maciek72 Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 Głośniki grają , a po drugie każda płyta jest lepiej lub gorzej realizowana . Dla mnie fajnym coaxial-em jest Qed P 75 (?) Fioletowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 (edytowany) Nie za dźwięk po koaksjalu odpowiedzialny jest dac zewnętrzny. DAC w odtwarzaczu jest pominięty. Twój obecny dac będzie słabym punktem w całym torze. Inaczej gdy masz połączony po analogu, RCA. Wtedy gra cały odtwarzacz (sekcja cyfrowa i analogowa) . Wtedy droższy odtwarzacz ma sens. Dopóki nie zmienisz zewnętrznego daca, to różnice w dźwięku będą marginalne. Niezależnie co podłączysz. Pozdrawiam Edytowano 1 września 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 4 godziny temu, 1Ender napisał: a ten 1000 dołożył do wypasionego daca, który zrobi większą robotę. To bez wątpliwości. Dokładnie tak jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 A ja Panowie właśnie zapytam w temacie,mam NAD 356 obecnie zmodyfikowany przez Mude44,i znalazłem "na strychu"LG Blu-ray 370 w idealnym stanie,czy gdy podłączę go do DAC we wzmacniaczu po optyki to będzie on robił jedynie za transport,i można spodziewać się przyzwoitego dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 Tomek podłącz i sprawdź! 😂 Nikt nie wie czy dla Ciebie będzie dobrze. To jak wiesz subiektywna ocena. 😁 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 Wiem wiem,czekam na wzmacniacz, będzie jutro 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 3 godziny temu, mateolo2 napisał: No ale to już jest jakaś informacja! Dzieki Czyli rozumiem, ze różnice po koaksjalu usłyszę dopiero przy sporo droższych odtwarzaczach cd Niekoniecznie. Różnicę po coaxialu usłyszysz jeśli będzie miał max 2 metry. Jeśli będzie dłuższy, to lepiej zastosować optyczny. Poza tym przy klasie sprzętu ( 800 zł) różnica pomiędzy RCA i coaxial jest prawie niezauważalna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 (edytowany) 3 godziny temu, maciek72 napisał: Głośniki grają , a po drugie każda płyta jest lepiej lub gorzej realizowana . Dla mnie fajnym coaxial-em jest Qed P 75 (?) Fioletowy Nie bardzo rozumiem co wnosi Twój post. 🤔 @Rega 4 godziny temu, mateolo2 napisał: No ale to już jest jakaś informacja! Dzieki Czyli rozumiem, ze różnice po koaksjalu usłyszę dopiero przy sporo droższych odtwarzaczach cd pisałem o tym w poście #27. Edytowano 1 września 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 @1Ender - mnie chodziło głównie o to, że jeśli coaxial to wyłącznie krótki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 1 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2021 11 minut temu, Rega napisał: Niekoniecznie. Różnicę po coaxialu usłyszysz jeśli będzie miał max 2 metry. Jeśli będzie dłuższy, to lepiej zastosować optyczny. Poza tym przy klasie sprzętu ( 800 zł) różnica pomiędzy RCA i coaxial jest prawie niezauważalna. W moim Nadzie C520 różnica między jego wbudowanym daciem, a moim zewnętrznym Beresfordem jest OGROMNA. Sam nad brzmi płasko i jakby muzyka miała niską rozdzielczość, więc z tym się raczej nie zgodzę. Idąc tym tokiem myślenia to po co kupować drogi odtwarzacz cd i drogiego daca, skoro będzie korzystało się z tego wbudowanego w cd'ku. 3 godziny temu, 1Ender napisał: Nie za dźwięk po koaksjalu odpowiedzialny jest dac zewnętrzny. DAC w odtwarzaczu jest pominięty. Twój obecny dac będzie słabym punktem w całym torze. Inaczej gdy masz połączony po analogu, RCA. Wtedy gra cały odtwarzacz (sekcja cyfrowa i analogowa) . Wtedy droższy odtwarzacz ma sens. Dopóki nie zmienisz zewnętrznego daca, to różnice w dźwięku będą marginalne. Niezależnie co podłączysz. Pozdrawiam No chyba, że kupię fajnego cd, którego będę używał z jego zewnętrznym daciem, omijając tego co mam. Czyli Ender co proponujesz dla osoby, która zwyczajnie nie ma za dużo kasy na te wszystkie rzeczy. Uzbierać na dobrego daca typu właśnie ten Arcam Irdac i korzystać z niego i tego Nada co mam, lub czegoś podobnego? I kiedyś w przyszłości kupić lepszego cd, którego podłączę też do niego? Trochę się już w tym pogubiłem haha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 @mateolo2 pisałem o różnicach w kablach (coaxial, optyk, rca, a nie o różnicach w DACach (wbudowanym i zewnętrznym) Nie zrozumieliśmy się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 1 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2021 1 godzinę temu, Rega napisał: @mateolo2 pisałem o różnicach w kablach (coaxial, optyk, rca, a nie o różnicach w DACach (wbudowanym i zewnętrznym) Nie zrozumieliśmy się. A Ok, to wybacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 Albo CD, albo dac sam wybierz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 1 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2021 18 minut temu, 1Ender napisał: Albo CD, albo dac sam wybierz. https://youtu.be/Mx6ulaK7PK4 Czyki to co sugerowałeś. W takim razie zbieram kase na tego arcama i na razie nad zostaje 1 minutę temu, mateolo2 napisał: https://youtu.be/Mx6ulaK7PK4 Czyki to co sugerowałeś. W takim razie zbieram kase na tego arcama i na razie nad zostaje 1 minutę temu, mateolo2 napisał: https://youtu.be/Mx6ulaK7PK4 Czyki to co sugerowałeś. W takim razie zbieram kase na tego arcama i na razie nad zostaje To w takim razie pytanie jest proste - jaki najlepszy transport używany do 800 zł kupić? Które z tych wszystkich urządzeń będzie w tej roli najlepsze (a jak wiemy transporty się różnią). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 (edytowany) Marantz 67 SE, miałem bardzo przyzwoity, gra trochę słodko, ciepło. Mnie się podobał. Mocny dół, dobra scena, góra nie kłująca. Szukałbym do niego jakiegoś dynamicznie grającego wzmacniacza. Jak to u Ciebie zagra nie mam pojęcia. Cena 600 zł lekko przesadzona. Ja za swój płaciłem 450 zł w idealnym stanie wizualnym z oryginalnym pilotem. Za tyle też sprzedałem. Może Ci to pomoże. Co jeszcze przyszło mi do głowy? Skoro masz zakładam luźne 500 zł to może da się coś, robić z Twoim cedekiem? Nady modyfikuje muda z forum AS. Nie wiem czy cdeki? Załóż temat na sąsiednim forum w dziale DIY. Zapytaj o modyfikacje Twojego playera. Może 200 zł wystarczy?? Mam obecnie Nada C541, bardzo udany model brzmieniowo i póki co nie szukam innego. Twojego modelu nie znam. Ale z tego co czytałem nie jest to jakiś totalny szajs, a po nie wielkich przeróbkach powinien zagrać znacznie lepiej. Pozdrawiam Edytowano 2 września 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2021 13 godzin temu, 1Ender napisał: Marantz 67 SE, miałem bardzo przyzwoity, gra trochę słodko, ciepło. Mnie się podobał. Mocny dół, dobra scena, góra nie kłująca. Szukałbym do niego jakiegoś dynamicznie grającego wzmacniacza. Jak to u Ciebie zagra nie mam pojęcia. Cena 600 zł lekko przesadzona. Ja za swój płaciłem 450 zł w idealnym stanie wizualnym z oryginalnym pilotem. Za tyle też sprzedałem. Może Ci to pomoże. Co jeszcze przyszło mi do głowy? Skoro masz zakładam luźne 500 zł to może da się coś, robić z Twoim cedekiem? Nady modyfikuje muda z forum AS. Nie wiem czy cdeki? Załóż temat na sąsiednim forum w dziale DIY. Zapytaj o modyfikacje Twojego playera. Może 200 zł wystarczy?? Mam obecnie Nada C541, bardzo udany model brzmieniowo i póki co nie szukam innego. Twojego modelu nie znam. Ale z tego co czytałem nie jest to jakiś totalny szajs, a po nie wielkich przeróbkach powinien zagrać znacznie lepiej. Pozdrawiam https://www.olx.pl/d/oferta/cambridge-audio-cd-azur-640c-v1-mod-muda44-CID99-IDIO7CG.html#a964b541e6 - tutaj mamy azura modyfikowanego przez mudę. Myślałem o tym. Co sądzisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Co do modyfikycji by Muda, to mialem i wzmak Nada C320 i cd 542 i moja rada jest taka, ze jesli komus chodzi po glowie taki mod, to kupic urzadzenie i posluchac, po czym ewentualnie poddac modyfikacji i samemu ocenic efekty. Swego czasu bylem zadowolony, teraz mam inne podejscie do tematu. Jesli dany klocek mi nie podchodzi, to nie brne w modyfikacje, tylko wymieniam na cos, co da satysfakcje, nawet jesli tylko na jakis czas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Mordowane czasem trudno sprzedać. Ale jeżeli Twojego nada można podrasować za 200 zł, to chyba bym zaryzykował. Decyzja należy do Ciebie. Ja napisałem, że wolałbym kupić dobry przetwornik cyfrowo analogowy i ewentualnie dołożyć do niego to co miałbym wydać na transport. Ale to ja. Zrób jak uważasz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts