Karol64208 Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 22 godziny temu, 1Ender napisał: W które lampy warto pójść by jeszcze bardziej dociążyły dół pasma w zakresie niskiego basu? Ale jednocześnie nie tracić szczegółowości i blasku? No i by dolne pasmo nie było zmulone, gumowate? Wymiana na inne lampy nie wiele zmieni, raczej zmiany w samym układzie mogą pomóc w uzyskaniu efektu. Masz zrobione pomiary pasma (18Hz - 22kHz) ? Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2022 @Karol64208. Nie mam oscyloskopu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 Dnia 27.03.2022 o 10:32, 1Ender napisał: W które lampy warto pójść by jeszcze bardziej dociążyły dół pasma w zakresie niskiego basu? Ale jednocześnie nie tracić szczegółowości i blasku? U mnie Mullardy ECC82 trochę rozmiękczały bas i nie dociążały niskich tonów w najniższym ich zakresie. Góra nie traciła szczegółowości, ale trochę brakowało właśnie blasku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2022 Andrzej zobaczymy jak to u mnie zagra. Wtedy podejmę decyzję, czy to jest to czy będę szukać. @Melo-man. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia Może ktoś podpowie na co wymienić fabrycznie wstawiane rosyjskie Electro-Harmonix? Wzmacniacz gra bardzo dynamicznie, szybko. Bas też jest okej. Czy można poprawić wokale w kategorii: więcej życia i wyrazistości? Wiem, że można lepiej, nie wiem czy lampami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia W miejsce ecc82 tylko lampy 5963 w wykonaniu wojskowym. Lampy dużo lepiej wykonane od ecc82 o dłuższej żywotności. Kupujesz takie nos firmy RCA czy Jan Philips i grasz jak panisko. Żadne ecc82 rft nie mają startu do tych lamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia 16 minut temu, elektron6 napisał: Kupujesz takie nos firmy RCA czy Jan Philips i grasz jak panisko. Na przykład takie? https://sklep.lampyelektronowe.pl/?655,5963-jan-philips-nos-usa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia Dokładnie takie:) choć te lampy na ebay można kupić za połowę podanej ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia Dzięki @elektron6. Myślę, że sobie kupię te lampki. Pytanie, czy usłyszę różnicę 😊. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia Uważam że usłyszysz:) a ogólnie nic lepszego nie znajdziesz obecnie na rynku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia Dnia 5.04.2024 o 17:25, Grzesiek202 napisał: Dzięki @elektron6. Myślę, że sobie kupię te lampki. Pytanie, czy usłyszę różnicę 😊. https://allegro.pl/uzytkownik/jestep?order=pd Zapytaj o lampy z lat 50-60 Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia Dnia 5.04.2024 o 17:25, Grzesiek202 napisał: Dzięki @elektron6. Myślę, że sobie kupię te lampki. Pytanie, czy usłyszę różnicę 😊. Potwierdzam, Tak jak pisze @elektron6, Lampy RCA 5963 są kapitalne. U siebie w Pier MS680SE miałem 12au7 i 12at7 RCA 5963 black plate z końca lat 50. I tak jak podaje 1Ender zapytaj o lampy u Jestep, dużo lamp u niego kupiłem. Została mi jeszcze jedna parka lamp RCA 5963 ale Grey Plate. Ogłaszam na OLX jeżeli się do mnie po nie zgłosisz dostaniesz forumowy rabat. I tak ogłaszam za połowę wartości. Mam też Telefunkena, które kupiłem od naszego forumowego kolegi, ale one będą 3 razy droższe. 25 minut temu, 1Ender napisał: https://allegro.pl/uzytkownik/jestep?order=pd Zapytaj o lampy z lat 50-60 Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts