sonique Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 (edytowany) @Ars_Poland - a jak oceniasz bas u siebie. Jest go tyle ile potrzeba, za dużo, za mało? Gdy porównywałem Pylon Diamond 28 z MA Silver 500 to główna różnica w basie była taka, że pojawiały się momenty gdy 28-ki zagrały „bułą” - takim nieprecyzyjnym basowym zlepkiem. To dla mnie było nie do zaakceptowania, pomimo iż reszta pasma mi odpowiadała na równi z Silverami - choć jakże inna. Silvery 500 też mają bardzo mocny bas i do pomieszczeń poniżej 30m chyba nadają się słabo. Dopytuję o bas bo jest to jedyna kłopotliwa cecha Silver 500, z którą trzeba trochę pokombinować (z akustyką) aby je sobie ułożyć po swojemu. Edytowano 22 listopada 2021 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 (edytowany) 59 minut temu, sonique napisał: @Ars_Poland - a jak oceniasz bas u siebie. Jest go tyle ile potrzeba, za dużo, za mało? Z Denonem miałem taki bass jak trzeba solidny, dynamiczny ,szybki, mocny, głeboki ,teksturowany, nie wiem jakich słów jeszcze użyć😁 Denon trzymał kontrolę nad basem no podobało mi się bardzo. Z Roksanem k3 zabrakło dołu i dociążenia w moim pomieszczeniu . Yaqin ms90b też miał dobry bass. Kolejny przeciwnik i chyba w pierwszej kolejności Musical Fidelity M6si. Może uda mi się to ogarnąć w tym tygodniu. Ciekawe jakby MA Silver np. z takim heglem h190 zagrały hmmm 🤔 Edytowano 22 listopada 2021 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 9 godzin temu, Ars_Poland napisał: Kolejny przeciwnik i chyba w pierwszej kolejności Musical Fidelity M6si. Hegla nie jestem aktualnie aż tak ciekawy ale MF M6si i owszem. W tym przypadku jego moc może pomóc wysterować Silver 500 jeszcze lepiej lub inaczej. Jak posłuchasz to podziel się opinią… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 19 godzin temu, Ars_Poland napisał: Kolejny przeciwnik i chyba w pierwszej kolejności Musical Fidelity M6si. Może uda mi się to ogarnąć w tym tygodniu. Ciekawe jakby MA Silver np. z takim heglem h190 zagrały hmmm 🤔 Tez jestem ciekaw co wysluchasz i jak odbierzesz z MF M6si. Obecnie mam MF M3si i moze wystarczy zrobić tylko przeskok na wyższy poziom . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 A u mnie nastąpiła mała zmiana, mianowicie nowe źródło - przesiadka na Node'a z gołego Chromecast'a. Zmiana na bardzo duży plus, kwiecistych opisów ode mnie nie uzyskacie. Nie jestem też człowiekiem, co wyłapuje niuanse, ale dźwięk z Chromecasta jest wyraźnie bardziej płaski, zmiana w percepcji, nawet jak dla mnie, bardzo wyraźnie słyszalna i cieszy ucho. I poszukiwane w kilku ostatnich postach niskie tony nabrały większej głębi (z resztą nie tylko one uległy zmianie). Aż żałuję, że tak długo na tę zmianę się czaiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Gdzieś już to pisałem. Chromecast to killer w tej cenie (mówię o cenach sprzed wycofania ze sprzedaży), ale... też nie wrócę do niego. Gdy nie masz porównania wydaje się że gra dobrze i nie czujesz potrzeby by cokolwiek zmieniać. Mojego Chromecasta dostał syn nastolatek i tam jest w sam raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 U mnie Node jest na zasilaniu liniowym. Byłem zaskoczony aż takim progresem po zmianie zasilania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 1 godzinę temu, Markcox napisał: A u mnie nastąpiła mała zmiana, mianowicie nowe źródło - przesiadka na Node'a z gołego Chromecast'a. Zmiana na bardzo duży plus, kwiecistych opisów ode mnie nie uzyskacie. Nie jestem też człowiekiem, co wyłapuje niuanse, ale dźwięk z Chromecasta jest wyraźnie bardziej płaski, zmiana w percepcji, nawet jak dla mnie, bardzo wyraźnie słyszalna i cieszy ucho. I poszukiwane w kilku ostatnich postach niskie tony nabrały większej głębi (z resztą nie tylko one uległy zmianie). Aż żałuję, że tak długo na tę zmianę się czaiłem Chromecast Audio po analogu vs Node po analogu? Miałeś chociaż ustawione 2V na wyjściu z Chromecast Audio? Patrząc po opiniach moich znajomych którzy przerobili Node i wrócili/przeszli na różne maliny, niekoniecznie Node musi być do przodu... Co prawda teraz używam głównie usbridge sig jako źrodło, ale CA gra bardzo dobrze. Ale po optyku CA potrzebuje dobrego daca, mało wrażliwego na jitter. Na analogu z kolei, przyzwoity interkonekt też nie zaszkodzi - u mnie z 3 kabli grał najlepiej na 1 z supermarketu za 20zł... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Jak już wspominałem niejednokrotnie, u mnie to nie był nawet Chromecast Audio, tylko chromecast wbudowany w MiBox'a Ale też miałem możliwość na tym systemie porównać swojego, z CA mojego brata i tam jakichś wyraźnych różnic nie dało się zauważyć (wszystko po analogu). Tu jest bardzo wyraźna zmiana - oba wpięte w system, puszczony ten sam numer z tej samej platformy streamingowej, wystarczy tylko zmiana źródła na wzmaku - różnice od razu "widoczne" gołym uchem. W każdym razie powiedzieć, że jestem ze zmiany zadowolony, to nic nie powiedzieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 To i ja się dopiszę w końcu do klubu z silverami 8 z których po dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony. Ich ustawienie (za blisko ściany jest wywołane małym brzdącem który biega po pokoju) Mam nadzieję że to wkrótce się zmieni i jeszcze ciekawiej one zabrzmią 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 (edytowany) Miło powitać A to to za kolumnami i po prawej w rogu to ustroje akustyczne? Edytowano 30 listopada 2021 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 5 minut temu, sonique napisał: Miło powitać A to to za kolumnami i po prawej w rogu to ustroje akustyczne? Tak to pochłaniacze a na przeciwko mam dyfuzory. Jeszcze mam kilka innych ustrojstw w kilku miejscach bo próbuje w jak najlepszy możliwy sposób zapanować nad akustyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 33 minuty temu, Darek Zuk napisał: Tak to pochłaniacze Podpytałem bo one zazwyczaj w rozmiarze 120x60cm a tutaj jakieś DIY chyba widzę… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 42 minuty temu, sonique napisał: Podpytałem bo one zazwyczaj w rozmiarze 120x60cm a tutaj jakieś DIY chyba widzę… I tak i nie 😁sam pochłaniacz był kupiony w jednym ze sklepów z artykułami do akustyki natomiast część rzemieślnicza to zmiana koloru już przez tapicera gdyż poprzedni kolor nie bardzo odpowiadał mojej drugiej połowie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 (edytowany) @Darek Zuk Możesz napisać jeszcze z jaką elektroniką współpracują Twoje kolumny, tzn. marka wzmacniacza i model? Edytowano 30 listopada 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 Przecież widać że Cyrus 😉 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 Cyrus jak zauważył Dedal75😉 8a,xpower i jeden psx-r Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 A do czego laptop? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 33 minuty temu, Dedal75 napisał: A do czego laptop? Pzdr Laptop do tidal w hifi a to wszystko idzie przez rdac arcama lub Denona 300usb ,oba na zasilaniu od Tomanka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 A nie myślałeś o mini pc + mysz powietrzna ? Ja korzystam już 7;lat , niektórym nie pasuje bo za monitor robi tv ale jak odpalisz cała płytę to można wyłączyć . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 56 minut temu, Dedal75 napisał: A nie myślałeś o mini pc + mysz powietrzna ? Ja korzystam już 7;lat , niektórym nie pasuje bo za monitor robi tv ale jak odpalisz cała płytę to można wyłączyć . Pzdr Używam klawiatury Logitech do laptopa i w sumie nigdy nie zastanawiałem się nad innym rozwiązaniem bo to jest wygodne. Ale dzięki za pomysł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 (edytowany) Mój mini ma 10x10 na 2,5 cm wszędzie wejdzie 😉 a mysz jak pilot z jednej qwerty z drugiej pilot jak do CD i myszki . Pzdr Beelink bt3 pro i Mele F10 deluxe Edytowano 1 grudnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 Ciekawa sprawa z tym beelink bt3 pro. Nawet nie wiedziałam że istnieją takie ciekawe cudeńka. Z opisu możliwość wydaje się wręcz idealne pod media. Nie używasz normalnego laptopa że względu na jego rozmiary? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 (edytowany) W sumie to nie wygodne i nie mam gdzie postawić by nie szpecił 😂 . Wcześniej miałem pipo x8 ale zmieniałem system i już się nie uruchomił teraz Beelink 4 lata. Po HDMI do tv i z kanapy dostęp do wszystkiego dysk podpiety , streamery go widza jak jeszcze miałem więc pobiera z biblioteki muzykę i tyle 👍 . Pzdr Edytowano 1 grudnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Ok rozumiem. Ja ostatnio stwierdziłem że na razie koniec z kupowaniem czegokolwiek do systemu bo to nie ma końca a w domu wydatków jest i tak dużo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts