PanKlor Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 13 minut temu, Chmarski napisał: Ja tam nie lubię jak mi zegarek mówi, że dam radę wejść na czwarte piętro skoro sprawy do załatwienia mam na drugim. Pewnie nigdy nie byłeś na czwartym...a z góry widok lepszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Siostra mieszka na 14. Ja mieszkałem na 7. Dla mnie winda czyni większe cuda niż smartwatch 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 1 godzinę temu, Chmarski napisał: A w czym jest lepszy Denon czy Marantz od Teufela czy Voice Krafta? Chyba niezbyt trafne porównanie. 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Dlaczego? Zegarki wskazują czas, Sprzęty audio grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Pewnie ze grają, jednak jak by nie patrzeć dźwięk mają różny, biorąc np. wzmacniacze pod uwagę. Zegarki tykają tak samo. To jedno, wzornictwo też bardziej różnorodne, to drugie. Tak, zegarki też różne są ale przeważnie okrągłe. Ok, różnokolorowe też są. Co by tu jeszcze, wzmacniacze mogą być zintegrowane, w różnych klasach, razem ze streamingiem, analogowe lub mogą posiadać wejścia cyfrowe. Mogą mieć wyjscie na sub lub być używane jako przedwzmacniacz. Mają też różne moce. To tak tyle ile mi do głowy przyszło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merd42 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Czy ktoś z Was orientuje się, kiedy w końcu wejdzie w życie ustawa o sygnalistach? Czytałem ostatnio wpis, że została już ona przyjęta przez Sejm, lecz w dalszym ciągu nie wiem kiedy sygnaliści w naszym kraju będą chronieni prawnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 45 minut temu, Artur Brol napisał: Zegarki tykają tak samo. To jedno, wzornictwo też bardziej różnorodne, to drugie. Tak, zegarki też różne są ale przeważnie okrągłe. Ok, różnokolorowe też są. Zdziwiłbyś się... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Może i tak. Może i nie 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 6 minut temu, Artur Brol napisał: Może i tak. Może i nie 😏 A co powiesz na to, że moich zegarków nie słychać ? 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Nawet po przyłożeniu do ucha? Ja tam te tykanie zawsze lubiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 32 minuty temu, Artur Brol napisał: Zegarki tykają tak samo. No nie. Przyłóż do ucha tego kwarca od TH, kwarcową Bulovę z Precisionistem, automat od Seiko, jakiś inny z np. Valjoux 7750, potem jakiegoś manuala i dorzuć jeszcze jakiegoś na Unitasie. Na końcu popraw G-Shockiem tylko z wyświetlaczem. 44 minuty temu, Artur Brol napisał: To jedno, wzornictwo też bardziej różnorodne, to drugie. Tak, zegarki też różne są ale przeważnie okrągłe. Ok, różnokolorowe też są. Ja bym się nie odważył ścigać na wzornictwo sprzętu audio i zegarków. Sprowadzenie zegarka do okrągłego kształtu koperty to tak jakbyś obudowy wzmacniacza sprowadził do prostopadłościanu. Kolory różne? I już? 55 minut temu, Artur Brol napisał: Co by tu jeszcze, wzmacniacze mogą być zintegrowane, w różnych klasach, razem ze streamingiem, analogowe lub mogą posiadać wejścia cyfrowe. Mogą mieć wyjscie na sub lub być używane jako przedwzmacniacz. Mają też różne moce. To tak tyle ile mi do głowy przyszło. I znowu nie ścigałbym się pod względem ilości różnych klas czy funkcjonalności wzmacniaczy w stosunku do zegarków. Różne mechanizmy, od kwarcy, przez hybrydy, manuale i automaty. Tu też od bardzo prostych po super zaawansowane. Funkcje? Zwykłe wskazanie czasu podawane w różny sposób - standardowe wskazówki, cyfry na wyświetlaczu, a może tak jak w Schaumburgu Coctail - dyski. Strefy czasowe? Też można różnie pokazać. Popatrz sobie na Jacob&Co Epic SF24 jak to mega zrobili. Dorzuć różne kalendarze, od zwykłych dni miesiąca, po takie, które dorzucają dni tygodnia, po całoroczne z miesiącami czy kolejnymi latami. Chronografy z różną dokładnością - mój wskazówkowy pokazywał z dokładnością do 1/1000 (tysięcznej) sekundy. Są zegarki, które mają nawet kilkadziesiąt różnych funkcji. W amplitunerze KD musiałbyś policzyć wszystkie odtwarzane standardy audio, a i tak by chyba było za mało. Nie można tego sprowadzić do stwierdzenia, że każdy z zegarków tak samo odmierza czas. Po pierwsze zegarki wskazują czas, i robią to różnie. Do odmierzania czasu są potrzebne komplikacje takie jak chronograf albo timer. Ja tam uważam, że jednym z najpiękniejszych dźwięków, jest dźwięk Unitasa gdy człowiek się przebudzi w środku nocy i usłyszy to cykanie dochodzące z nocnej szafki przy łóżku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Zagadka. Łatwizna dla kolegów zapewne. Marka, model? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca (edytowany) Wcale nie takie łatwe jak się z Google nie skorzysta. To nie jest jakaś bardzo popularna marka. maja bardzo fajne zegarki. Mój Schaumburg ma bezel inspirowany bezelem diverow UN. Edytowano 17 czerwca przez Chmarski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Po wyjściu z grupy, a wyjdziemy z grupy💪, nasz trener będzie miał nowy. A teraz nie zgadywać, a o odpowiedź proszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 2 minuty temu, AudioTube napisał: Po wyjściu z grupy, a wyjdziemy z grupy💪, nasz trener będzie miał nowy. A teraz nie zgadywać, a o odpowiedź proszę. Też bym się przychylał do Ulysse Nardin , ostatnimi laty poszli trochę w takie większe cebule . Ale takiego np. marine torpilleur chętnie na nadgarstku bym zobaczył😃 . Jakby nieco więcej było widać... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca (edytowany) Ulysse Nardin Marine Regatta Edytowano 17 czerwca przez Chmarski 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Ładny,niestety 44mm z tego co pamiętam, nie na mój nadgarstek 😃. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 10 minut temu, Nowy75 napisał: marine torpilleur chętnie na nadgarstku bym zobaczył Ja to bym chętnie Grand Deck sobie sprawił. Między innymi ten zegarek miałem na myśli pisząc wcześniej, że czas może być różnie pokazywany Dla mnie 44-45mm to idealny rozmiar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca No tu to poszli po całości 😃. Rozmiar też zacny ,cena jeszcze bardziej ,ale pomysł... klasa!😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca W tym modelu to nawet tourbillon nie robi takiego wrażenia jak reszta pomysłu😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Jakbym miał luźny milion to bym się zastanawiał czy w audio czy jednak w ten zegarek go wrzucić. Tu więcej o tym zegarku jakby ktoś chciał poczytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Chyba trzeba ostrzec koleżanki i kolegów z forum ; choroba zegarkowa przebiega bardzo podobnie jak choroba audio ! 😃 . Praktycznie nieuleczalna i może być bardziej kosztowna od obecnego uzależnienia forumowiczów 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Czapka z głowy Panowie. I szacun. Dużo wiedzy na temat zegarków. Ona sama nie przyszła. Na zajęciach/warsztatach fotografii, mamy trening tzw uważności. Gapimy się na przesuwającą się wskazówkę/sekundnik zegara. To działa. A po treningu będę o Was wspominał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 4 minuty temu, AudioTube napisał: Czapka z głowy Panowie. I szacun. Dużo wiedzy na temat zegarków. Ona sama nie przyszła. Na zajęciach/warsztatach fotografii, mamy trening tzw uważności. Gapimy się na przesuwającą się wskazówkę/sekundnik zegara. To działa. A po treningu będę o Was wspominał. Swego czasu przebieg choroby był bardzo gwałtowny i to się objawiało absorbowaniem informacji z dostępnych żródeł 😃 . Teraz ,kiedy jestem w domu i wieczorem hipnotyzują mnie lampy z Tagi ,wiem ,że znowu wpadłem...😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts