T Z6 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 1 minutę temu, Wito76 napisał: Ostatnio chciałem komuś pokazać Wiima i taka trochę wtopa wyszła. Nie słuchałem go miesiąc bo leży u synka w pokoju i co nastąpiło? Przełączanie utworów strasznie lagowało. Wciskam w telefonie następny utwór a on gra jeszcze z 5-7 sekund i dopiero po tym czasie wchodzi ten następny. Miał ktoś takie problemy? Tak jest od dluzszego czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 (edytowany) To chyba mnie coś ominęło, nie widziałem wpisów tu na forum na ten temat. Słuchałem jeszcze potem chwilę i było już dobrze. Wykluczam problemy z internetem, bo czy to na innym streamerze czy z komputera czy po prostu z telefonu nic nic takiego się nie dzieje. Zresztą mój internet to światłowód 600mb/s. Edytowano 25 lipca 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Tak sie porobilo od momentu wprowadzenia odtwarzania master z tidala.Poza tidalem wszystko smiga normalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 No właśnie na Tidalu takie jaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Chyba na Amazonie Wiimy też się skończyły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 U mnie gra bez problemu,ale czytam wasze wpisy i zdziwiony jestem,włączam go rzadko ale nie zacina się,mam pytanie odnośnie tego Master z Tidal,czy odtwarza wam pliki o wyższej częstotliwości niż 44.1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Master i inne rzekomo geste pliki to bujda...Wystarczy posluchac deezera...Tam nie ma tego i dzwiek jest duzo lepszy.Dajemy sie nabijac w butelke rzekomymi mqa i innymi takimi bzdetami... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 19 minut temu, Tomasz S. napisał: Chyba na Amazonie Wiimy też się skończyły. Przez jakiś czas były na Amazon.pl, a brakowało w Stanach. Teraz są na Amazon.com, a u nas nie ma... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 Sporo ludzi to kupuje zapewne nie nadążają z produkcją. Ale będzie. Widzę że bywa też w MP3Store Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 Pytanie do użytkowników wiim mini: to czy malinka z HiFiberry digi2 pro? Będzie głównie do Tidala i od czasu do czasu muzyka z YT, gdyby się dało dysk podłączyć przez USB też było by fajnie. Aktualnie Tidala słucham przez dekoder Cyfra+ który posiada chromecasta, połączony po optyku z wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 lipca 2022 10 godzin temu, Martini napisał: Pytanie do użytkowników wiim mini: to czy malinka z HiFiberry digi2 pro? Malinka z Allo digione 1.2 10 godzin temu, Martini napisał: Aktualnie Tidala słucham przez dekoder Cyfra+ który posiada chromecasta, połączony po optyku z wzmacniaczem. No i jak? Jestes zadowolony? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 29 lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 lipca 2022 12 godzin temu, Martini napisał: Pytanie do użytkowników wiim mini: to czy malinka z HiFiberry digi2 pro? Będzie głównie do Tidala i od czasu do czasu muzyka z YT, gdyby się dało dysk podłączyć przez USB też było by fajnie. Aktualnie Tidala słucham przez dekoder Cyfra+ który posiada chromecasta, połączony po optyku z wzmacniaczem. Z tego co pamiętam, to Tidal Connect na malinie jest płatny albo trzeba rzeźbić. No i Wiim mini i chyba żaden soft na malinie nie obsługują MQA. Do tego trzeba odtwarzacza, który chociaż dekoduje pierwszą warstwę i DAC'a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini Napisano 29 lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 lipca 2022 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Malinka z Allo digione 1.2 Tylko tu już cena robi się dużo wyższa 🥲,może kiedyś... 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No i jak? Jestes zadowolony? Jestem zadowolony z obsługi bo odpalam Tidala w telefonie, włączam dekoder i już łączy się przez chromecasta. Co do jakości dźwięku to jest lepiej niż przez bt z aptx z telefonu. Właśnie ciekawi mnie czy przez wiim czy ewentualnie malinkę ale raczej z digi2pro byłoby jeszcze lepiej...🤔 3 godziny temu, klimkr napisał: Z tego co pamiętam, to Tidal Connect na malinie jest płatny albo trzeba rzeźbić. No i to jest mocny argument za wiim bo nie chce mi się płacić podwójnie za korzystanie z Tidala. Chyba że ta rzeźba jest warta zachodu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 14 godzin temu, Martini napisał: Właśnie ciekawi mnie czy przez wiim czy ewentualnie malinkę ale raczej z digi2pro byłoby jeszcze lepiej...🤔 Nie słuchałem Digi2Pro, słuchałem kiedyś zwykłej Hifiberry. I owszem DigiOne wygryzło u mnie to Hifiberry, ale z tego co pamiętam to Wiim w takim zestawieniu wypadłby brzmieniowo najsłabiej. Warto dopłacić do DigiOne. Za miesiąc zapomnisz o tych wydanych pieniądzach a będziesz zwyczajnie bardziej zadowolony. 