Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Hejka,

Postaram się nie rozpętać burzy. Bardzo gorąco proszę osoby, które nie uznają i nie wierzą w przewody zasilające o nie wypowiadanie się w tym temacie. Każdą tego typu wypowiedz uznamy za złośliwość w stosunku do innych kolegów. 

Panowie. Kupiłem sobie Bluesound Node 2 do roli transportu cyfrowego do daca. Widzę w necie dużo osób stosujących lepsze przewody z nim, ale zazwyczaj są to osoby, które korzystają z wbudowanego daca. Pamietam, ze kiedyś mówiliście mi, ze zasilający jest bardziej zauważalny w źródłach niż wzmacniaczach. Dlatego pytanko, czy jeżeli używam go tylko i wyłącznie jako transportu cyfrowego to bawić się w jakiś troszkę lepszy zasilający czy odpuścić ? :) Jakieś doświadczenia z BS w tym temacie? 

@S4Home @DiBatonio

Edytowano przez mateolo2
Napisano

Mój Node od razu dostał ósemkę Audioquest .... ale po pierwszych dźwiękach i tak powiedziałem, że granie Node mi nie odpowiada (budżetowe granie), więc podejrzewam ze ten standardowy jest wystarczający i nie warto inwestować w lepszy ogonek, ja poszedłem od razu w zasilanie liniowe, to sprawdzony sposób na poprawę, choc nie przeobrazi Nodzika w dwie klasy lepszy sprzęt.

Napisano
5 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

Mój Node od razu dostał ósemkę Audioquest .... ale po pierwszych dźwiękach i tak powiedziałem, że granie Node mi nie odpowiada (budżetowe granie), więc podejrzewam ze ten standardowy jest wystarczający i nie warto inwestować w lepszy ogonek, ja poszedłem od razu w zasilanie liniowe, to sprawdzony sposób na poprawę, choc nie przeobrazi Nodzika w dwie klasy lepszy sprzęt.

Ale granie Node jako transportu do daca Ci nie odpowiada? Z tego co wiem ludzie z bardzo drogimi systemami mówią, ze to jest świetny transport cyfrowy.

Napisano
24 minuty temu, mateolo2 napisał:

Ale granie Node jako transportu do daca Ci nie odpowiada? Z tego co wiem ludzie z bardzo drogimi systemami mówią, ze to jest świetny transport cyfrowy.

Ja słyszałem w nim troche słabe granie przez DAC Moon`a a nie wrócił do Topka tylko przez świetną i przyjezdną aplikacje, którą miło wspominam i której teraz mi brakuje.

Zapewne zapytasz o szczegóły, więc od razu odpowiem .. przy standardowym graniu (+AQ) - Node skupia swoją uwagę słuchacza na średnicy i basie, który jest mało szybki i upraszcza/uśrednia ten zakres, brak mu różnicowania, zaś góra jest zgaszona ogładzona do typowego grania z tunera radiowego które pamiętam sprzed wielu lat, gdy miałem Technics`a .

Zmiana na liniowe przede wszystkim poprawia bas, w końcu zaczyna grać poprawnie (patrząc na cane) jest szybszy i uderzenia są lepiej skupione. Średnica nabiera głębi a góra w końcu się otwiera, tylko gry porównasz ją z górą lepszego urządzenia usłyszysz, że to lekko wymuszona i sztuczna poprawa.

PS Mój Node ma już innego właściciela a ja polecam posłuchać, chociażby testowo Silent Angel Munich M1 

Napisano (edytowany)

A ja iodatę. Niesamowity dźwięk ale niestabilna. Dla tych co przedkładają dźwięk nad funkcjonalność, nie znam nic lepszego w tych pieniadzach. Dwukrotnie i trzykrotnie droższych plikograjach też nie.

1 minutę temu, audiowit napisał:

Edytowano przez audiowit
Napisano

A różne jaja. Czasem się powiesi, czasem długo trzeba czekać na uaktualnienie biblioteki itd. Można wybaczyć za ten dźwięk. Ale w pełnowymiarowej fidacie za 35kzł byłoby to nie do zaakceptowania. A dźwięk praktycznie ten sam.