Skocz do zawartości

Wiim mini - nowy streamer na rynku, który mocno namieszał.

mateolo2

Recommended Posts

Dnia 5.11.2024 o 18:41, Piotr3333 napisał:

Pytanko do posiadaczy wiim mini. Mimo zmiany zasilacza na mocniejszy przeskakując między utworami (w Tidal) prawie zawsze mi coś pyka. Czy w ustawieniach streamera trzeba coś zmienić żeby się tego pozbyć ?

Też mam MINI i Tidala i nic nie pyka. Nic nie przeskakuje między utworami. Po wymianie u mnie ładowarki (patrz wyżej) wszelkie problemy zniknęły. Zresztą mam teraz też Amazon i też wszystko odbywa się wzorowo. Do wzmacniacza MINI jest u mnie podpięte optykiem. 

Dnia 7.11.2024 o 15:08, Paweł Pawlik napisał:

Zwróć uwagę czy ci pyka w przypadku przeskakiwania pomiędzy utworami o różnych rozdzielczościach czy tez np. to występuje również w ramach tego samego albumu. Druga sprawa to czy używasz wyjścia analogowego czy cyfrowego. Ja zauważyłem kiedyś takie pykanie właśnie dla wyjścia cyfrowego przy playliście z kawałkami o różnych rozdzielczościach. Przy czym obserwowałem to dla jednego konkretnego DACa zewnetrznego (nie dla każdego).

No rzeczywiście to pykanie pojawia się jak skacze po różnych płytach. Mam policzone przez optyka z DAC SMSL SU-1 a następnie do tego małego pierdyka AIYIMA A07 (gra to wszystko w małym pokoju 13 m2). Natomiast w ramach jednej płyty pykania już nie ma. Zastanawiam się czy kombinowanie z mocniejszymi wzmacniaczami ma sens. Jeśli i tak po zmianie wzmacniacza dalej będzie pykało to chyba dam sobie spokój. 

17 godzin temu, Piotr3333 napisał:

Zastanawiam się czy kombinowanie z mocniejszymi wzmacniaczami ma sens. Jeśli i tak po zmianie wzmacniacza dalej będzie pykało to chyba dam sobie spokój. 

Myślę że to problem po stronie DACa a nie wzmacniacza. Ja to obserwowałem na DACu wbudowanym w bardzo porządny i mocny wzmacniacz.