RobertS Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Witam, Posiadam zestaw stereo z ampiltunerem yamaha rn-402d oraz kolumnami Indiana Line nota 550. Posiadam również 2x Musiccast 20 Chciałbym stworzyć w salonie 22m2 zestaw kina domowego. Myślałem o dokupieniu soundbara yamaha 400 / 40 i połączeniu go z 20 (da się w to podłączyć jeszcze kolumny z rn-402d?) Lub osobno amplitunera kina domowego budżet (3000) Co będzie lepszym rozwiązaniem? Jaki amplituner polecacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Możesz spiąć wszystkie te klocki za pomocą multiroom. Możesz też dodać soundbar o ile będzie wspierał multiroom. Oczywiście kino domowe to nie będzie bo nie będzie grać wielokanałowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Około rok temu wielokrotnie próbowałem połączyć Musicast 20 do kina domowego jako tylnie głośniki. Niestety za każdym razem wyskakiwał jakiś błąd i nie udało mi sie ich połączyć, dalszych prób zaniechałem. Wiem, że były aktualizacje i może cos poprawili, ale nie sprawdzałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 6 godzin temu, RobertS napisał: Witam, Posiadam zestaw stereo z ampiltunerem yamaha rn-402d oraz kolumnami Indiana Line nota 550. Posiadam również 2x Musiccast 20 Chciałbym stworzyć w salonie 22m2 zestaw kina domowego. Myślałem o dokupieniu soundbara yamaha 400 / 40 i połączeniu go z 20 (da się w to podłączyć jeszcze kolumny z rn-402d?) Lub osobno amplitunera kina domowego budżet (3000) Co będzie lepszym rozwiązaniem? Jaki amplituner polecacie ? Do RN402 możesz wrzucić dwie "20" ale będziesz "klonował" wyłącznie dźwięk. Może się to okazać za słabe... Zakup BAR400 wydaje się sensowny, bo ten umożliwi Ci włączenie głośników jako surround. Doszło już kilka aktualizacji, więc jakiekolwiek problemy z "przerywaniem" nie powinny występować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 z RN 402 nie zbudujesz kina. Z kolei kupowanie soundbar to znaczna degradacja dzwieku. Może sprzedaj 402 i kup amplituner kinowy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 18 godzin temu, RobertS napisał: Myślałem o dokupieniu soundbara yamaha 400 / 40 i połączeniu go z 20 (da się w to podłączyć jeszcze kolumny z rn-402d?) Lub osobno amplitunera kina domowego budżet (3000) Co będzie lepszym rozwiązaniem? Lepiej zainwestuj w amlituner kina domowego. 18 godzin temu, RobertS napisał: Jaki amplituner polecacie ? Ze względu na to, że posiadasz już 2 głośniki Musiccast 20 to zerknij na Yamahę RX-S602 lub RX-V4A, będziesz mógł to spiąć razem. Zapraszam do kontaktu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie sprzedać RN402, ponieważ nie zbudujesz na bazie tego amplitunera systemu kina domowego. Wybór faktycznie sprowadza się do RX-S602 lub RX V4a. W tych amplitunerach wykorzystasz MusicCast 20 jako głośniki tylne. Pamiętaj tylko o subwooferze, który w kinie domowym robi efekt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertS Napisano 5 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2021 Dzięki Panowie za podpowiedzi. zdarza mi się jednak słuchać również muzyki w stereo, czy ten amplituner kina domowego zagra w stereo porównywalnie do rn 402 który posiadam ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertS Napisano 5 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2021 Mam jeszcze jedno pytanie czym różnią się soundbary yamahy - 40 i 400 ? Czy do Yamaha MusicCast YSP-2700 również mogę podłączyć MusicCast 20 jako głośniki efektowe ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 8 minut temu, RobertS napisał: Czy do Yamaha MusicCast YSP-2700 również mogę podłączyć MusicCast 20 jako głośniki efektowe ? MusicCast YSP-2700 ten zestaw ma już 7 kanałów, po co ci na dwa następne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertS Napisano 5 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2021 Ok rozumiem. Czyli ma to sens przy tej 400 tylko / lub amplitunerze kina domowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 7 minut temu, RobertS napisał: Ok rozumiem. Czyli ma to sens przy tej 400 tylko / lub amplitunerze kina domowego Jeśli już to tylko amplituner KD, soundbar jest namiastką KD. Jeśli wybierzesz soundbar to bierz 400, bo jest z subwooferem i z tym zestawem podłączysz MC20...o ile ci się to uda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertS Napisano 5 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2021 (edytowany) Mogę w rozsądnych pieniądzach kupić YAMAHA RX-V681 dołożę do noty 550x -która posiadam - głośnik centralny i jako tylne głośniki MusicCast 20. Budżetowo wyniesie mnie to tyle samo co nowy Bar 400 z subem. Rozumiem ze będzie to dużo lepsze połączenie ? Edytowano 5 października 2021 przez RobertS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 23 godziny temu, RobertS napisał: Dzięki Panowie za podpowiedzi. zdarza mi się jednak słuchać również muzyki w stereo, czy ten amplituner kina domowego zagra w stereo porównywalnie do rn 402 który posiadam ? Yamaha RS 602 tak. Na żadnym soundbarze muzyki nie posłuchasz. Po co w to brniesz? Piotr 10 godzin temu, RobertS napisał: Mogę w rozsądnych pieniądzach kupić YAMAHA RX-V681 dołożę do noty 550x -która posiadam - głośnik centralny i jako tylne głośniki MusicCast 20. Budżetowo wyniesie mnie to tyle samo co nowy Bar 400 z subem. Rozumiem ze będzie to dużo lepsze połączenie ? Sprawdź czy 681 wspiera bezprzewodowe tyły. Bo wydaje mi się że nie. Jestem niemal pewien że nie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts