Maciej Rz Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Proszę o odpowiedź czy do Wiim Mini można bez problemów przesyłać bezstranie muzykę z aplikacji Apple Music ze smartfona z systemem Android. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 4 października 2022 Udostępnij Napisano 4 października 2022 10 godzin temu, Maciej Rz napisał: Proszę o odpowiedź czy do Wiim Mini można bez problemów przesyłać bezstranie muzykę z aplikacji Apple Music ze smartfona z systemem Android. Niestety nie. W takim zestawieniu do potrzebujesz czegoś z Chromecast lub systemu Sosnos. Jeżeli miałbyś urządzenie z iOS to możesz użyć Airplay. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 4 października 2022 Udostępnij Napisano 4 października 2022 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Niestety nie. W takim zestawieniu do potrzebujesz czegoś z Chromecast lub systemu Sosnos. Jeżeli miałbyś urządzenie z iOS to możesz użyć Airplay. Przy czym bezstratnosc z uzyciem AirPlay jest mocno dyskusyjna. 12 godzin temu, Maciej Rz napisał: Proszę o odpowiedź czy do Wiim Mini można bez problemów przesyłać bezstranie muzykę z aplikacji Apple Music ze smartfona z systemem Android. Mozna kombinowac z aplikacjami pokroju AirMusic, jesli okolicznosci przyrody na to pozwola. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 4 października 2022 Udostępnij Napisano 4 października 2022 20 godzin temu, Maciej Rz napisał: Proszę o odpowiedź czy do Wiim Mini można bez problemów przesyłać bezstranie muzykę z aplikacji Apple Music ze smartfona z systemem Android. Jest jakaś aplikacja (płatna) w Sklepie Play, która symuluje Airplay. Ja zrezygnowałem z Apple Music na rzecz Tidala aby działało na Wiimie z mizernym skutkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 5 października 2022 Udostępnij Napisano 5 października 2022 Witam, czy można odtwarzać pliki muzyczne FLAC przez USB? Oczywiście z telefonu. Tak jak w multicast? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 5 października 2022 Udostępnij Napisano 5 października 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Carmion napisał: Witam, czy można odtwarzać pliki muzyczne FLAC przez USB? Oczywiście z telefonu. Tak jak w multicast? Co to znaczy "tak jak w multicast"? Mozna castowac audio z uzyciem AirPlay, byleby telefon byl do tego zdolny. Mozna wysylac linki url wskazujace na audio, jak przy DLNA, byleby telefon potrafil udostepnic w odpowiedniej postaci plik. Mozna wysylac lokalne dla telefonu audio do WiiM uzywajac aplikacji WiiM Home na telefonie. WiiM potrafi uzywac wlasny port USB tylko do ladowania. Edytowano 5 października 2022 przez Mariusz Kopacki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Rz Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Dnia 4.10.2022 o 09:09, Tomasz S. napisał: Niestety nie. W takim zestawieniu do potrzebujesz czegoś z Chromecast lub systemu Sosnos. Jeżeli miałbyś urządzenie z iOS to możesz użyć Airplay. Kupiłem chromecasta audio. Wydaję mi się że dźwięk niestety nie jest bezstratny z aplikacji Apple Music. Zniknęła ikonka lossless podczas przesyłania na chromecast. Będę się musiał przerzucić najwyraźniej na Tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 2 godziny temu, Maciej Rz napisał: Kupiłem chromecasta audio. Wydaję mi się że dźwięk niestety nie jest bezstratny z aplikacji Apple Music. Zniknęła ikonka lossless podczas przesyłania na chromecast. Będę się musiał przerzucić najwyraźniej na Tidala. Jesli dobrze kojarze Chromecast Audio nie wspiera ALAC, wiec nie bardzo ma jak byc tu bezstratnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 Pany taka sytuacja. Na telefon wrzuciłem sobie pliki flac 24/96 oraz 24/88,2 i we większości przypadków słychać od czasu do czasu jakby "pykanie" podobne do efektu porysowanej płyty winylowej. Pomaga zmniejszenie jakości grania plików w opcji Wiima np. 24/44,1 i teraz pytanie: czy jest to wina telefonu, wi fi, Wiima czy DACa? Jakieś sugestie? Między Wiimem a DACiem optyk wiimowski. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 1 godzinę temu, przemek696 napisał: Pany taka sytuacja. Na telefon wrzuciłem sobie pliki flac 24/96 oraz 24/88,2 i we większości przypadków słychać od czasu do czasu jakby "pykanie" podobne do efektu porysowanej płyty winylowej. Pomaga zmniejszenie jakości grania plików w opcji Wiima np. 24/44,1 i teraz pytanie: czy jest to wina telefonu, wi fi, Wiima czy DACa? Jakieś sugestie? Między Wiimem a DACiem optyk wiimowski. Pozdrawiam Test z wykorzystaniem line out na Mini zamiast toslink powinien pozwolic na konkluzje odnosnie telefonu czy wifi. Skoro pomaga zejscie w dol z sample rate sprobowalbym z innym optykiem. Zakladajac rzecz jasna, ze dac jest ok i ze gniazda toslink w Mini i w dacu sa bez zarzutu i pozwalaja na stabilne osadzenie wtyczek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: Test z wykorzystaniem line out na Mini zamiast toslink powinien pozwolic na konkluzje odnosnie telefonu czy wifi. Skoro pomaga zejscie w dol z sample rate sprobowalbym z innym optykiem. Zakladajac rzecz jasna, ze dac jest ok i ze gniazda toslink w Mini i w dacu sa bez zarzutu i pozwalaja na stabilne osadzenie wtyczek. Dziękuję za szybką odpowiedź. Właśnie w moim DACu nie mogę "wsadzić" do końca w gniazdo optyka kabelek, który jest dodany do Wiima. Chyba mam jakiegoś totalnego pecha z setupem mojego Wiima. DAC jest w porządku. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 Wiim posiada słabe wejscie optyczne.Łatwo wyłamac klapke.U mnie dopiero optyk Chorda siedzi jak trzeba.Wczesniej na tanszych kabelkach tez słyszałem trzaski ale tylko na stacjach radiowych.Przez Chorda jest wszystko ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 4 godziny temu, T Z6 napisał: Wiim posiada słabe wejscie optyczne.Łatwo wyłamac klapke.U mnie dopiero optyk Chorda siedzi jak trzeba.Wczesniej na tanszych kabelkach tez słyszałem trzaski ale tylko na stacjach radiowych.Przez Chorda jest wszystko ok. Dzięki za info. W takim razie poszukam coś Chorda. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 21 minut temu, przemek696 napisał: Dzięki za info. W takim razie poszukam coś Chorda. Prawie 300 zeta za toslinka? No jak ktos lubi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Prawie 300 zeta za toslinka? No jak ktos lubi... No może niekoniecznie za 300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 47 minut temu, przemek696 napisał: No może niekoniecznie za 300 Testowalem rozne mniej kub bardziej marketowe kable. Z fabrycznie dolaczonym faktycznie sie nie polubilismy, ale Prolinki czy inne Bandridge dzialaly u mnie bez zarzutu az do 192 kHz. Najczesciej problemem byla stabilnosc osadzenia wtyczki w gniezdzie, a ze Linkplay co najmniej raz zmienial dostawce gniazda w Mini, to i rekomendowane przez jednych kable niekoniecznie sprawdza sie u drugich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Hej, Od mojego posta na temat wiim minęło trochę czasu i od tamtej pory większość czasu kurzył się w szafce. Ale ostatnio przypomniałem sobie o nim. Po podpięciu wgrałem najnowsze oprogramowanie... i muszę powiedzieć, że problem ze znikającym w sieci urządzeniem całkowicie minął. Teraz mogę napisać, że urządzenie działa prawidłowo i jest bardzo dobre. Dnia 8.10.2022 o 14:43, T Z6 napisał: Wiim posiada słabe wejscie optyczne.Łatwo wyłamac klapke.U mnie dopiero optyk Chorda siedzi jak trzeba.Wczesniej na tanszych kabelkach tez słyszałem trzaski ale tylko na stacjach radiowych.Przez Chorda jest wszystko ok. u mnie z wyłamanym wszystko działa ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 To był problem Tidala. Inne urządzenia też to miały. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: To był problem Tidala. Inne urządzenia też to miały. Piotr Oczywiście że z Tidalem ale trzeba dodać że tylko na androida bo urządzenia z ios-em działały dobrze. W każdym bądź razie od jakiegoś czasu użytkowanie wiima jest przyjemne 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Po ostatniej aktualizacji Tidal juz smiga bez problemu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 WiiM Pro w fazie testow przedprodukcyjnych z planowanym wejsciem na rynek na przelomie listopada i grudnia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Zauważyłem że pokazuje jakość ze Spotify, wcześniej tego nie było chyba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Było to już w pewnym momencie. Nie wiem czy to nie wpływ apki Spotify? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Porobilem troche testow z nagrywaniem sygnalu wychodzacego z spdif. WiiM Mini nagrywany poprzez RME ADI-2 daje dane bit w bit identyczne do oryginalu, ale to nie do konca jest zasluga WiiM a raczej obslugi spdif w ADI-2. Bo... Nagrywalem tez WiiM Mini i Bluesound Node na miniDSP Flex, ktory ma wewnetrzny zawsze aktywny resampler do 96 kHz. Dane z WiiM mialy zawsze najwiecej nadmiarowych sampli posrodku, Node mialo mniej, a najlbizej oryginalu byl Node z wlaczonym Audio Clock Trim. Przy porownaniach poszczegolnych nagran w DeltaWave WiiM wypadal rowniez gorzej niz Node. Ja roznic nie slyszalem, ale wyniki z DeltaWave sugerowaly, ze byc moze daloby sie je uslyszec. Moj wniosek - WiiM ma nienajlepsza obsluge spdif, moze niezbyt stabilny zegar. Moze byc absolutnie bit-perfect z DACem, ktory zrobi bardzo efektywny re-clock. Z innymi DACami moze byc roznie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blatko Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Cześć. To mój pierwszy wpis więc serdecznie pozdrawiam wszystkich. Przeczytałem sporo stron z tego wątku, wiem że kilka osób nie bylo zadowolonych z ieast m30, ale obecnie jest w dobrej cenie (318 zł) ieast m50 pro. Czy waszym zdaniem to dobra alternatywa do wiim mini za 499 zł z amazona? Parametry niby te same, albo na korzyść m50. Link do oferty: https://hifi-express.com/products/ieast-audiocast-pro?variant=43485413638388 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts