Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej, 

Poszukuję sprzętu  dla mojego taty. Tata jest 80 latkiem, który chciałby nowe radio.

Jest miejsce na aplituner stereo i dwa nieduże głośniki. 

Mam nawet jakąś parę głośników vintage, które mogę mu dać.

Jego wymagania to wyświetlacz z RDS, ja dodam że im większy i czytelniejszy tym lepiej.

Myślałem  o jakimś niedrogim aplitunerze stereo, może coś  z OLX.  Fanie jakby miał gałki Bass, Treble lub guziki bezpośrednie do tych ustawień.

Ale przyszło mi do głowy że może jakieś radio internetowe? One mają też FM, całkiem spore wyświetlacze i widzę że za kilka stówek można coś kupić.

Wtedy mógłbym mu dodać jakieś ulubione stacje internetowe z muzyką jaką lubi.

Wiem że to nie audiofilska sprawa, no ale przecież salon nie jest jedynym miejscem w jakim słuchacie muzyki, więc liczę na Waszą wiedzę .

Napisano

Postaw kolego górną granicę budżetu za całość, nie będzie takich niedomówień. Będzie zdecydowanie łatwiej doradzać. "Niedrogi" jest pojęciem względnym ;) Ale tu faktycznie propozycja Pianocrafta, w używce, mogłaby się sprawdzić

Napisano
13 godzin temu, Markcox napisał:

Postaw kolego górną granicę budżetu za całość, nie będzie takich niedomówień. Będzie zdecydowanie łatwiej doradzać. "Niedrogi" jest pojęciem względnym ;) Ale tu faktycznie propozycja Pianocrafta, w używce, mogłaby się sprawdzić

Może to i racja, chociaż nie lubię sugerować. Jasno napisałem ż dla seniora do słuchania radia :) ew. radia internetowego. Takie radia internetowe chodzą po 600-1200zł. 

https://allegro.pl/oferta/radio-internetowe-philips-tar8805-10-dab-fm-bt-9521007642

https://allegro.pl/oferta/radio-internetowe-auna-connect-100-se-bt-wlan-usb-11362754749

Partrzyłem tylko po allegro, nie znam tego sprzętu.

Fajny sprzęt ma Philips (650zł), ale tata chce z pilotem więc odpada.

Napisano

Jeśli tylko budżet na to pozwala to polecałbym Yamahę Pianocraft 570 i wyżej.  

Bliżej 1500zł miałbyś radia wszystko w jednym. Auna to niestety niemiecki chłam, który polecam omijać szerokim łukiem. PHILIPS TAR8805 brzmi całkiem nieźle i głównie znajduje zastosowanie w kuchni. Od siebie polecam także spojrzeć na Lenco Dir2000, który zapewni dynamiczne i czyste brzmienie. Wyświetlacz jest czytelny i kolorowy. Obsługa nie powinna być problematyczna.