy to w paradigm czy to w silver bo bedzie to gralo razem z sb3000 lub nawet 2x Co do muzyki slucham trance, minimal, house progressive Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 46 minut temu, Tvmania napisał: Co do muzyki slucham trance, minimal, house progressive Ja mam podobny gust, i kompletuję zestaw z Klipsch RP. W takich kierunkach muzycznych są jak ryba w wodzie. Idź gdzieś ich posłuchać, porównaj z innymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 31 minut temu, Butler napisał: Ja mam podobny gust, i kompletuję zestaw z Klipsch RP. W takich kierunkach muzycznych są jak ryba w wodzie. Idź gdzieś ich posłuchać, porównaj z innymi. Sprawdze w takim razie klipsich rp6000f, silver 300, paradigm premier 700f, chora 826 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Witaj, Do tej listy możesz jeszcze dołączyć, ciekawe B&W 603 S2 Anniversary https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/bowers-wilkins-603-s2-anniversary-edition.html Zapraszamy Cię na prezentację ze swoją elektroniką najlepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Czy jeśli na początek w stereo bede nagłaśniał kolumny paradigm 700f amplitunerem denon 4700 to jest to dobre połączenie denon + paradigm 700f? Lub denon 4700+ ma silver 300 lub chora 826 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Jak dla mnie Denon z Monitor Audio to średnie połączenie, a co dopiero z tą "chorą" kolumną Focala...oj nigdy-musiałbym chyba wykręcić stamtąd ten głośnik wysokotonowy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 17 minut temu, Miras23 napisał: Jak dla mnie Denon z Monitor Audio to średnie połączenie, a co dopiero z tą "chorą" kolumną Focala...oj nigdy-musiałbym chyba wykręcić stamtąd ten głośnik wysokotonowy... To co byś polecił pod ma silver 300 lub chora 826 lub paradigm 700f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Rozważyłbym Kefa Q950 , Fyne F502 lub ewentualnie te B&W 603 Ann o których pisze Tophifi. Sądzę, że to są bardziej pasujące kolumny do tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Kef q950 wogole mi sie nie podobają b&w spoko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 16 godzin temu, Tvmania napisał: Dziękuję s4home za opinie ja będę miał i do kd I do muzyki więc ciężki wybór mam mega mi się I silver 300 podobają i paradigm 700f. Słyszałem że centralny mają super silver c350 ale nie wiem jak sprawuje się paradigm 600c central I nie ukrywam piekny jest od paradigm ten central I tez mega drogi. A o bass się nie boję czy to w paradigm czy to w silver bo bedzie to gralo razem z sb3000 lub nawet 2x Co do muzyki slucham trance, minimal, house progressive Moim zdaniem Silvery! 8 godzin temu, Miras23 napisał: Jak dla mnie Denon z Monitor Audio to średnie połączenie, A moim zdaniem bardzo dobre. 7 godzin temu, Tvmania napisał: To co byś polecił pod ma silver 300 lub chora 826 lub paradigm 700f Nie przejmuj się Miraz uważa że Denon gra ostro. Jest w tym odosobniony. Dlatego jego typu są inne niż rynku Oczywiście może tak uważać tylko Ci mówie żebyś uważał z opiniami w sieci. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 14 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: Moim zdaniem Silvery! A moim zdaniem bardzo dobre. Nie przejmuj się Miraz uważa że Denon gra ostro. Jest w tym odosobniony. Dlatego jego typu są inne niż rynku Oczywiście może tak uważać tylko Ci mówie żebyś uważał z opiniami w sieci. Piotr A jak wypadają te paradigm 700f przy silver 300? Podobają mi się bardzo wygladowo te paradigm 700f oraz Ich central 600c jak sprawdza się w kd I mojej muzyce? S4home czy macie je na miejscu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Baran Napisano 14 lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 10 godzin temu, Miras23 napisał: Rozważyłbym Kefa Q950 , Fyne F502 lub ewentualnie te B&W 603 Ann o których pisze Tophifi. Sądzę, że to są bardziej pasujące kolumny do tego. To będzie bardzo dobry wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 14 lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 15 godzin temu, S4Home napisał: Moim zdaniem Silvery! A moim zdaniem bardzo dobre. Nie przejmuj się Miraz uważa że Denon gra ostro. Jest w tym odosobniony. Dlatego jego typu są inne niż rynku Oczywiście może tak uważać tylko Ci mówie żebyś uważał z opiniami w sieci. Piotr Piotr, opisz mi proszę na podstawie własnych doświadczeń jak według Ciebie brzmią następujące Denony: -PMA 720 -PMA 1500 -PMA 1600 Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 21 godzin temu, Tvmania napisał: A jak wypadają te paradigm 700f przy silver 300? Podobają mi się bardzo wygladowo te paradigm 700f oraz Ich central 600c jak sprawdza się w kd I mojej muzyce? S4home czy macie je na miejscu? Mieliśmy jeszcze nie dawno. Rotacja asortymentu jest czesto. Tak jak pisałem wyżej. Moim zdaniem Paradigm gra mocniej. Ma mniej melodyjności w sobie. Ale gra bardziej do przodu. Prościej a mocniej. W kinie po prostu dzwiek jest dociązony, bardziej ekspresyjny. Przy koncertach i muzyce Silvery pokazują więcej dzwieku i klasy. 8 godzin temu, Miras23 napisał: Piotr, opisz mi proszę na podstawie własnych doświadczeń jak według Ciebie brzmią następujące Denony: -PMA 720 -PMA 1500 -PMA 1600 Dzięki! Tylko że tu mówimy o kinie domowym Wszystkie które wymieniłeś nie są amplitunerami kina domowego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 16 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 Panowie wstępnie juz wybrałem 2 ampli pod moje kd to martanz 6015 oraz denon 4700. Co do wzmacniacza stereo do muzyki o to moj wybór Yamaha 803 Denon 800 Może jakieś propozycje od was do 4 tys zl Będzie to raczej zestaw ma silver 300 lub paradigm 700f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 16 lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 Dnia 15.07.2021 o 07:29, S4Home napisał: Mieliśmy jeszcze nie dawno. Rotacja asortymentu jest czesto. Tak jak pisałem wyżej. Moim zdaniem Paradigm gra mocniej. Ma mniej melodyjności w sobie. Ale gra bardziej do przodu. Prościej a mocniej. W kinie po prostu dzwiek jest dociązony, bardziej ekspresyjny. Przy koncertach i muzyce Silvery pokazują więcej dzwieku i klasy. Tylko że tu mówimy o kinie domowym Wszystkie które wymieniłeś nie są amplitunerami kina domowego. Piotr To według Ciebie, kino czy stereo gra jasno? Bądźmy konsekwentni, WSZYSTKIE Denony mają takie takie same skłonności, do rozjaśniania, więc teraz mnie zaciekawiłeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 8 godzin temu, Tvmania napisał: Panowie wstępnie juz wybrałem 2 ampli pod moje kd to martanz 6015 oraz denon 4700. Co do wzmacniacza stereo do muzyki o to moj wybór Yamaha 803 Denon 800 Może jakieś propozycje od was do 4 tys zl Będzie to raczej zestaw ma silver 300 lub paradigm 700f Witaj, Yamaha RN803 to bardzo mocna propozycja! wśród amplitunerów sieciowych, to PRAWDZIWY killer i to mogą Ci potwierdzić użytkownicy każdego forum. Zachęcam Cię do przetestowania! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts