Artur Brol Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca Jak by ktoś miał tych zegarków więcej, to też problemu nie ma. Nawet na 4 zegarki takie coś widziałem. Użyteczna rzecz, trzeba przyznać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca Dnia 2.06.2024 o 14:07, Adi777 napisał: Dzięki. Chodzi mi o naprawdę wysoką jakość. Byłby to prezent, także musi być konkret. Chodzi mi konkretnie o Mustanga Shelby GT 500 Eleanor. Mój znajomy zbiera od 30 lat, ma tego, łącznie ze 2000-3000sztuk, plus kolejkę PIKO. Wszystko w oryginalnych pudełkach, nie rozpakowane. Ostatnio sprezentował mi, bo znalazł podwójne z firmy DeAgostino- może tam znajdziesz? Tak z ciekawości, to mnie się trafił z czasów PRL-u STAR dźwig ...przedwczoraj z okazji dnia dziecka, trafił w kolejne "małe rączki". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca Znalazłem nawet fotkę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca (edytowany) 3 godziny temu, Artur Brol napisał: Czego to człowiek nie wymysli. Dla kolegow z automatycznymi zegarkami, ktorych nie nosza caly czas. Poza tym, sporo tych pudełek na zegarki na Amazon. Najwidoczniej jest to też popularne hobby. Rotomaty są już od dawien dawna na rynku, to żadna nowość. Edytowano 3 czerwca przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Jednak ja to wczoraj pierwszy raz widzialem. Wpisalem, akcesoria do zegarkow, i takie cos wyskoczylo. Czlowiek to jednak pomyslowa bestia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Rotomaty do niektórych zegarków są niemal niezbędne. O ile zwykły automatyczny można dość szybko rozruszać i ustawić, to są takie z trudniejszymi i pracochłonnymi komplikacjami do ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Czy w tym pomieszczeniu stoją akcesoria so zegarków? To najmniejsze kosztuje 50 tys? Chory swiat. Cóż, bogacze muszą swoje fortuny na coś wydawać 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca To są akurat sejfy wyposażone w rotomaty. Z drugiej strony co to jest wydać 300k USD na taki sejf gdy pojedyncze zegarki w nim trzymane kosztują czasami więcej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Dzizas 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Chrono24 - pierwsza strona wyszukiwania tylko dla nowych Patek Philippe z pudełkami i dokumentami. I tylko z Unii Europejskiej Audio to stosunkowo tanie hobby Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Ceny w milionach. Niezle. Zostaje przy audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 6 czerwca Udostępnij Napisano 6 czerwca (edytowany) Dnia 1.06.2024 o 19:19, tomek4446 napisał: @Chmarski , @Artur Brol, @Michał Gałązka specem od zegarków to nie jestem jak już pisałem. Dzisiaj porządkując szuflady wyciągnąłem swoje zegarki. Jak popatrzyłem co prezentujecie to stwierdziłem , że do publikacji nadają się trzy , a resztę głęboko schowałem. Na co dzień noszę Garmina. Taki wół roboczy , nic go nie rusza. Cyma to pamiątka , staram się nakręcać regularnie . jest po serwisie. No i Orient , automat. Kiedyś poszedłem do sklepu kupić zegarek. Sklep z flagą Szwajcarii , napis zegarki szwajcarskie. Pani pyta , jaki bym chciał ? Pokazałem na Orienta i mówię , ze taki jak ten , żeby chodził też ponad 20 lat. Zapadła cisza i Pani mówi : " A co z nim jest nie tak ? " , nic powiadam , chodzi idealnie. To niech go sobie Pan nadal nosi Wyjaśniła mi , że te zegarki co oni mają , szwajcarskie , to tak naprawdę są składane w Szwajcarii natomiast produkcja komponentów to głównie Chiny i ona mi w życiu nie da 20 letniej gwarancji Orient ma porysowane szkiełko , jest oryginalne. Chciałem wymienić , i znowu usłyszałem od zegarmistrza , czy mi to bardzo przeszkadza , bo on by nie ruszał. I pytanie do fachowców , mieli Ci ludzie rację , czy przesadzają ? trochę mnie tu nie było doszły kolejne zegarki ale ja nie o tym Zegarki swiss made muszą być w 60% zrobione w szwajcarii Ale jest masa zegarków swiss, które są całkowicie składane i robione od podstaw w szwajcarii. Problemem skleow zegarkowych jest to, że często spotykam osoby, które nie mają pojęcia o zegarkach stąd takie odpowiedzi. Szkło porysowane jak najbardziej można a nawet jak Ci przeszkadza to trzeba zmienić Nie jest to ani problem ani nie ma wpływu na jego wodoszczelność jak zrobi to człowiek co ma odrobinę oleju w głowie cco do 20 lat, to tu też się nie zgodzę, dalej są zegarki, które są robione tak, że będą chodzić latami kolejna sprawa, że każdy automat czy tam mechanik, po 5-6 latach powinien przejść serwis ale to nie znaczy, że całkiem padnie jak tego serwisu nie zrobisz, ale tu chodzi o zachowanie dobrego stanu mechanizmu. Na koniec dodam od siebie, że owszem ogrom zegarków jest robionych w chinach ale to wcale nie jest standard, bardzo dużo podróbek też jest wiadomo typowo chińskich choć czasem jakością wykonania na pierwszy rzut oka niczym nie odbiegają od oryginału ( nie mówię o podróbkach za 200-300 zł tylko tych takich bardziej Pro) Edytowano 6 czerwca przez Michał Gałązka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Panowie, pytanie. Czy oprocz pudelek na zegarki, jest tez cos na czym mozna polozyc zegarek, po powrocie do domu? Jakby mala , delikatna platforma eksponujaca , nie wiem jak to opisac. Syn kupil sobie zegarek i kladzie go gdzie popadnie. Nie moge na to patrzec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Dla mnie te wszystkie gablotki, rotomaty, itp. to trochę lipa. Muzeum albo wystawa w domu? OK, co kto lubi. A przy okazji, mam kilka automatów, miałem inne, ale tej sztuki nie pozbędę się, no chyba że na chleb zabraknie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Chodzi mi by ten zegarek jakies miejsce miala nie byle gdzie lezal. Jakas mala platforma przyciagajaca wzrok, by go tam odkladal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca 17 minut temu, Artur Brol napisał: Chodzi mi by ten zegarek jakies miejsce miala nie byle gdzie lezal. Jakas mala platforma przyciagajaca wzrok, by go tam odkladal. Nie lepiej po prostu pogadac z synem? Jesli kupil juz zegarek, to chyba nie ma 10 lat, takze zrozumie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Nie rozumie, moze mu poprostu nie zalezy. Wychodzi na to ze mi bardziej zalezy od niego. Jako czlowiek juz nie najmlodszy, mam pewne podejscie do tego co sie za zarobione kase kupilo, trzeba o to dbac. Mlode pokolenia chyba maja odmienne zdanie. Pozatym ma urodziny za kilka dni, myslalem ze me jako prezent kupie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca 12 minut temu, Artur Brol napisał: Wychodzi na to ze mi bardziej zalezy od niego. Zdecydowanie. Syn traktuje zegarek, jak buty, czy ciuchy i odklada, gdzie popadnie, mnie to nie dziwi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Nie wie jak to jest, jak sie niewiele ma. Mlodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Jako posiadacz skromnej kolekcji zegarków czuję się wywołany. Mam dwie sztuki przeznaczone do pracy, z którymi specjalnie się nie cackam,bo muszą tam sprostać niekorzystnym warunkom i jest tylko kwestią czasu kiedy ulegną jakimś uszkodzeniom. To niedrogie kwarce. Co innego znacznie kosztowniejsze mechaniczne automaty,z którymi wręcz się pieszczę😀 . W przypadku syna kolegi kluczowe,moim zdaniem, są dwa aspekty: świadomość i poświęcenie . Jeśli się wie,co się kupiło i dlaczego/taki automat np.,by podziwiać kunszt wykonania i sposób pracy mechanizmu/,plus trzeba było przeznaczyć 3-miesięczne wynagrodzenie i obronić to przed NIĄ, to człowiek podchodzi do tematu zegarka ,czy innej rzeczy zupełnie inaczej...😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Chodzi mi by ten zegarek jakies miejsce miala nie byle gdzie lezal. Jakas mala platforma przyciagajaca wzrok, by go tam odkladal. Artur, naprawdę ? Zaskakujesz mnie okrutnie, kiedy chcesz znaleźć ładny sprzęt audio przychodzi Ci to z wielką łatwością, ale kiedy warto by poszukać interesujacych Ciebie rzeczy jak kasetki na zegarki, masz już problem. Jak Ty to robisz? 🤭 Wpisz w Google kasteka/ki na zegarek i masz mnóstwo wyników. Nie traktuj tego jak przytyk, potraktuj raczej jak wskazówkę i problem do rozmyślenia, popracuj trochę nad tym. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca No az tyle to nie wydal, ale trzeba powiedziec ze jeszcze nie pracuje, dorabia jako uczen. Nie jest to automat, co nie zmienia faktu ze to calkiem ladny zegarek. Nie potrafie mu przegadac ze o to co sie kupilo trzeba dbac. Wlasnie nie chce kasetki. Myslalem raczej o czyms pomiedzy, raczej jakas elegancka platforma. Cos wyzszego niz kawalek luksusowego materialu, polozonego na stole a, wlasnie , kasetka. Jesli takie powiedzmy podkladki istnieja. Z tego co widze nie, bo byscie Panowie o tym wiedzieli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca 3 minuty temu, Artur Brol napisał: No az tyle to nie wydal, ale trzeba powiedziec ze jeszcze nie pracuje, dorabia jako uczen. Nie jest to automat, co nie zmienia faktu ze to calkiem ladny zegarek. Nie potrafie mu przegadac ze o to co sie kupilo trzeba dbac. Przed chwilą, Nowy75 napisał: Omsknął się palec😀 . Na forum zegarkowym,by chłopaka zjedli ,że marka nie zegarkowa, tylko modowa😀 . No,ale te modowce są rozsądnie wycenione i nieżle wykonane . W sam raz dla młodzieży . Wracając do meritum pieniądze to rzecz w tym przypadku drugorzędna. Najważniejsza jest świadomość posiadania czegoś wyjątkowego,wtedy się dba . Jeśli jednak młody odkłada byle gdzie,a nie rzuca, to myślę .że nie jest żle 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca Nie jest zle, narazie nie rzuca.😂 A cos mu przy okazji znajde. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca I jeszcze takie pytanie ode mnie -czy te pomniejsze totalizatory na głównej tarczy to pracują? Pytam ,bo wszystkie wskazówki na dwunastą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts