soberowy Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 @kaczadupamiałeś okazję słuchać swoich Atc z Marantzem? Jeśli nie to może warto sprawdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Cześć. @kaczadupa apropos pełni szczęścia, potrzebujesz trochę „dołu” i trochę bardziej dociążonej średnicy. Śledzę ten wątek, Twój test, także na tym innym forum. Miałeś u siebie kiedykolwiek jakąś konkretną „dzielonkę”? Klasyczny piec, A klasowy, nie wiem coś z Accu na przykład. Wiem, że nie znosisz😉podgrzanej średnicy, ocieplonej itp, lubisz natomiast „żywe” wokale. Jesteś wytrawnym audiofilem, może czas najwyższy wejść na stopień, dwa wyżej?😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Do tego Node zamiast Chorda i masz przyjemnie grający zestaw, prawie referencyjny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Wojtek, przeczytałem opis Adama i ... dokładnie tak gra mój marantz. Cena 6 razy niższa a efekt ten sam 😉. No ba, w końcu to prawidłowo skonstruowane wzmacniacze czy jakoś tak 40 minut temu, AudioTube napisał: Wiem, że nie znosisz😉podgrzanej średnicy, ocieplonej itp, lubisz natomiast „żywe” wokale. Jesteś wytrawnym audiofilem, może czas najwyższy wejść na stopień, dwa wyżej?😉 To wszystko nie jest takie proste jak się wydaje czytając moje opisy. Oczywiście cały czas pracuję nad tym "wejściem na wyższy stopień" 1 godzinę temu, lpomis napisał: PS pomarudzić wypada jednak na cenę nowych Cyrusów. Chyba jest jednak troszkę na wyrost. Patrząc na ceny Moon-a, Naima, Regi itd. to wszędzie jest to samo. Na to już wpływu nie mamy.... Takie hobby. Ps. Hegel na dniach też poszybuje z cenami. Edytowano 21 marca 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Patrząc na ceny Moon-a, Naima, Regi itd. to wszędzie jest to samo. Na to już wpływu nie mamy.... Takie hobby. Ps. Hegel na dniach też poszybuje z cenami. A ATC cen nie winduje 🙂. A wracając do tematu wzmacniaczy do szlachetnych monitorów ATC. Rozmawiam czasem z facetem, który swego czasu sprowadzał do naszego kraju kolumny tej firmy. On obecnie gra na wzmacniaczu exposure, może to jest jakiś trop? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2022 36 minut temu, seba3002 napisał: exposure, może Naim dla mniej zamożnych audiofilów :). Pewnie ciekawe zestawienie do ATC (często rekomendowane) ale od kiedy nie mam kontaktu z miłym Panem z RMS, który obsługiwał Audiostereo (chyba Pan Andrzej) to wypożyczenie sprzętu jest niewykonalne bez ponoszenia specjalnych, dodatkowych opłat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Ja z kolei widziałem na forum opinie, że Exposure to Krell dla mniej zamożnych. Chętnie bym sprawdził taki wzmacniacz w przyszłości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2022 (edytowany) 10 minut temu, soberowy napisał: Ja z kolei widziałem na forum opinie, że Exposure to Krell dla mniej zamożnych. Chętnie bym sprawdził taki wzmacniacz w przyszłości. Tylko o ile o Naim mówi się, że najwięcej osób wraca do tego grania to o Krellu mówi się, że każdy audiofil powinien go poznać by po 2 tygodniach sprzedać. To ja już wolę wersję z Naimem dla ubogich Edytowano 21 marca 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 W Oazie Dźwięku w Krakowie zestaw Krella chyba mają do dziś. Muszę się tam kiedyś wybrać posłuchać referencji @seba3002jedziemy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 2 minuty temu, soberowy napisał: @seba3002jedziemy? Taaa, jakże by inaczej 🤪. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 13 godzin temu, kaczadupa napisał: To ja już wolę wersję z Naimem dla ubogich Muszę przyznać, że ja także Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 22 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2022 (edytowany) Na dalszych testach nie będzie "Expo" ale będzie coś u nas mocno egzotycznego, może nawet ciekawszego a mianowicie Copland CSA70. Zachodni recenzenci po jego testach "odchodzą od zmysłów" , podobno granie, które raz posmakowane uzależnia na zawsze. I to jest argument. Tymczasem... za rogiem czai się mój stary znajomy. Kto obserwował moje testy od samego początku będzie wiedział o jaki piec chodzi. Po wygrzaniu jego charakter brzmienia przypomina mi tego czarnoskórego mężczyznę Będzie się działo! Edytowano 22 marca 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 53 minuty temu, kaczadupa napisał: Copland CSA70 Facet, od którego kupowałem buchardty miał chyba ten model coplanda. Chwalił go a jakiś czas później sprzedał 😉. Obawiam się, że cokolwiek wybierzesz i tak po jakimś czasie przestanie Ci się podobać. Chyba tak mają prawdziwi audiofile 🙂. 56 minut temu, kaczadupa napisał: Patrząc na zdjęcie Ronniego, przypomniało mi się takie stare powiedzonko "duża klata, mały ptaszek". Oby testowany przez Ciebie wzmak poza samą "muskularnością prezentacji", potrafił też dać dużo przyjemności 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 22 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Seba, więcej optymizmu na wiosnę, zobacz jakie piękne słońce 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Adam, a za rozwiązanie tej zagadki z kulturystą będzie jakaś nagroda 😝? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 22 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Dla Ciebie nie będzie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 (edytowany) Dnia 21.03.2022 o 12:27, lpomis napisał: PS pomarudzić wypada jednak na cenę nowych Cyrusów. Chyba jest jednak troszkę na wyrost. O to, to. Ja rozumiem, że wszystko drożeje, koszty rosną, ale ktoś finalną cenę XR-ek skalkulował "spod grubego palca". Czyżby Cyrus próbował nowym cennikiem dogonić wiadomą markę: Edytowano 13 października 2022 przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts