Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, audiowit napisał:

U kogo zamierzasz przeprowadzic ten eksperyment?

Byle nie w schowku na szczotki 😝 

2 godziny temu, tomek4446 napisał:

Rozumiem , że co do " ogarniętego " pomieszczenia to nie zejdziesz poniżej minimum :)

kb.PNG

Jak dobrze ogarnięte, to wcale nie musi być aż takie duże 😉 

tapatalk_1457721760280.jpeg.bfc572defa44f1bcb3d625bf2c7a4ff4.jpeg

1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał:

Już z samym czasem pogłosu będzie zażarta dyskusja jaki powinien być w pomieszczeniu😇

9 ms 🤔 

6 godzin temu, Kraft napisał:

Najtańsze kolumny w ogarniętym pomieszczeniu.

Tylko, żeby później nie było, że jednak mogłeś wybrać tańsze 😁 01422_100601134012.jpg.c90104629a1d04e468a6fe9574c3bdea.jpg

ZG_15-C.jpg.806ab049de86e8197524e1a79dbdff0c.jpg

Np. te 15-ki odpadają, bo całkiem fajnie grały z Amatorem Stereo.

Napisano (edytowany)
Dnia 30.01.2026 o 14:31, d00 napisał:

Bardzo ciekawy wątek, który przejrzałem dopiero teraz. Mógłby ktoś to podsumować? Z artykułu powyżej wynika, że modować brzmienie można doborem kolumn, a później akustyką. Wzmacniacz przy tym to pikuś. Skoro tak, to dlaczego nie pisze się o tym nowym użytkownikom, którzy proszę o dobór wzmacniacza pod dane kolumny?l w dziale Stereo? Dlaczego niezależnie od tego, kto jakie kolumny posiada to odpowiada mu się, że weź Audiolaba, bo ma dobrą średnicę, albo weź Yamahe, bo gra dynamiczniej i jaśniej?

Pamiętam jak 2 lata temu kupiłem końcowke mocy Cambridge audio do swojej uwczesnej yamahy v6a.

No bo koncówka da od razu różnice,yamaha to tylko amplituner.

Podłączyłem odpaliłem glośniki Heco aurora 700 i włączyłem muzę,akurat do mnie zadzwonił sprzedający i pyta.

"słuszy pan różnice" a ja na to "słyszę" słyszałem ale chyba w podświadomosci

No bo przecież wszyscy piszą to musi tak być. 

Kilka dni później znalazłem wpis że końcówka nie gra ,tylko przedwzmacniacz w Yamaha dlatego nie ma różnicy.

Ja już dzisiaj nie wierzę w żadne audio voodoo i podchodze technicznie do tematu.

Jestem w opozycji.

Mam chiński wzmacniacz który rok temu chwaliłem na forum,ale dzisiaj jakby ktoś mnie zapytał czy warto,to bym już nie odpowiedział  "potezny bas i super scena",

Tylko że warto bo za tą cenę to solidny i dobrze zrobiony wzmacniacz.

Edytowano przez Sundin997
Napisano
Dnia 30.01.2026 o 13:31, d00 napisał:

Wzmacniacz przy tym to pikuś. Skoro tak, to dlaczego nie pisze się o tym nowym użytkownikom, którzy proszę o dobór wzmacniacza pod dane kolumny? 

Zastanawiałeś się na zmianą hobby, np. nad słuchaniem muzyki?

13 minut temu, Sundin997 napisał:

Kilka dni później znalazłem wpis że końcówka nie gra ,tylko przedwzmacniacz w Yamaha dlatego nie ma różnicy.

Ja już dzisiaj nie wierzę w żadne audio voodoo i podchodze technicznie do tematu.

Jestem w opozycji.

Jesteś w niewiedzy 😉 lub nie słyszysz.