Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć.

@kaczadupa

apropos pełni szczęścia, potrzebujesz trochę „dołu” i trochę bardziej dociążonej średnicy.

Śledzę ten wątek, Twój test, także na tym innym forum.

Miałeś u siebie kiedykolwiek jakąś  konkretną „dzielonkę”? Klasyczny piec, A klasowy, nie wiem coś z Accu na przykład.

Wiem, że nie znosisz😉podgrzanej średnicy, ocieplonej itp, lubisz natomiast „żywe” wokale. 
Jesteś wytrawnym audiofilem, może czas najwyższy wejść na stopień, dwa wyżej?😉

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, seba3002 napisał:

Wojtek, przeczytałem opis Adama i ... dokładnie tak gra mój marantz. Cena 6 razy niższa a efekt ten sam 😉

No ba, w końcu to prawidłowo skonstruowane wzmacniacze czy jakoś tak ;) 

40 minut temu, AudioTube napisał:

Wiem, że nie znosisz😉podgrzanej średnicy, ocieplonej itp, lubisz natomiast „żywe” wokale. 
Jesteś wytrawnym audiofilem, może czas najwyższy wejść na stopień, dwa wyżej?😉

To wszystko nie jest takie proste jak się wydaje czytając moje opisy. 

Oczywiście cały czas pracuję nad tym "wejściem na wyższy stopień" :) 

1 godzinę temu, lpomis napisał:

PS pomarudzić wypada jednak na cenę nowych Cyrusów. Chyba jest jednak troszkę na wyrost.

Patrząc na ceny Moon-a, Naima, Regi itd. to wszędzie jest to samo. Na to już wpływu nie mamy.... Takie hobby.  Ps. Hegel na dniach też poszybuje z cenami.

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
3 godziny temu, kaczadupa napisał:

Patrząc na ceny Moon-a, Naima, Regi itd. to wszędzie jest to samo. Na to już wpływu nie mamy.... Takie hobby.  Ps. Hegel na dniach też poszybuje z cenami.

A ATC cen nie winduje 🙂

A wracając do tematu wzmacniaczy do szlachetnych monitorów ATC. Rozmawiam czasem z facetem, który swego czasu sprowadzał do naszego kraju kolumny tej firmy. On obecnie gra na wzmacniaczu exposure, może to jest jakiś trop? 

Napisano
36 minut temu, seba3002 napisał:

exposure, może

Naim dla mniej zamożnych audiofilów :). Pewnie ciekawe zestawienie do ATC (często rekomendowane)  ale od kiedy nie mam kontaktu z miłym Panem z RMS, który obsługiwał Audiostereo (chyba Pan Andrzej) to wypożyczenie sprzętu jest niewykonalne bez ponoszenia specjalnych, dodatkowych opłat. 

Napisano (edytowany)
10 minut temu, soberowy napisał:

Ja z kolei widziałem na forum opinie, że Exposure to Krell dla mniej zamożnych. Chętnie bym sprawdził taki wzmacniacz w przyszłości.

Tylko o ile o Naim mówi się, że najwięcej osób wraca do tego grania to o Krellu mówi się, że każdy audiofil powinien go poznać by po 2 tygodniach sprzedać. To ja już wolę wersję z Naimem dla ubogich :)

Napisano (edytowany)

Na dalszych testach nie będzie "Expo" ale będzie coś u nas mocno egzotycznego, może nawet ciekawszego a mianowicie Copland CSA70. Zachodni recenzenci po jego testach "odchodzą od zmysłów" , podobno granie, które raz posmakowane uzależnia na zawsze. I to jest argument. 

Tymczasem... za rogiem czai się mój stary znajomy. Kto obserwował moje testy od samego początku będzie wiedział o jaki piec chodzi. Po wygrzaniu jego charakter brzmienia przypomina mi tego czarnoskórego mężczyznę :)

Będzie się działo! 

51xoOn0oGYL._AC_SY780_.jpg

Napisano
53 minuty temu, kaczadupa napisał:

Copland CSA70

Facet, od którego kupowałem buchardty miał chyba ten model coplanda. Chwalił go a jakiś czas później sprzedał 😉. Obawiam się, że cokolwiek wybierzesz i tak po jakimś czasie przestanie Ci się podobać. Chyba tak mają prawdziwi audiofile 🙂.

56 minut temu, kaczadupa napisał:

51xoOn0oGYL._AC_SY780_.jpg

Patrząc na zdjęcie Ronniego, przypomniało mi się takie stare powiedzonko "duża klata, mały ptaszek". Oby testowany przez Ciebie wzmak poza samą "muskularnością prezentacji", potrafił też dać dużo przyjemności 😉

• 6 months later...
Napisano (edytowany)
Dnia 21.03.2022 o 12:27, lpomis napisał:

PS pomarudzić wypada jednak na cenę nowych Cyrusów. Chyba jest jednak troszkę na wyrost.

O to, to. Ja rozumiem, że wszystko drożeje, koszty rosną, ale ktoś finalną cenę XR-ek skalkulował "spod grubego palca". 

Czyżby Cyrus próbował nowym cennikiem dogonić wiadomą markę:

N.jpg

Edytowano przez tomasz1w