Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Z dwoma telefonami też powinno się udać. Ale najczęściej chodzi o taką sytuację gdy oglądamy TV słuchając dźwięku na słuchawkach lub gdy słuchamy muzyki z komputera i jesteśmy połączeni równocześnie z telefonem. Kiedy ktoś dzwoni, słyszymy w słuchawkach dźwięk informujący nas o tym. Wtedy możemy odebrać połączenie.

Lub gdy słuchamy muzyki z jednego urządzenia. Po wstrzymaniu jej można słuchać z drugiego. 

Napisano (edytowany)

To jest problem wiódł ślepy kulawego. Ja nie używam słuchawek, córka nie interesuje się jakością dźwięku. Na szczęście, dzięki @MobyDick jest szansa kładki nad przepaścią pokoleniową.

Odrobinę niepokoi mnie tylko, że nie dostałam rachunku za odprawę celną 🤔.

Edytowano przez Asia
Napisano
11 minut temu, Asia napisał:

Odrobinę niepokoi mnie tylko, że nie dostałam rachunku za odprawę celną

Poświadczone zgłoszenie celne:

tak napisano w pdf-ie

"2. Do wygenerowania dokumentu należy przygotować numer przesyłki oraz wysokość kwoty
należności celnopodatkowych pobranych przez Pocztę Polską przy odbiorze przesyłki
."

Jesli poczta nie pobrała opłaty to nic nie musisz

Napisano
6 minut temu, Asia napisał:

No właśnie nic listonosz nie pobrał choć się domagałam. Ale był nieugięty

Następnym razem jak go spotkasz zapytaj , czy nie chciałby podjąć pracy w Łodzi ? Mnie za adaptery do 6SN7 pobrał listonosz opłatę celną bez skrupułów :( 

Napisano (edytowany)

Jakoś bym była spokojna po uiszczeniu daniny. A tak to pięć lat czekania na komornika.

Obie przesyłki doleciały do Budapesztu, tam została dokonana odprawa celna. Potem transport do Polski, do UP nomen omen w Łodzi, a potem do Polski B.

Edytowano przez Asia
Napisano
8 minut temu, Asia napisał:

Jakoś bym była spokojna po uiszczeniu daniny.

Możesz być spokojna. sprawdź tylko pocztę elektroniczną czy nie ma powiadomienia. Choć jak by było powiadomienie o opłacie to nie otrzymałabyś paczki. W tym kraju to loteria. Zamawiałem cztery razy z tego samego sklepu w Kanadzie / ostatnio dwa m-ce temu /wkładki , igły do wkładek , paski do gramofonu i tylko raz w ubiegłym roku zapłaciłem cło. Zamawiałem także do drapaka części z Australii i nic. To samo z zamówieniem z USA filtrów do listew , cztery zamówienia i bez żadnych opłat. A za UMiK-a z Hongkongu mnie tak skasowali, że do dzisiaj mnie boli :)  

Napisano (edytowany)
11 minut temu, J4Z napisał:

Tomek Ty ile płaciłeś?

Kupiłem bezpośrednio z MiniDSP

https://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/umik-1

Całość wyszła 105 $ i nie przewidziałem , że dowalą mi jeszcze coś koło 170 zł cła.

A powinienem kupić tam , gdzie pomny doświadczeniem z Umikiem kupiłem DSP czyli 

https://blackdotaudio.eu/minidsp-umik-1-mikrofon-pomiarowy-usb-z-plikiem-kalibracyjnym,236,10777.html

ale nie zaśmiecajmy może już wątku Asi , bo jak się wkurzy , to obaj będziemy musieli szukać nowego Forum :) 

Edytowano przez tomek4446
Napisano

Spokojnie :) od stosunkowo niedawna AliExpress jest płatnikiem Vatu w Polsce. Vat jest wliczony w cenę i są co do tego informacje na stronach sklepów. Wprowadzenie tego opodatkowania spowodowało oczywisty wzrost cen. Wcześniej losowo można było spotkać się z nałożeniem tej daniny plus dodatkowe koszty celne. Teraz jest to automatyczne i nie wiąże się z żadnymi dodatkowymi kosztami. Sprawa stała się jasna i klarowna. W przypadku zakupów detalicznych cło z zasady nie było pobierane, tylko Vat.

Napisano

IMG-20211127-122153.jpgIMG-20211127-121916.jpg

Niezbyt dobre te zdjęcia, ale lepiej nie umiem 

W pudełku - ładowarce jest magnes, dzięki któremu słuchawki same wskakują na miejsce. Faktycznie szkoda, że nie ma USB C. Nie jestem w stanie napisać jak długo trzymają akumulatory.

IMG-20211127-123631.jpg

IMG-20211127-123634.jpgIMG-20211127-123641.jpgIMG-20211127-123700.jpg

IMG-20211127-123609.jpgIMG-20211127-123313.jpg

Napisano

Jade Audio TWS-y realnie działają do 5,5 godziny na jednym naładowaniu. To zupełnie niezły wynika jak na niewielkie słuchawki tego typu z DSP. Na Meizu u mnie skórzany pasek tworzył jednak bardziej regularny promień. Musiałem go nieco zdeformować, aby zwiększyć pojemność na głowę.

Do Jade Audio nie było dołaczonych SpinFit-ów?

Napisano (edytowany)

To na koniec, ku przestrodze, obecne słuchawki. Dziecku nie przeszkadzają bo przecież działają 🙂.

IMG-20211127-133345.jpg

9 minut temu, MobyDick napisał:

SpinFit-ów

Ekhem, nie wiem co to?

Ok, już wiem. Były, a jakże. Nie wiem co córka z nimi zrobiła.

Edytowano przez Asia
Napisano
17 minut temu, Kraft napisał:

Czy to jest zaraźliwe?

To zupełnie normalny wygląd słuchawek z elementami z ekoskóry po jakimś czasie używania na skutek kontaktu z sebum które wytwarzamy. Pady są z zasady wymienne. W przypadku elementu wyściółki na opasce często pozostaje tylko oskrobać je z resztek tego co obłazi. Skóra naturalna jest pod tym względem znacznie trwalsza. W Maizu HD60  opaska nagłowna od wewnątrz jest wyłożona materiałem, na zewnątrz jest pasek ze skóry naturalnej, a pady są ze skóry proteinowej i są one łatwo wymienne.

Napisano

Zapytałem się o SpinFity, bo to znacznie lepszej jakości tipsy od tych które są na wyposażeniu standardowym. Od jakiegoś czasu w sklepie firmowym dodają do nich oemowy komplet 4-rech par w różnych rozmiarach. 4 sztuki takich wkładek ( w jednym rozmiarze ) kosztują w opakowaniu detalicznym około 50 zł.