Mar Ka Napisano 24 września 2021 Udostępnij Napisano 24 września 2021 No dobrze, słychać delikatne buczenie,ale muszę przystawić ucho do wzmacniacza.W moim odczuciu to nic takiego,czym należy się przejmować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 24 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Mar Ka napisał: No dobrze, słychać delikatne buczenie,ale muszę przystawić ucho do wzmacniacza.W moim odczuciu to nic takiego,czym należy się przejmować. Pozdrawiam U mnie w całkowitej ciszy słychać z dwóch metrów ,ale jestem bardzo wyczulony i upierdliwy jeżeli chodzi o takie rzeczy. Zaznaczam ,że słychać tylko w czasie pracy wzmacniacza także ogólnie nie przeszkadza choć w głowie siedzi Ostatecznie wymienię na nowszy model choć mój jest jeszcze na gwarancji do końca roku. Edytowano 24 września 2021 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 24 września 2021 Udostępnij Napisano 24 września 2021 Ostatecznie wymienię na nowszy model choć mój jest jeszcze na gwarancji do końca roku.CXA 81 także buczy. Zaraz po włączeniu słychać go dobrze, dopiero jak się trochę rozgrzeje, buczenie jest trochę mniej słyszalne. Z Azurem 651 jest podobnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 24 września 2021 Udostępnij Napisano 24 września 2021 Brumienie przerabiałem i w swoim Audiolabie i w Heglu. Rozwiązanie proste, ale i wymagające wkładu finansowego. Filtr/reduktor składowej napięcia zasilającego. W moim przypadku Audiolab DC Block. Nie chciało mi się wierzyć, że to pomoże. Pomogło. Zero buczenia. A i sam wzmacniacz nieco na tym zyskał pod względem brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Jest miesiąc na rynku. Juz zdążyłeś go przetestować ?:) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 @S4Home Tak, kupiłem go w sumie trochę w ciemno. Fajny gadżet za jeszcze w miarę znośne pieniądze. Mam 6000a w drugim systemie i ten blocker naprawdę dobrze mu zrobił. Najbardziej jednak cieszy mnie pozbycie się buczenia. To jest dla mnie w ogóle porażka, że recenzenci nie wspominają o takich ficzerach jak brumienie we wzmacniaczach. A buczy przecież w mniejszym czy większym stopniu co drugi dostępny na rynku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 Nie wszędzie buczy. Możliwe u nich nie. To inna sprawa że recenzent nie wspomina o wadach produktu, to nic nowego. ale nie o tym. Bo to długi i osobny temat U mnie w prywatnym mieszkaniu oraz w salonie audio wzmacniacze nie buczą. Chodź raz się zdarzyło że w jeden dzień tak. Akurat miałem na warsztacie dwa wzmacniacze i oba tak miały. Na następny dzień cisza w obu. Nigdy więcej się to nie potworzyło. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 Audiolab DC Blocker w niektórych przypadkach faktycznie wyciszy pracę transformatora i warto samemu sprawdzić. Dodatkowo nadaje większej dynamiki oraz precyzji kosztem nieco barwy dlatego też zawsze zachęcam do wypożyczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 30 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2021 Witam. Interkonect cyfrowy kierunkowy jak podłączyć,strzałkami w kierunku żródła,czy odwrotnie strzałkani w kierunku wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 Strzałka wskazuje kierunek w którym ma iść sygnał, czyli w stronę wzmacniacza: źródło ---> wzmacniacz Pozdrawiam PS. Strzałka wskazuje kierunek sygnału (a dokładniej zwrot - jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do definicji). Dotyczy to również kabli głośnikowych i innych kabli sygnałowych (np. XLR, analogowe RCA itp.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 30 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2021 (edytowany) Dziękuję,pozdrawiam. Edytowano 30 września 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 30 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2021 Mógłbym prosić jeszcze o poradę w doborze interkonekta 2xrca do mojego systemu? Miałem obecnie podłączone przewodem Melodika,lecz po wpięciu coaxiala nie ma nawet co mówić i porównywać ,Melodika obcina i to dość obficie,dlatego chciałbym zakupić jakiś inny przewód do potestowania,myślałem o Chord Clearwey . Obecnie Emit 30,CXA 80,Cardas 101,Profigold OxypurPGD4000,źródło na chwilę obecną Zidoo Z100PRO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 To prawda. Melodika tak robi i dlatego znajduje odbiorców. Chord Clearway to znakomity kabel RCA. Ewentualnie poszukaj Kimbera albo https://www.oehlbach.com/pl/sprzet-audio/kabel/cinchxlr/nf-214-master Ale jego ciezko dostać w PL Chord jest bardzo dobrym wyborem. Zapraszam po wycenę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts