Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Znalazłem nowy zestaw Denon CEOL N10 za ok. 2600 zł w sklepie. Czy w tej cenie jest coś lepszego. 

Planuję zestaw podłączyć do TV ale głównie będzie grany metal lub rock.

Prośba o polecenie dobrego sprzętu w tej cenie.

Napisano
22 minuty temu, Pinhead napisał:

Cześć,

Znalazłem nowy zestaw Denon CEOL N10 za ok. 2600 zł w sklepie. Czy w tej cenie jest coś lepszego. 

Planuję zestaw podłączyć do TV ale głównie będzie grany metal lub rock.

Prośba o polecenie dobrego sprzętu w tej cenie.

Witaj,

Dołóż dosłownie 300 zł i ciesz się wyższej klasy produktem: https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-pianocraft-mcr-n670d.html

Yamaha Pianocraft MCR670D. Z biegiem czasu możesz dokupić sobie lepsze głośniki aby jeszcze podnieść efekt.

Na pokładzie masz wszystko co potrzebne, od BT, Spotify, Tidal, radio internetowe, DAB itp. + Musiccast.

Zapraszamy Cię na prezentację tego modelu :)

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

W cenie w ktorej to znalazłeś to żaden hit.

Faktycznie 670 gra lepiej.

Nie mówiać że można mieć SMSL Q5PRO + KEF Q 350 które bije oba systemy.

CD jest konieczny?

Piotr

Tak, CD jest niezbędny, głównie słucham muzyki z płyt. Rzadko korzystam z serwisów typu Spotify ale może się przydadzą.

Zerkne na Yamaha Pianocraft MCR670D, jestem w stanie dołożyć 300 zł

Ten drugi zestaw SMSL Q5PRO + KEF Q 350 zdecydowanie przekracza budżet

11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Witaj,

Dołóż dosłownie 300 zł i ciesz się wyższej klasy produktem: https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-pianocraft-mcr-n670d.html

Yamaha Pianocraft MCR670D. Z biegiem czasu możesz dokupić sobie lepsze głośniki aby jeszcze podnieść efekt.

Na pokładzie masz wszystko co potrzebne, od BT, Spotify, Tidal, radio internetowe, DAB itp. + Musiccast.

Zapraszamy Cię na prezentację tego modelu :)

Mogę dołożyć kilka stówek do sprzętu, zerkne na ten model

Dzięki za polecenie!

Napisano (edytowany)
13 minut temu, LBX Systemy Audio napisał:

Będzie ok ale może być zdecydowanie lepiej. Patrz na Kef Q350 i SMSL ale model AD18.

Zapraszam do kontaktu i po wyceny.

Piotr

konieczne aby miał CD więc model AD18 odpada

Edytowano przez Pinhead
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, seba3002 napisał:

Kolego @Pinhead, wejdź na olx i sprawdź w jakiej cenie możesz obecnie kupić używane ale na gwarancji kolumny Kef q350. Od czasu do czasu można też wyrwać na olx używkę smsla. A za zaoszczędzone pieniądze kupisz też bez problemu jakiś tani odtwarzacz CD. 

brzmi sensownie i pewnie wyjdzie taniej, tylko jak połączyć Kef Q350 i SMSL dodatkowo z odtwarzaczem cd? 

Edytowano przez Pinhead
Napisano

Głośniki Kef Q350 + SMSL AD18 nowe w sklepach wychodzą łącznie ok. 2k

Do tego cd player i kable więc sumarycznie wyjdzie taniej od zestawu MCR670D (chociaż Yamaha prezentuje się nieźle)

Nie odsłuchiwałem jeszcze nigdzie MCR670D i Kef Q350 więc nie mam porównania. 

Odnośnie Cd playera to jaki powininem kupić? 

Napisano (edytowany)
21 minut temu, seba3002 napisał:

Kolego @Pinhead, a nie masz konsoli bądź odtwarzacza Blu-ray, które mogłyby posłużyć za transport ? 

niestety nie mam, mam tylko starego Philipsa MCD712 który jest aktualnym odtwarzaczem płyt CD 

zakup odtwarzacza Blu-ray to raczej nie będzie probem o ile mogę to podłączyć do reszty

Edytowano przez Pinhead
Napisano
12 minut temu, JaZz napisał:

Toć banany to tylko wygoda. Jak nie będzie co chwile przełączać kolumn/wzmaków to wydają się zbędne. 

No właśnie głównie o wygodę i "bezpieczeństwo" tutaj chodzi. Terminale w tym wzmacniaczu są umieszczone w dość dużym "ścisku" i podłączenie ich gołymi kablami jest troszkę uciążliwe 🙂. Ale nie jest to wymóg. 

Napisano
3 minuty temu, seba3002 napisał:

Zdaje się, że ten Philips ma wyjście optyczne. Jeśli tak, to bez problemu podłączysz go do smsla. 

ok, dzięki, muszę sprawdzić

a kable z allegro czy w jakiś sklepach audio dostanę ?

Napisano
Dnia 22.09.2021 o 10:22, Pinhead napisał:

Tak, CD jest niezbędny, głównie słucham muzyki z płyt. Rzadko korzystam z serwisów typu Spotify ale może się przydadzą.

Zerkne na Yamaha Pianocraft MCR670D, jestem w stanie dołożyć 300 zł

Ten drugi zestaw SMSL Q5PRO + KEF Q 350 zdecydowanie przekracza budżet

Mogę dołożyć kilka stówek do sprzętu, zerkne na ten model

Dzięki za polecenie!

to masz od nas odpowiedź w tym temacie. Sprzęt póki co jest (a to oczywiste nie jest:( ) więc zapraszamy.