14 godzin temu, Martini napisał: Chyba że ta rzeźba jest warta zachodu... Jest warta zachodu i uwierz, dasz radę. Trzeba przepisać kilka linijek pewnego skryptu, powtórzę Przepisać z kartki, wszystko jest podane na tacy na forach i w internecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 Kurcze to może i faktycznie dołożę do allo digione i będzie raz a dobrze, możliwości wydają się dużo większe niż w Wiim mini i same dobre opinie a niej czytam... 10 godzin temu, Wito76 napisał: Jest warta zachodu i uwierz, dasz radę. Trzeba przepisać kilka linijek pewnego skryptu, powtórzę Przepisać z kartki, wszystko jest podane na tacy na forach i w internecie. Czyli jeśli dobrze rozumiem, po zrobieniu tego będę mógł z pozycji telefonu sterować aplikacją Tidala nie płacąc dodatkowo za to, tak jak mam teraz z chromecastem? Ps. Wybaczcie mój brak wiedzy w tym temacie (Malinki), wiem że jest dużo wiedzy na naszym forum i sąsiednim(16tys postów 😱😵💫) ale życia chyba mi zabraknie żeby to wszystko przeczytać(chociaż się staram) i samemu dojść do pewnych spraw więc na pewno będę jeszcze zadawał głupie pytania... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 Dokładnie tak, jest wpisując z palca te kilka lininijek aktywujesz skrypt, który aktywuje TidallConnect i tak jak przy chromecast czy Wiim z poziomu telefonu możesz wybrać na jakie urządzenie streamujesz i korzystać z oryginalnego/natywnego Tidala. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Dnia 29.07.2022 o 14:41, Martini napisał: Właśnie ciekawi mnie czy przez wiim czy ewentualnie malinkę ale raczej z digi2pro byłoby jeszcze lepiej...🤔 Wiim to fajne urządzenie, działa bardzo płynnie. Gra klarownie, czysto, bardzo rozdzielczo. Jeśli delikatne rozjaśnienie Ci się przyda to będziesz z niego zadowolony. Dnia 30.07.2022 o 16:26, Martini napisał: Kurcze to może i faktycznie dołożę do allo digione i będzie raz a dobrze, możliwości wydają się dużo większe niż w Wiim mini i same dobre opinie a niej czytam... Mozliwości na dzisiaj te same. Ale Digione mi też brzmiał lepiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Dzięki za odpowiedzi, pewnie będzie to co się trafi w dobrej cenie. A co zagra lepiej myślę że już wiadomo ... Dzięki za odpowiedzi 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 Dzień dobry. Mam podobny problem do kol. Markol. Po ostatnim update Tidala nie mogę się połączyć z Wiim Mini. W Tidalu jest ikonka Wiim (opcja do wyboru) jednak Tidal nie łączy z Wiimem. Mogę natomiast połączyć się z Tidalem przez aplikację Wiim Home jednak wolałbym tak nie słuchać ponieważ apka Wiim Home ... obcina ostatnie 5 sekund utworu i nie gra utworu po utworze. Wszystkie aplikacje są "up to date", czyściłem pamięć podręczną. Jakieś sugestie? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Dnia 21.08.2022 o 15:24, przemek696 napisał: Dzień dobry. Mam podobny problem do kol. Markol. Po ostatnim update Tidala nie mogę się połączyć z Wiim Mini. W Tidalu jest ikonka Wiim (opcja do wyboru) jednak Tidal nie łączy z Wiimem. Mogę natomiast połączyć się z Tidalem przez aplikację Wiim Home jednak wolałbym tak nie słuchać ponieważ apka Wiim Home ... obcina ostatnie 5 sekund utworu i nie gra utworu po utworze. Wszystkie aplikacje są "up to date", czyściłem pamięć podręczną. Jakieś sugestie? Pozdrawiam reinstalacja apki tidala powinna pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Dziwna sprawa z tą apką Wiim Home. Byłem zalogowany na koncie mojej żony (nie wiedzieć czemu) i już myślałem, że to był powód braku połączenia Tidal -> Wiim. Jednak odinstalowanie Wiim Home i ponowne sparowanie Tidal -> Wiim Home nie pomogło. Widzę, że dzisiaj dostałem update Tidala na telefon także zobaczę czy coś pomogło. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Update na telefonie Tidala - nie pomógł. Reinstalacja Tidala pomogła, na tą chwilę działa jak poprzednio. Dziękuję. Swoją drogą też tak macie, że jak używacie Tidala ale z "pozycji/przez" apkę Wiim Home na telefonie też wam ucina ostatnie 5-10 sekund utworu i odtwarza piosenki nie po kolei? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 Ciekawe bo tyle stron i nigdy tego nie czytałem wcześniej. Chyba każdy jednak korzysta z connecta. Mi to działało dobrze na connect Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 16 godzin temu, przemek696 napisał: Update na telefonie Tidala - nie pomógł. Reinstalacja Tidala pomogła, na tą chwilę działa jak poprzednio. Dziękuję. Swoją drogą też tak macie, że jak używacie Tidala ale z "pozycji/przez" apkę Wiim Home na telefonie też wam ucina ostatnie 5-10 sekund utworu i odtwarza piosenki nie po kolei? Pozdrawiam No i mnie dzisiaj ta przykra sytuacja spotkala. Nie da się połączyć przez Tidal connect. Restarty urządzeń nic nie dają. Pozostaje reinstalacja Tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 To urzadzenie sie nie nadaje do korzystania z apki tidala.Od poczatku byly z tym problemy a teraz to juz jest tragedia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts