pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, audiowit napisał: U kogo zamierzasz przeprowadzic ten eksperyment? Byle nie w schowku na szczotki 😝 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Rozumiem , że co do " ogarniętego " pomieszczenia to nie zejdziesz poniżej minimum Jak dobrze ogarnięte, to wcale nie musi być aż takie duże 😉 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Już z samym czasem pogłosu będzie zażarta dyskusja jaki powinien być w pomieszczeniu😇 9 ms 🤔 6 godzin temu, Kraft napisał: Najtańsze kolumny w ogarniętym pomieszczeniu. Tylko, żeby później nie było, że jednak mogłeś wybrać tańsze 😁 Np. te 15-ki odpadają, bo całkiem fajnie grały z Amatorem Stereo. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dnia 30.01.2026 o 14:31, d00 napisał: Bardzo ciekawy wątek, który przejrzałem dopiero teraz. Mógłby ktoś to podsumować? Z artykułu powyżej wynika, że modować brzmienie można doborem kolumn, a później akustyką. Wzmacniacz przy tym to pikuś. Skoro tak, to dlaczego nie pisze się o tym nowym użytkownikom, którzy proszę o dobór wzmacniacza pod dane kolumny?l w dziale Stereo? Dlaczego niezależnie od tego, kto jakie kolumny posiada to odpowiada mu się, że weź Audiolaba, bo ma dobrą średnicę, albo weź Yamahe, bo gra dynamiczniej i jaśniej? Pamiętam jak 2 lata temu kupiłem końcowke mocy Cambridge audio do swojej uwczesnej yamahy v6a. No bo koncówka da od razu różnice,yamaha to tylko amplituner. Podłączyłem odpaliłem glośniki Heco aurora 700 i włączyłem muzę,akurat do mnie zadzwonił sprzedający i pyta. "słuszy pan różnice" a ja na to "słyszę" słyszałem ale chyba w podświadomosci No bo przecież wszyscy piszą to musi tak być. Kilka dni później znalazłem wpis że końcówka nie gra ,tylko przedwzmacniacz w Yamaha dlatego nie ma różnicy. Ja już dzisiaj nie wierzę w żadne audio voodoo i podchodze technicznie do tematu. Jestem w opozycji. Mam chiński wzmacniacz który rok temu chwaliłem na forum,ale dzisiaj jakby ktoś mnie zapytał czy warto,to bym już nie odpowiedział "potezny bas i super scena", Tylko że warto bo za tą cenę to solidny i dobrze zrobiony wzmacniacz. Edytowano 1 godzinę temu przez Sundin997 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, pairtick napisał: 9 ms 🤔 😂😂😂 Dobre. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 30.01.2026 o 13:31, d00 napisał: Wzmacniacz przy tym to pikuś. Skoro tak, to dlaczego nie pisze się o tym nowym użytkownikom, którzy proszę o dobór wzmacniacza pod dane kolumny? Zastanawiałeś się na zmianą hobby, np. nad słuchaniem muzyki? 13 minut temu, Sundin997 napisał: Kilka dni później znalazłem wpis że końcówka nie gra ,tylko przedwzmacniacz w Yamaha dlatego nie ma różnicy. Ja już dzisiaj nie wierzę w żadne audio voodoo i podchodze technicznie do tematu. Jestem w opozycji. Jesteś w niewiedzy 😉 lub nie słyszysz. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: Byle nie w schowku na szczotki 😝 I nie na cmentarzu. Patryku, babcia i dziadek nie trącą już? Swoja drogą, zastanawialem się czy sanepid się nie czepia takich akcji? Odpisz, cytując
Recommended Posts