mateolo2 Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Hej, Mam dosyć zabawne pytanie. Kupiłem monitory Klipsch RP-600M Stawiam je na standach, na których mam przyklejony cienki materiał, żeby kolumny się nie rysowały. Jednak do Klipschy producent dołączył w zestawie gumowe nóżki do samodzielnego przyklejenia. I teraz pytanie co jest lepsze: kolumny stojące cała powierzchnią na drewnianych standach, czy na czterech gumowych nóżkach dołączanych do zestawu? Na logikę - jeśli założę nóżki do będzie dużo mniej rezonansu z budy przenosić się na stand, wiec to dobrze, ale czy dobrze kombinuję? dzięki :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Kombinujesz, całkiem dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Masz kolumny, wiec masz mozliwosc przetestowania jednej, jak i drugiej metody, zobaczyc osobiscie, co bedzie dla Ciebie lepsze, nie wiem po co Ci w tym wypadku opinia innych, to juz raczej tylko kwestia tego, co bedzie Tobie bardziej odpowiadalo przy odsluchu i czy w ogole zauwazysz roznice Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 lipca 2021 Przyklej te podkładki najwyżej zdejmiesz. One kosztują dosłownie pare groszy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 21 lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 lipca 2021 Spróbuj z przyklejonymi podkładkami, nic nie tracisz. A czy zyskasz?...sam oceń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 lipca 2021 Wszystko zależy od preferencji oraz danych kolumn. Przyklej i sam oceń co jest dla Ciebie najlepsze. Jeśli nóżki się nie sprawdzą to zawsze możesz je zdemontować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 21 lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 lipca 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: Przyklej te podkładki najwyżej zdejmiesz. One kosztują dosłownie pare groszy. Piotr Jeśli są to tzw. podkładki audiofilskie, to nie parę groszy, ale parę setek . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 To są gumowe naklejki One oczywiscie pewnie są do znalezienia pod hasłem "podkładki pod kolumny" za 1000 razy tyle ile "podklejki gumowe" czy coś takiego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 Możesz kupić też przyklejane kolce i sprawdzić. Można później dokupić podstawy granitowe. Zależy co chcesz uzyskać dźwiękowo. Możesz kolumny podnieść lekko z przodu tak, aby tył kolumn był niżej. Np. Kolce z regulacją wysokości dają taką możliwość. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts