S4Home Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 Czy kupiłeś ten sub nowy? Gdzie? Mineło 2 tygodnie od zakupu ? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_NEO Napisano 26 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 Subwoofer kupilem nowy jakoś na początku grudnia ze sklepu w Warszawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 Zawieź im go niech go sprawdzą na miejscu. Odsłuchaj sobie z innym egzemplarzem. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_NEO Napisano 27 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 Trochę mam daleko ponad 460 km w jedną stronę ale chyba tak zrobię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADS_12 Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 U mnie od niedawna gra SB-2000 czyli nie co słabszy brat ale o podobnej charakterystyce. Sporo czasu zajęło mi odpowiednie skonfigurowanie przez Anthema. Na początku jakby go "nie było" w systemie mimo rekomendowanych ustawień. Pomogło kombinowanie z odcięciami sub'a oraz pozostałych głośników. Dużo zależy od ich charakterystyki. Na szczęście Anthem ma taką możliwość. Nie mniej nie jest jeszcze idealnie ale końcowe ustawienia odkładam jak dokupię drugą sztukę. Nie jestem fachowcem ale bardzo dużo zależy od pozostałych elementów zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Przy subie? Ale co ma sub do monitorów? kolumn? u kolegi jest inna sprawa on mu gra średnicą. Za wysoko. 22 godziny temu, R_NEO napisał: Trochę mam daleko ponad 460 km w jedną stronę ale chyba tak zrobię. A jakiś salon bliżej? Może za przysłowiową flaszkę chociaż z tobą sprawdzą? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_NEO Napisano 28 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Szczecin albo Poznań mam w miarę blisko. Sprawdzę gdzie mają i pojadę chociaż posłuchać wtedy będę wiedział czy reklamować czy sprzedać. Jak tam nie będą mieli to zabiorę go wtedy do Warszawy tam gdzie kupiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADS_12 Napisano 29 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2022 Dnia 28.01.2022 o 08:12, S4Home napisał: u kolegi jest inna sprawa on mu gra średnicą. Za wysoko. wiem. Podałem mój przypadek jako przykład. 13 godzin temu, R_NEO napisał: Szczecin albo Poznań mam w miarę blisko. Sprawdzę gdzie mają i pojadę chociaż posłuchać wtedy będę wiedział czy reklamować czy sprzedać. Jak tam nie będą mieli to zabiorę go wtedy do Warszawy tam gdzie kupiłem. Na Dolny Śląsk trochę daleko ale jak coś to zapraszam w weekend. Możemy podpiąć w miejsce SB-2000. pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_NEO Napisano 16 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Podłączyłem w sobotę subwoofer przez redukcję kabla Y i dźwięk jest dużo mocniejszy i pełniejszy czy to normalne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Nie powinno być różnicy. Poruszaj przewodem, wtyczkami, gniazdami. Może to nie sub jest problemem tylko biżuteria? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_NEO Napisano 16 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 (edytowany) Różnica jest i to wyraźna na plus. Podobnie miałem w Koda 1000 dlatego zrobiłem próbę z Y. Edytowano 16 lutego 2022 przez R_NEO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Ja przy Klipschach też miałem sub podłączony Y. I grał lepiej niż na pojedyńczym. A na pewno szybciej się wzbudzał. Ale teraz przy SVS jest odwrotna sytuacja. Wręcz przy kalibracji systemu pokazywał błąd podłączenia. Dlatego jest na pojedyńczym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_NEO Napisano 16 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 A u mnie Klipsch gra znowu lepiej na pojedynczym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADS_12 Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 17 godzin temu, STELVIO napisał: Ja przy Klipschach też miałem sub podłączony Y. I grał lepiej niż na pojedyńczym. A na pewno szybciej się wzbudzał. Ale teraz przy SVS jest odwrotna sytuacja. Wręcz przy kalibracji systemu pokazywał błąd podłączenia. Dlatego jest na pojedyńczym. chyba masz jakiś błąd w źródle. U mnie podobnie jak u ww. kolegi podłączenie SB-2000 przez Y dało dużą zmianę na plus. Może to kwestia do czego jest podłączony. U mnie Anthem MRX-1120 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 To się zdarza że sub gra po prostu głośniej na kablach typu 'Y" i dlatego nam się wydaje że lepiej. Głośniej tak. Lepiej nie . Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Dokładnie. Głośniej tak. Lepiej nie. Ja miałem profesjonalną kalibrację systemu i wtedy to wszystko ładnie wyszło. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADS_12 Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Można prosić o skróconą lekcję dlaczego? Chciałbym zrozumieć co tam w tych kabelkach się dzieje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 8 minut temu, ADS_12 napisał: Można prosić o skróconą lekcję dlaczego? Chciałbym zrozumieć co tam w tych kabelkach się dzieje Takie pytania są w złym guście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 (edytowany) 30 minut temu, Kraft napisał: Takie pytania są w złym guście. To nie pytanie z puli "czy grają kable", tylko dlaczego Y komuś gra mocniej. Niektórym uczulenie do przewodów przerodziło się chorobliwą postać. Edytowano 17 lutego 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 (edytowany) Butler, zamiast się irytować, wytłumacz koledze (jak już zapytał), co w tym kablach się dzieje, że grają głośniej/ciszej. Edytowano 17 lutego 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 No ja nie wiem i mogę co najwyżej sobie głupoty wypisywać wyssane z palca albo wkleić wydumki znalezione w sieci. Ale z chęcią się dowiem. Jaki ma to związek z "pytaniami w złym guście" to pojąć za bardzo nie mogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Jest odcinek Reduktora o tym jak podłączyć subwoofer. Gra głośniej bo we wzmacniaczu subwoofera sa sumowane kanały stereo do mono i na dwóch przewodach jest "mocniejszy sygnał" do wzmacniacza i gra głośniej. Zależy jeszcze jakie masz wejścia w subwooferze i jakie wyjścia we wzmacniaczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADS_12 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Nie znam się ale przecież podłączenie do wzmacniacza jest przez line out i ten sygnał nie ulega zmianie. Cała zabawa jest po stronie wzmacniacza w subie. Testowałem podłączenia klasyczne po LFE oraz kablem Y do suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 12 godzin temu, Sqter83 napisał: Jest odcinek Reduktora o tym jak podłączyć subwoofer. Gra głośniej bo we wzmacniaczu subwoofera sa sumowane kanały stereo do mono i na dwóch przewodach jest "mocniejszy sygnał" do wzmacniacza i gra głośniej. Zależy jeszcze jakie masz wejścia w subwooferze i jakie wyjścia we wzmacniaczu Nie widziałem tego odcinka. I nie serwisowałem suba. Mamy od tego kogoś innego mogę podpytać. Ale myślę podobnie. Suma kanałów czy też gdzie nigdzie pisze mostkowanie następuje w środku suba. Czy podłączając Y na wyjsciu jest wyższy V? no wiem jak. I dlaczego. Ale to kwestia że u sporo osób tak jest. Wiec dlaczego to negować? Chyba jednak poziom glosu dośc łatwo jest rozpoznać. Ale faktycznie jakość jest ta sama. No chyba że są suby które powinny być zasilane 2 wejściami. Bo takowe tez są. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 29 minut temu, ADS_12 napisał: Nie znam się ale przecież podłączenie do wzmacniacza jest przez line out i ten sygnał nie ulega zmianie. Cała zabawa jest po stronie wzmacniacza w subie. Testowałem podłączenia klasyczne po LFE oraz kablem Y do suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts