Wito76 Napisano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2022 Dnia 13.04.2022 o 20:08, mateolo2 napisał: To właśnie te wtyki i ten kabel, połączony dokładnie w ten sposób w Japonii zyskał miano świetego grala I jak finał tematu? Masz ten interkonekt już u siebie, słuchasz, gra i miażdży ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2022 6 godzin temu, Wito76 napisał: I jak finał tematu? Masz ten interkonekt już u siebie, słuchasz, gra i miażdży ? Dzisiaj pierwszy raz podłączony. Jeszcze nie słuchałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Sprawdź oba połączenia i daj znać czy jest różnica. Będę obserwował ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 (edytowany) 6 godzin temu, mateolo2 napisał: Jeszcze nie słuchałem Daj znać. Rozmawiałem telefonicznie z tym gosciem z AllegroLokalnie co sprzedaje Beldeny ten 8402 i głośnikowy. Nie ma już ze szpuli, chociaż może coś znajdzie, jakiemuś koledze co robi interkonekty dał 20m i jak mu zostanie to mi sprzeda. Generalnie są 3 szkoły wykonania jak widzę: 1. Żyły czarna i biała połączone razem i pełnią funkcję gorącego przewodu a oplot pełni funkcję masy. 2. Jedna z żył to gorący druga masa a oplot połączony z masą od strony źródła 3. Jedna z żył to gorący, druga żyła to masa a oplot połączony z masą od strony źródła i wzmacniacza - wersja japońska plus wtyki switchcraft jako te wow. Ludzie na zagranicznych forach mieszają się w zeznaniach, które najlepsze sonicznie. Najbardziej podobał mi się wpis jednego gościa, że próbował wszystkich wariantów i obserwował opinie innych i ... żadnych jednoznacznych wniosków. Edytowano 27 kwietnia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Mialem go od znajomego na testy. U mnie się sprawdził Argentum znacznie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Dnia 27.04.2022 o 01:51, mateolo2 napisał: Jeszcze nie słuchałem Ale do dzisiaj to już na pewno słuchałeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 Dnia 29.04.2022 o 18:27, Wito76 napisał: Ale do dzisiaj to już na pewno słuchałeś Słuchałem, gra super! Natomiast właśnie zmieniłem kolumny wiec ciężko mi się doszukać co się zmieniło w samym interkonekcie. Za jakiś czas zrobię porównanie z innym i wtedy się zobaczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 10 godzin temu, mateolo2 napisał: Słuchałem, gra super! Natomiast właśnie zmieniłem kolumny wiec ciężko mi się doszukać co się zmieniło w samym interkonekcie. A z jakich kolumn na docelowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 1 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2022 58 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: A z jakich kolumn na docelowe? Kupiłem kefy r300, ale nie wiem czy na docelowe. Po prostu, żeby przetestować to już 10 para kolumn na przestrzeni pół roku u mnie. Mam swoją listę kolumn do spróbowania i jak coś się pojawia za dobra kase to kupuje, słucham, zostawiam/albo odsprzedaje dalej Na codzień używam triangle Comete Ez i teraz porównuje je z tymi kefami r300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 12 godzin temu, mateolo2 napisał: Słuchałem, gra super! Natomiast właśnie zmieniłem kolumny wiec ciężko mi się doszukać co się zmieniło w samym interkonekcie. Za jakiś czas zrobię porównanie z innym i wtedy się zobaczy Jak się uda to Tomek4446 pożyczy mi tego Beldena plus inne na mojej liście pomysłów i coś docelowego sobie wybiorę i kupię. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 1 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2022 1 godzinę temu, Wito76 napisał: Jak się uda to Tomek4446 pożyczy mi tego Beldena plus inne na mojej liście pomysłów i coś docelowego sobie wybiorę i kupię. Dzięki To koniecznie daj znać jak belden wypadł względem innych 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Dnia 13.04.2022 o 13:30, J4Z napisał: Jak Ci nie wstyd? 😳 Słuchałeś tych płyt? Bo jak nie, to wstydź się 😛 Nefertiti (1967) Miles in the Sky (1968) Water Babies (1968) Filles de Kilimanjaro (1968) In a Silent Way (1969) Bitches Brew (1969) A Tribute to Jack Johnson (1970) On the Corner (1972) Big Fun (1969–1972) Get Up with It (1970–1974) Dark Magus: Live at Carnegie Hall (1974) Agharta (1975) Pangaea (1975) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 (edytowany) 24 minuty temu, J4Z napisał: Tamten post był trochę żartem ale Wiem 24 minuty temu, J4Z napisał: Uważam Cię za fana jazzu, wydaje mi się że Ty też siebie uważasz (chyba że się mylę) Nie przesluchales tak ważnego albumu? Chyba że się mylę Nie, jeszcze nie przesłuchałem. Na razie doszedłem z Milesem bodajże do "Agharta" i "Pangaea". Dlaczego ważnego? W jakim sensie? Ważne były na pewno Kind of Blue, In a Silent Way, Bitches Brew. Edytowano 1 maja 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 (edytowany) Jednak Dark Magus był ostatnim albumem, którego słuchałem. Jak lecę? Ciężko powiedzieć. Głównie sugerowałem się Pablo's Reviews. Pierwszy album Milesa przesłuchany przeze mnie to na pewno Kind of Blue, czyli mało oryginalnie. Tych pierwszych nie słuchałem, może kiedyś, ale wątpię. Edytowano 1 maja 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Co do Tutu, to ciekawe, bo jest to album oceniany dość podobnie jak You're Under Arrest (1985), czyli słabo. W większości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Dnia 1.05.2022 o 12:40, mateolo2 napisał: Kupiłem kefy r300, ale nie wiem czy na docelowe. Po prostu, żeby przetestować to już 10 para kolumn na przestrzeni pół roku u mnie. Mam swoją listę kolumn do spróbowania i jak coś się pojawia za dobra kase to kupuje, słucham, zostawiam/albo odsprzedaje dalej Na codzień używam triangle Comete Ez i teraz porównuje je z tymi kefami r300 Dopisz do listy kolumny z mojej stopki. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts