Aranda Napisano Poniedziałek o 12:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:53 Dnia 5.11.2024 o 18:41, Piotr3333 napisał: Pytanko do posiadaczy wiim mini. Mimo zmiany zasilacza na mocniejszy przeskakując między utworami (w Tidal) prawie zawsze mi coś pyka. Czy w ustawieniach streamera trzeba coś zmienić żeby się tego pozbyć ? Też mam MINI i Tidala i nic nie pyka. Nic nie przeskakuje między utworami. Po wymianie u mnie ładowarki (patrz wyżej) wszelkie problemy zniknęły. Zresztą mam teraz też Amazon i też wszystko odbywa się wzorowo. Do wzmacniacza MINI jest u mnie podpięte optykiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr3333 Napisano Poniedziałek o 18:46 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:46 Dnia 7.11.2024 o 15:08, Paweł Pawlik napisał: Zwróć uwagę czy ci pyka w przypadku przeskakiwania pomiędzy utworami o różnych rozdzielczościach czy tez np. to występuje również w ramach tego samego albumu. Druga sprawa to czy używasz wyjścia analogowego czy cyfrowego. Ja zauważyłem kiedyś takie pykanie właśnie dla wyjścia cyfrowego przy playliście z kawałkami o różnych rozdzielczościach. Przy czym obserwowałem to dla jednego konkretnego DACa zewnetrznego (nie dla każdego). No rzeczywiście to pykanie pojawia się jak skacze po różnych płytach. Mam policzone przez optyka z DAC SMSL SU-1 a następnie do tego małego pierdyka AIYIMA A07 (gra to wszystko w małym pokoju 13 m2). Natomiast w ramach jednej płyty pykania już nie ma. Zastanawiam się czy kombinowanie z mocniejszymi wzmacniaczami ma sens. Jeśli i tak po zmianie wzmacniacza dalej będzie pykało to chyba dam sobie spokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano wczoraj o 11:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:59 17 godzin temu, Piotr3333 napisał: Zastanawiam się czy kombinowanie z mocniejszymi wzmacniaczami ma sens. Jeśli i tak po zmianie wzmacniacza dalej będzie pykało to chyba dam sobie spokój. Myślę że to problem po stronie DACa a nie wzmacniacza. Ja to obserwowałem na DACu wbudowanym w bardzo porządny i mocny wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano wczoraj o 12:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:42 Oczywiście że to przez DAC. Dzieje się tak na niektórych przetwornikach kiedy piosenki różnią się jakością. Podczas słuchania całych płyt ten efekt nie będzie miał miejsca. Nie wiem dlaczego ale niektóre przetworniki tak mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts