mateolo2 Napisano 15 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2022 (edytowany) 16 minut temu, Artur Charicki napisał: Też zakupiłem dzisiaj wiim mini 🙂 Lada dzień sprawdzę jak z tą jakością. To dawaj znać. Mój będzie lada dzień. Z tego co widzę wszyscy to teraz kupują Edytowano 15 marca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 Dam, dam. U mnie powinna być przepaść bo do tej pory słucham muzyki przez bluetooth. Niby 5.0 z aptx ale jestem ciekaw jak zabrzmi master z tidala przez wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 15 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2022 15 minut temu, Artur Charicki napisał: Dam, dam. U mnie powinna być przepaść bo do tej pory słucham muzyki przez bluetooth. Niby 5.0 z aptx ale jestem ciekaw jak zabrzmi master z tidala przez wiim. Tak jak pisałem - teraz chwilowo jak można to na olx za 200 zł kupić moim zdaniem to groszowe sprawy i warto spróbować. Jeśli nie zabrzmi to dobrze to posłucham chlopakow i szarpnę się na tego bluesounda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 17 godzin temu, Tomasz S. napisał: Dla samej funkcjonalności zamówiłem też sztukę dla siebie. Daj znać jak dojdzie , może ja tez się skuszę 14 godzin temu, mateolo2 napisał: Normalna cena to 550 zł. To już nie poważna cena. To już cena uzywanej malinki z Allo ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 12 godzin temu, Artur Charicki napisał: Dam, dam. U mnie powinna być przepaść bo do tej pory słucham muzyki przez bluetooth. Niby 5.0 z aptx ale jestem ciekaw jak zabrzmi master z tidala przez wiim. Póki co to Tidal w 16/44. Wyższe jakości będą w kwietniu. https://wiim.freshdesk.com/support/solutions/articles/72000525435-tidal-hi-res-master-supported- Jakby kogoś interesował co się zmienia w kolejnych aktualizacjach to lista zmian jest tutaj: https://wiimhome.com/releaseNote 1 godzinę temu, S4Home napisał: Daj znać jak dojdzie , może ja tez się skuszę Myślę,że dla samych funkcji warto, zwłaszcza w tej cenie po , której jest na olx teraz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 6 minut temu, Tomasz S. napisał: Póki co to Tidal w 16/44. Wyższe jakości będą w kwietniu. https://wiim.freshdesk.com/support/solutions/articles/72000525435-tidal-hi-res-master-supported- Jakby kogoś interesował co się zmienia w kolejnych aktualizacjach to lista zmian jest tutaj: https://wiimhome.com/releaseNote Dzięki za info. Dobre wieści z rana 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 14 minut temu, Tomasz S. napisał: Myślę,że dla samych funkcji warto, zwłaszcza w tej cenie po , której jest na olx teraz. Panowie a skąd taka cena? Na Amazon po 500 a na OLX po 200? Była jakaś promocja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 @Paweł Pawlik był błąd przewalutowania na Amazon.pl i zamiast 99 Euro był sprzedawany po 99 zł. Oczywiście ludzie się rzucili i kupili po 10 sztuk do odsprzedaży zamiast dać kupić innym 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stoper86 Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 Pozwolę sobie wkleić opinie jednego z kolegów z innego portalu który zakupił urządzenie Wiim Mini: "Porównanie Sabre ES9038Q2M vs WIM Mini Chiński ES9038Q2M z shopee.pl za 160 zł zapięty po I2S do Pi3b+ z Volumio Free i Spotify Premium. Zasilanie: prosty zasilacz 12V impulsowy do DACa + ikeowy zasilacz na 3 porty USB do Pi3b (na ten moment to mam na stanie) Wiim Mini (Burr Brown PCM5121) spięty z Tidal Premium. Zasilanie IKEA jak wyżej Wzmacniacz: Rotel RA 714 (vintage sprzęt, ponad 40 latek ma, ze średniej półki, zniekształcenia 0,05%, poziom głośności ze 25% skali) Słuchamy Jamiroquai. Bardzo subtelne różnice. ES9038 Q2M gra odrobinkę szerzej, odrobinkę soczyściej. ale bardzo subtelne różnice. Detale podobne Słuchamy Harry Styles (Fineline) podobne odczucia. wysokich o kilka procent więcej na ES9038. Apka Wiima wydaje się lepsza niż Volumio. I ładniejsza. Ja chyba wybieram Sabre, ale 100 pln za Wiim to jak zero pln. Pi teraz drogie (ze 250 - 300 zł za pi3), dac z chin 168 zł chyba, i naczekać się trzeba. Zasilacze do tego dołożyć trzeba i przewody. Wiim wymaga zasilania z USB, ale wszystkie druciki są w komplecie. Na gorąco to tyle. W ciągu tygodnia ogarnę zasilacze liniowe. Jak nie zapomnę, jutpro przyniosę Loxjie A30 i też posłucham z oboma źródłami, plus dac z Loxjie." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2022 6 minut temu, stoper86 napisał: Pozwolę sobie wkleić opinie jednego z kolegów z innego portalu który zakupił urządzenie Wiim Mini: "Porównanie Sabre ES9038Q2M vs WIM Mini Chiński ES9038Q2M z shopee.pl za 160 zł zapięty po I2S do Pi3b+ z Volumio Free i Spotify Premium. Zasilanie: prosty zasilacz 12V impulsowy do DACa + ikeowy zasilacz na 3 porty USB do Pi3b (na ten moment to mam na stanie) Wiim Mini (Burr Brown PCM5121) spięty z Tidal Premium. Zasilanie IKEA jak wyżej Wzmacniacz: Rotel RA 714 (vintage sprzęt, ponad 40 latek ma, ze średniej półki, zniekształcenia 0,05%, poziom głośności ze 25% skali) Słuchamy Jamiroquai. Bardzo subtelne różnice. ES9038 Q2M gra odrobinkę szerzej, odrobinkę soczyściej. ale bardzo subtelne różnice. Detale podobne Słuchamy Harry Styles (Fineline) podobne odczucia. wysokich o kilka procent więcej na ES9038. Apka Wiima wydaje się lepsza niż Volumio. I ładniejsza. Ja chyba wybieram Sabre, ale 100 pln za Wiim to jak zero pln. Pi teraz drogie (ze 250 - 300 zł za pi3), dac z chin 168 zł chyba, i naczekać się trzeba. Zasilacze do tego dołożyć trzeba i przewody. Wiim wymaga zasilania z USB, ale wszystkie druciki są w komplecie. Na gorąco to tyle. W ciągu tygodnia ogarnę zasilacze liniowe. Jak nie zapomnę, jutpro przyniosę Loxjie A30 i też posłucham z oboma źródłami, plus dac z Loxjie." No tak, ale my tutaj głównie celujemy w brzmienie po optyku 3 godziny temu, Artur Charicki napisał: Dzięki za info. Dobre wieści z rana 🙂 Oficjalnie zaraz wprowadzają w Tidal MQA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2022 (edytowany) No dobra, mamy kolejną osobę, która pozbywa się node’a na rzecz wiim ponieważ po optyku do daca nie słyszy żadnej różnicy. Urządzenie jest na rynku od chwili, a tych głosów jest coraz więcej. Za około tydzień będą wyniki pomiarów i będziemy mieli informacje czy laboratorium tez to potwierdza. Moja sztuka będzie jutro! Jeżeli to się potwierdzi to będę w szoku. Zwłaszcza ze za swoją sztukę zapłaciłem 170 zł na olx 😂 Edytowano 16 marca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 9 godzin temu, mateolo2 napisał: No dobra, mamy kolejną osobę, która pozbywa się node’a na rzecz wiim ponieważ po optyku do daca nie słyszy żadnej różnicy. Urządzenie jest na rynku od chwili, a tych głosów jest coraz więcej. Za około tydzień będą wyniki pomiarów i będziemy mieli informacje czy laboratorium tez to potwierdza. Moja sztuka będzie jutro! Jeżeli to się potwierdzi to będę w szoku. Zwłaszcza ze za swoją sztukę zapłaciłem 170 zł na olx 😂 A ja właśnie od nikogo nie moge się doprosić odpowiedzi. Niby dużo oferta a nikt nie odpisuje. Nie chca sprzedawać Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Tez zamowilem to na olx za 198 zl😂.Nawet jak bedzie do d..y to za taka kase zal nie bedzie😂. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Ja zrobiłem głupotę i zamówiłem przez przesyłki OLX i teraz 3 dzień weryfikują konto sprzedawcy. Mogłem kupić 20 zł drożej lokalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 U mnie poszlo normalnie z przesylka olx 😁Teraz sprzedajacy ma 72 godz na wysylke. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Mój właśnie dotarł: Postaram się dzisiaj go podlaczyc i Wam coś napisać! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 A ja już podłączyłem i szczenę zbieram. Nie mam możliwości podłączenia przez optyka i na razie jest jack-rca ale to co słyszę to jest szok. Dźwięk wręcz aksamitny. Że ja wcześniej takiego urządzenia nie kupiłem tylko tym bluetoothem się mordowałem... Polecam wszystkim niezdecydowanym. Najlepiej wydane 200pln ever 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 20 minut temu, Artur Charicki napisał: A ja już podłączyłem i szczenę zbieram. Nie mam możliwości podłączenia przez optyka i na razie jest jack-rca ale to co słyszę to jest szok. Dźwięk wręcz aksamitny. Że ja wcześniej takiego urządzenia nie kupiłem tylko tym bluetoothem się mordowałem... Polecam wszystkim niezdecydowanym. Najlepiej wydane 200pln ever 🙂 Witam ,mozesz podac link do tego wima na olx? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 3 minuty temu, zbynio napisał: Witam ,mozesz podac link do tego wima na olx? Już nie ma tego ogłoszenia bo gosc sprzedał i wyskakuje mi że coś poszło nie tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Moj jest w drodze ale czy mi szczeka opadnie to nie wierze😁.Szczegolnie po wymianie lamp w Magnacie gdzie szczeka nie zmienila w zaden sposob swojej pozycji😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 12 minut temu, T Z6 napisał: Moj jest w drodze ale czy mi szczeka opadnie to nie wierze😁.Szczegolnie po wymianie lamp w Magnacie gdzie szczeka nie zmienila w zaden sposob swojej pozycji😂. W którym magnacie? Ja się nie mogłem zdecydować na ma600 i się sprzedał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 32 minuty temu, Artur Charicki napisał: W którym magnacie? Ja się nie mogłem zdecydować na ma600 i się sprzedał. MR780. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 2 godziny temu, T Z6 napisał: MR780. I jak? Chyba dobry sprzęcik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 5 minut temu, Artur Charicki napisał: I jak? Chyba dobry sprzęcik. To amplituner.Ale calkiem dobry.Wymienione lampy na psvane jak dotad po mniej wiecej 70 godzinach nie przyniosly zmian.Bynajmniej ja nie slysze roznicy.Fabrycznie montowane JJ sa moim zdaniem tak samo dobre jak psvane.Jeszcze moze kiedys zamowie jakies inne bo pewnie nie da mi to spokoju😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Proponuję cieszyć się muzyką a mniej kombinować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts