Daniel Michalak Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Witam Posiadam zestaw B&W 706 S2 + Marantz PM6006. Obecnie korzystam z niemarkowych najtańszych kabli o przekroju 2.5mm. Chciałbym zainwestować w lepsze kable, czy przy takim zestawie warto ? Głośniki idealne od wzmacniacza o 4 i 3 m. Slucham Rock, Pop, Muzyka Klasyczna, Dance, Alternatywa Rozważam: Klotz LY225 2.5mm, DALI CONNECT SC F215C, Sommer SP225, Melodica MDC215 lub BWC2150. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Jaki dźwięk chcesz uzyskać. Napisz co chcesz zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 4 godziny temu, Daniel Michalak napisał: Głośniki idealne od wzmacniacza o 4 i 3 m. Nie bardzo rozumiem. Masz kolumny oddalone od siebie o 7 metrów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 To jakie ty masz pomieszczenie do tego? Chyba że wzmacniacz nie lezy na wprost tylko jest gdzieś z boku? Ale kablami brzmienia tego systemu nie poprawisz. Melodika MDC 2250 może być o tyle ciekawe że złagodzi górę przekazu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Wszystko zależy jakiego brzmienia oczekujesz. Melodika MDC2250 zapewni muzykalne brzmienie, załagodzi górę oraz doda od siebie więcej dołu. Jeśli chciałbyś postawić na dynamikę to spójrz na Van den Hul Twin Red. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Nie bardzo rozumiem. Masz kolumny oddalone od siebie o 7 metrów? Chyba jeden o 3m, a drugi o 4m, ja tak zrozumiałem, ja bym kupił kable o jednej długości, a ten metr zawsze można schować i zostawić, jakbyś ułożył to równo, bo też mi się wydaję, że wzmacniacz nie jest pomiędzy Ja polecam kable Klotz, solidne, dobre jakościowo za rozsądne pieniądze. Edytowano 13 sierpnia 2021 przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Nie ma znaczenia. Klotz wystarczy. Byle miały 2.5 i z OFC, by mieć pewność, że to nie żadne mieszadło z aluminium. Dobry kabel ze szpuli kosztuje 10-20zł/m i więcej nic nie potrzebujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Michalak Napisano 13 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Głośniki są oddalone od siebie o jakieś 4 metry, tylko kable maja długość 3 i 4 metry bo idą na około do wzmacniacza dodatkowo są pochowane w podłodze i podstawkach . Wzmacniacz jest pomiędzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts