Darek1960 Napisano 29 marca 2022 Udostępnij Napisano 29 marca 2022 Poszukuję odpowiedniego wzmacniacza do kolumn Wharfedale lLinton. Pokój 25-30 m2, muzyka: głównie rock, blues, jazz, czasami jakieś hip-kopowe, popowe kawałki. Dużo słuchanej muzyki pochodzi z winyli jednak nieco młodsi domownicy wolą streaming sieciowy np. ze spotify. Zalezy mi bardzo na ciepłym brzmieniu. Polecano mi Audiolab 6000APlay ale na odsłuchu wydawał się nieco surowy. Chcialbym zebrać kilka propozycji do porównania z uwagami. Budżet: 4000-6000. Moge rozważyć cos ciut droższego ale to musi być naprawdę petarda. Będę wdzięczny za kilka przykładów do porównania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 marca 2022 Udostępnij Napisano 29 marca 2022 NuPrime IDA-8 Vincent SV-227 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 29 marca 2022 Udostępnij Napisano 29 marca 2022 4 godziny temu, Darek1960 napisał: Zalezy mi bardzo na ciepłym brzmieniu. Poszukaj coś na lampach albo ewentualnie hybrydę. Może Willsenton R8 jak nie boisz się chińczyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Ja podobnie odbieram tego Audiolaba. I generalnie do tych kolumn przydało by się coś mocniejszego. Nu prime to dobra opcja ewentualnie Atoll IN 100. https://s4home.pl/outlet/atoll-in100-signature-czarny-outlet.html Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1960 Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Dzięki za przykłady, wczoraj znajomy rzucił mi jeszcze przykładem NAD C368. Czytałem ze całkiem ładnie może grać z tymi kolumnami a na plus jest możliwość rozbudowy o dany moduł Co o tym sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 5 minut temu, Darek1960 napisał: Dzięki za przykłady, wczoraj znajomy rzucił mi jeszcze przykładem NAD C368. Czytałem ze całkiem ładnie może grać z tymi kolumnami a na plus jest możliwość rozbudowy o dany moduł Co o tym sądzicie? Ja mam te kolumny od 2 lat. Grają na trochę większej powierzchni niż u ciebie i w trudnych warunkach akustycznych (skośny dach, kwadratowa podłoga etc.) - stąd mogę mieć nie do końca właściwy osąd. Zacząłem od NAD 356 i zgrywało się to dobrze ale miałem zastrzeżenia do samego wzmacniacza więc go wymieniłem. C368 brałem pod uwagę ale mi go odradzono na tym forum. Myślę że słusznie. Pewnie NAD 375 byłby dobry ale nie miałem okazji posłuchać. Sprawdziłem Audiolaba 6000A - było trochę za sucho ale w sumie nie tak źle. Potem miałem Rotela 14 ale zwróciłem do sklepu. W zasadzie w ogóle nie byłem w stanie go słuchać. Brzmienie było bardzo techniczne. Ostatecznie stanęło na MF M3si (był wtedy w rozsądnej cenie) i tak już gra prawie rok. Jest prawie bardzo dobrze ale na niektórych realizacjach jednak zbyt jasno. Poza tym akustyka mojego pomieszczenia na tyle wszystko psuje że słucham z bardzo 'niekoszernym' ustawieniem kolumn. Ale to już chyba niekoniecznie wina wzmacniacza. ciekaw jestem co wybierzesz, może sam się skuszę na zmianę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Z cieplejszym brzmieniem polecam sprawdzenie wymienionego już tu wzmacniacza NuPrime IDA-8, kolejnym wartym sprawdzenie jest Musical Fidelity M2si. Plusem IDA-8 jest wbudowany DAC i wejścia cyfrowe pozwalające podłączyć dowolny transport sieciowy. Do MF dodałbym odtwarzacz sieciowy Omnia WR-1, który ma dobrej klasy DAC, który też ociepla brzmienie przy korzystaniu z jego wyjść analogowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Chciałbym podłączyć się do pytania o ciepło brzmiące wzmacniacze. Czy hybrydowe , jak Vincent lub Magnat występują jako końcówka mocy? Rozglądam się i nie mogę znaleźć z main in / amp in ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 26 minut temu, Arek_Gd napisał: Chciałbym podłączyć się do pytania o ciepło brzmiące wzmacniacze. Czy hybrydowe , jak Vincent lub Magnat występują jako końcówka mocy? Rozglądam się i nie mogę znaleźć z main in / amp in ? Jeżeli końcówka w tym klimacie to polecam nuprime amg sta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Cześć, jeśli oczekujesz cieplejszego grania z dobrze podkreślonym dołem pasma sprawdź Cyrus 6Dac lub nawet 8DAC. Jeden z naszych klientów posiadający Lintony wybrał po odsłuchach właśnie 6Daca, porównywał go między innymi z Audiolabem 6000A oraz Musical Fidelity M2Si. Połączenie tych Wafli z Cyrusem daje muzykalny, dobrze dociążony dźwięk. Fajną opcją może być też hybrydowy Synthesis Soprano LE. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Dzięki, temat Lintonów to dla mnie taki trochę plan rezerwowy do podstawowego setu 7.2.4. opartego o Klipsche RP , bo gdzieś tam myślałem aby postawić je obok dzisiejszych frontów (ale żona by mnie chyba pogoniła)... i mieć oddzielnie stereo i kino. Ale nie chcę dublować wątku, który założyłem w KINIE DOMOWYM. Wrócę tu jakby ta koncepcja wróciła... Pzdr Arek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielsss Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Witam. Czy do Lintonow nada sie wzmacniacz Cambridge audio Evo 150? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts