Wojciech Szarski Napisano 29 grudnia 2021 Napisano 29 grudnia 2021 Panowie, szykuję się do wygłuszenia pokoju odsłuchowego. Z tego co czytam w warunkach domowych lepiej się sprawdzają dyfuzory, a nie pochłaniacze. Czy macie w tym zakresie jakieś doświadczenia? Walczę również o estetykę paneli. Niestety te które znajduję w sieci są dość brzydkie i zmuszają mnie do dość daleko idących kompromisów z moim gustem. Czy macie jakieś firmy robiące/ handlujące panelami do polecenia? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 29 grudnia 2021 Napisano 29 grudnia 2021 Najlepiej jedno i drugie, żeby zadbać o szersze spektrum pasma. Za dużo absorberów może przetlumić pokój i zabić muzykę, a dyfuzory np 2D, czy 1D drewniane hmmm, "nigdy za mało"😁 Proponuję poszukać na stronach firm oferujących adaptację akustyczną ich realizacje w galerii zdjęć, obczaisz temat gdzie jakie panele, czy dyfuzory dać. To tak w wielkim uproszczeniu, żeby nie mieszać na razie w głowie. Może Bartek z MegaAcoustic podpowie więcej i bardziej szczegółowo. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2021 Napisano 29 grudnia 2021 Rozpraszacze nie muszą być brzydkie. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 29 grudnia 2021 Napisano 29 grudnia 2021 2 godziny temu, Wojciech Szarski napisał: Z tego co czytam w warunkach domowych lepiej się sprawdzają dyfuzory, a nie pochłaniacze. Gdzie to wyczytałeś? Nic na to nie wskazuje. Odpisz, cytując
Wojciech Szarski Napisano 29 grudnia 2021 Autor Napisano 29 grudnia 2021 47 minut temu, audiowit napisał: Rozpraszacze nie muszą być brzydkie. Bardzo ładny. poproszę o producenta. 42 minuty temu, Kraft napisał: Gdzie to wyczytałeś? Nic na to nie wskazuje. Z video bloga PS Audio Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2021 Napisano 29 grudnia 2021 Producentem jestem ja :). 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts