mateolo2 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Cześć, Szukam jakiegoś wtyku typu c7 czyli ósemka do przewodu zasilającego DiY, ale nic nie mogę znaleźć. Tylko Furu, albo jakieś drogie wtyczki po 150 zł w gore. A nie ma może czegoś w tylu kaisera? Znalazlem coś takiego https://allegro.pl/oferta/wtyk-osemka-c7-c079-zlocony-8-10097313880 Ale wielka bulwa, która mi w moim bluesoundzie gniazdo ulamie pod swoim ciężarem. Mi chodzi o coś takiego bardziej klasycznego. Jak to: Duzo widzę kabli DiY właśnie z tak zakończonymi wtykami c7. Skąd oni je biorą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 16 minut temu, J4Z napisał: Facet od którego kupiłem node miał taką, gniazdo nadal całe. Dzieki! A Ty stosujesz jakiś akcesoryjny kabel do node’a? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 35 minut temu, mateolo2 napisał: Duzo widzę kabli DiY właśnie z tak zakończonymi wtykami c7. Skąd oni je biorą? Możesz kupic taki zwykły kabel z ta końcówka. Uciąć 2cm od końca, dosztukować audiofilski kabel zasilajacy i zamaskować czarną koszulka termokurczliwą. Ćsssiiii 🤫 nikt sie nie dowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 4 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Możesz kupic taki zwykły kabel z ta końcówka. Uciąć 2cm od końca, dosztukować audiofilski kabel zasilajacy i zamaskować czarną koszulka termokurczliwą. