KrólKiczu Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 10 minut temu, soberowy napisał: Pisałem, że system u @seba3002jest super do grania w tle np przy odkurzaniu a nie na orgietki Do odkurzania to się słuchawki zakłada a nie używa wybitnych ATC 😝. 11 minut temu, soberowy napisał: Żeby nie było off topic to jeśli faktycznie te kolumny mają ciepłe, gęste brzmienie to może Yamaha lub Krell ? Nie wiem gdzie żeś Ty krella słuchał 😝, ale mi przychodzi jeszcze do głowy hegel. A jak ktoś się nie boi smieszkowania - marantz 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 18 godzin temu, J4Z napisał: Szybki metal jest bardzo trudnym gatunkiem. Trzeba się nie lada nagimnastykować żeby nie męczył, ale jednocześnie grał przejrzyście, a podwójna stopa to jest horror w pokoju. O tym możesz podyskutować z kolegą Piotrem / @nowy78/. Metal to u Piotra jak pieśni bardów w porównaniu z " rzeźnią ", którą mi puścił. I powiem szczerze dopracował system idealnie do tej muzyki. Nic się nie zlewa , Ushery z Passem dają rade. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 To ja dodam Primare, jasne, detaliczne granie, moze byc super! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 26 minut temu, J4Z napisał: jeśli chodzi o mnie to konstruktywna krytyka zawsze mile widziana, jakby co @tomek4446 P.S. Na forum też wal śmiało jak ktoś będzie pytać. Co ? Już mam zaczynać ? Zaraz jak to było ? A , znalazłem już tą kartkę od Ciebie . " Takiego hi endu to jeszcze nigdy nie słuchałem , system spójny , bas .... ...... " Ludziska , nie jedzie się po to do kogoś by oceniać. Nikt nie ma takiego mandatu. by komuś mówić jak co ma u niego grać. Można przedyskutować , porozmawiać o dźwięku , porównać ze swoim . Zawsze znajdzie się jakaś cząstka, którą możemy przenieść do własnego brzmienia. Tak się tworzy krok po kroku obraz dźwięku jaki chcemy słyszeć u siebie na co dzień. Zdobywamy doświadczenie , by móc potem się odnieść do tego co czytamy choćby w recenzjach , czy na forum. 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 19 minut temu, tomek4446 napisał: Zawsze znajdzie się jakaś cząstka, którą możemy przenieść do własnego brzmienia. Tomek, tylko jak przenieść tę cząstkę jeśli - tak wynika z mojego skromnego doświadczenia - brzmienie systemu zwykle nierozerwalnie jest związane z akustyką? Nie wystarczy zabrać komuś cały system, żeby mieć podobny dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 4 minuty temu, seba3002 napisał: Nie wystarczy zabrać komuś cały system, żeby mieć podobny dźwięk. Seba dwie sprawy : Pierwsza , tu nie chodzi o całe brzmienie pasma . Czasem o wybrzmiewanie basu , specyficzne uderzenia szczoteczek o talerz , innym razem o przestrzeń , układ sceny. Jednym słowem o drobiazgi , Pomijając niezaprzeczalny wpływ akustyki , wierz mi , że można to uzyskać potem u siebie. Drogi są różne ,od drobnych jak pozycjonowanie kolumn ,po radykalne jak zmianę kolumn lub elektroniki. Ale najważniejsze , że zakodowaliśmy sobie po takiej wizycie jakiś wzorzec, który chcemy usłyszeć , który jest tym naszym dźwiękiem. Wiem o piszę , bo parę zasłyszanych elementów przeniosłem na własne podwórko. A teraz drugie , piszemy nie na temat i zaraz dostaniemy pełen pakiet punktów i nas stąd wywalą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 lipca 2022 Dnia 19.07.2022 o 11:55, J4Z napisał: A kto potrafi wychwycić kiedy stopy nie nadążają za muzyką? Albo kiedy brakuje im konturów? Serio, gdybym nie sprawdził na słuchawkach to nawet bym sobie sprawy nie zdawał. A widzisz czyli jednak jakiś punkt odniesienia jest. Ja tak miałem z PMC. Te grają głębokim ale świetnie szybkim kontrolowanym basem. Mają mały skok membrany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KORwiN666 Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 Dnia 22.05.2022 o 10:18, Dedal75 napisał: A to ja mam Ci załatwić 😉 haha ? Zmień nick na Debil75. Taki reprezentujesz poziom odpowiedzi. Nie masz mkII to się nie wypuszczaj bo nie możesz doradzić. Gdzieś słyszałeś, z czymś .... faktycznie fachowiec z Ciebie. Takich troll usuwałbym z forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2023 (edytowany) Żebyś ty zaraz nie wyleciał . Bardzo ładnie w pierwszym poście się przywitałes jak widać debil75 jest wolny więc pod takim nickiem możesz kontynuować pobyt na tym forum . Jednak kariery tu nie zrobisz . Edytowano 26 stycznia 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 26 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2023 @KORwiN666 Pierwszy post i od razu z rozmachem. Twój dostęp do forum zostaje zawieszony na 3 dni. Kolejna blokada będzie bezterminowa. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts