Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

ostatnio pojawiają się dobre oferty na Cambridge Audio Azur 851N, czy to pora na przesiadkę z maliny i kupno prawdziwego streamera?

co o tym sądzicie?

lubię pełnowymiarowe klocki, jest tu teraz tidal connect co jest absolutna koniecznością, a i wyświetlacz by mi się przydał...

kusi mnie jeszcze cocktali audio n25....

Napisano

Hej,
CA Azur 851n to bardzo dobry odtwarzacz sieciowy, który zapewni brzmienie muzykalne, przestrzenne z bliższą średnicą. Czy zagra lepiej niż Malina? Warto sprawdzić, w mojej ocenie Azur może zagrać lepiej. 

Cocktail Audio N25 to także dobry kierunek o dynamiczniejszym brzmieniu. Jedyny minus to zawieszenia, do których trzeba po prostu się przyzwyczaić. Jest to kombajn z nieco za słabym procesorem. 

Zwróć jeszcze uwagę na Silent Angel M1, który będzie łączył dynamikę i muzykalność. Masz tutaj pełen dostęp do opcji sieciowych oraz możliwość korzystania z Roon'a. Dodatkowo na przyszłość zostaje temat zasilacza, dzięki któremu poprawisz brzmienie :)

Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. 

• 4 weeks later...
Napisano
22 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

Czy ktoś z kolegów słuchał nuprime omnia?

Co do NuPrime Omnia Wr-1 granie jest po stronie cieplejszej prezentacji i wyrazistą górą. Wbudowany DAC gra całkiem nieźle i nie jest tylko dodatkiem typu "byle jakiś był". Oczywiście nie jest to poziom grania CA 851N, który i jako transport i jako DAC prezentuję dosyć wysoki poziom w kwestii jakości grania. Co do Omni polecam przeczytanie recenzji http://wstereo.pl/nuprime-omnia-wr-1-maly-moze-duzo/  z którą w 100% się zgadzam. Dodatkowo na plus jest bardzo duża funkcjonalność jak na urządzenie w tym budżecie.

• 2 weeks later...