Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry - Powoli zaczynam wymieniać swój jak to pisaliście MYSZ MASZ . zacznę od kupna głośników stojących na froncie i dostepne mam w Irlandii nastepujące marki

Monitor Audio Bronze 300
Monitor Audio Bronze 500
Q Acoustics Q3050i
Heco Aurora 700
Canton GLE 496
kef-q550

mam wzmacniacz Denon 2700H , pokój 25m2 - chcę tylko do filmów , bo do muzyki mam starą wieże Denona ( Składak ).

moj plan jest taki, że po zakupie frontów , powoli bede dokupywać centralny , surroundy i potem jakieś sufitowe do atmosa. I nie chce już używanych , tylko nowe.

prosze o opinie tych firm ktore wymieniłem , tzn. w ktory warto wejść - Dziekuje i Pozdrawiam Wszystkich - Dariusz

Napisano

Hej,
Jeśli głównym założeniem miałoby być kino domowe i szukasz kolumn pod Denona to rozważałbym między Q Acoustic 3050i a Monitor Audio Bronze 500. 

MA Bronze zapewnią dynamiczniejsze brzmienie z ostrzejszą górą. QA 3050i będą nieco spokojniejsze. Heco Będą za łagodne pod Denona, a Kefy Q550 czy MA Bronze 200 będą za małe do 25m2. 

Napisano
Dnia 15.04.2022 o 09:07, S4Home napisał:

nie ma sprawy. Chętnie pomagam.

Piotr

Panie Piotrze , Bede chyba czekać na te audio monitor bronze 500 , ale wersje bronze 300 moge miec troche szybciej - Pytanie brzmi : lepiej poczekac czy brac te Bronze 300 bo też dobre?

Dziekuje i Zycze spokojnych swiat

Napisano
Dnia 15.04.2022 o 09:07, S4Home napisał:

nie ma sprawy. Chętnie pomagam.

Piotr

mam pytanie i prosze o odpowiedz : mam mozliwość kupić nowy zestaw głosników Monitor Audio Bronze (5G) razem jest to 11 głosniow , całość nowa , w kartonach , cena 3500zł- BRAĆ ?

Dziekuje i czekam na porade

21 godzin temu, DiBatonio napisał:

Fajnie brzmi tytul wątku " W które głośniki wejść..."

Dlaczego wchodzić w głośniki ? 😆

jeszcze dopisuje - kolor orzech

Napisano

Panie Piotrze - zestaw głosników Monitor Audio Bronze (5G) nie wypalił , coś było z nim nie tak , głośniki frontowe inne ale te same - podziekowałem

teraz proszę już tylko o pomocw decyzji : brać te : Audio Monitor Bronze 300 - niżej link

https://www.savins.ie/home-entertainment/speakers/hifi-speakers/floor-standing-speakers/monitor-audio-monitor-300-foorstanding-speakers/7725?gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgazbMbIrLBgxt9otmXZsk8VgEg7JJkc13uQ9ZfuZ5FXZ2kF2-s9QtEaAgYCEALw_wcB

czy czekać za Audio Monitor Bronze 500 ?

Dziekuje za cierpliwość

pozdrawiam

Darek

Napisano

W weekendy, Święta i takie tam nie siedzę na forach :) Mam inne rzeczy do roboty :)

Te z linku to sa monitor Audio Monitor to nie sa Bronze!

11 godzin temu, Darek Narozny napisał:

!!

Piotr

Napisano
11 godzin temu, S4Home napisał:

W weekendy, Święta i takie tam nie siedzę na forach :) Mam inne rzeczy do roboty :)

!!

Piotr

to prosze o pomoc i pokazać albo proszę o link jak wyglądają audio monitor Bronze 300

Dziekuje Panie Piotrz eza wszystko

z Poważaniem - Dariusz

11 godzin temu, S4Home napisał:

!!

Piotr

te to są Bronze 300?

https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/2944-monitor-audio-monitor-300

Dziekuje

Napisano
Dnia 19.04.2022 o 06:40, S4Home napisał:

!!

Piotr

powiem szczerze że zgłupiałem z tymi audio monitor , dlatego pytam Ciebie jak ojca : czekać na bronze 500 , czy wejść w klipsch R-620F cena teraz 699€ para czy Q Acoustics 3050i - 599€ Proszę o pomoc

Pozdrawiam Serdecznie

z Poważaniem

Darek

Napisano
Dnia 18.04.2022 o 22:29, Mavok napisał:

Tylko czy na pewno kolumny z linku to są Monitor Audio Bronze ?.Bo nie wydaje mi się .

szukałem i szukalem i faktycznie - to nie sa Bronze

powiem szczerze że zgłupiałem z tymi audio monitor , dlatego pytam też Ciebie  : wziąsc bronze 500  lub Bronze 200 ,  czy wejść w klipsch R-620F cena teraz 699€ para czy Q Acoustics 3050i - 599€

Napisz prosze co ty byś mi doradzał - Dziekuje - Darek

Napisano
1 godzinę temu, Darek Narozny napisał:

szukałem i szukalem i faktycznie - to nie sa Bronze

powiem szczerze że zgłupiałem z tymi audio monitor , dlatego pytam też Ciebie  : wziąsc bronze 500  lub Bronze 200 ,  czy wejść w klipsch R-620F cena teraz 699€ para czy Q Acoustics 3050i - 599€

Napisz prosze co ty byś mi doradzał - Dziekuje - Darek

a nie mozesz umowic sie w sklepie na odsluch?posluchac porownac i zdecydowac?

Napisano
Dnia 19.04.2022 o 18:55, Darek Narozny napisał:

to prosze o pomoc i pokazać albo proszę o link jak wyglądają audio monitor Bronze 300

W linii Bronze nie ma modelu 300!

https://www.monitoraudio.com/pl/serie-glosnikow/bronze/

Jest w niższej linii Monitor

https://www.monitoraudio.com/pl/serie-glosnikow/monitor/

Tam nie ma z kolei 500tek

To nie to samo.

Dnia 19.04.2022 o 18:55, Darek Narozny napisał:

NIE

16 godzin temu, Darek Narozny napisał:

powiem szczerze że zgłupiałem z tymi audio monitor , dlatego pytam Ciebie jak ojca : czekać na bronze 500 , czy wejść w klipsch R-620F cena teraz 699€ para czy Q Acoustics 3050i - 599€ Proszę o pomoc

Pozdrawiam Serdecznie

W 620 nie ma co wchodzić bo to słabe kolumny.

Tak kupić 3050i i miec już to z głowy na prawdę bo to  dobra stronę nie idzie.

Piotr

Napisano
20 godzin temu, Repugnant napisał:

a nie mozesz umowic sie w sklepie na odsluch?posluchac porownac i zdecydowac?

no właśnie nie , do jednego ze sklepow ma 200km do drugiego 240km .

W Irlandii nie słuchasz za dużo , jest kasa kupujesz i jak nie pasują głośniki to sprzedajesz i kupujesz inne

Dziekuje bardzo Wszystkim za pomoc

Naprawde Dziekuje i Pozdrawiam

Darek

Napisano
23 godziny temu, Darek Narozny napisał:

no właśnie nie , do jednego ze sklepow ma 200km do drugiego 240km .

W Irlandii nie słuchasz za dużo , jest kasa kupujesz i jak nie pasują głośniki to sprzedajesz i kupujesz inne

Dziekuje bardzo Wszystkim za pomoc

Naprawde Dziekuje i Pozdrawiam

Darek

dosyc ciekawe podejscie :)jakos nie wyobrazam sobie wydania kilku tysi czy to zlotych czy to euro bez odsluchu:)ale to moja opinia.

Napisano
19 godzin temu, Repugnant napisał:

dosyc ciekawe podejscie :)jakos nie wyobrazam sobie wydania kilku tysi czy to zlotych czy to euro bez odsluchu:)ale to moja opinia.

kolego a co sądzisz o Klipsch RP 5000F - cena około2200zł. ( Para) , bo powoli musze sie na cos decydować - Dziekuje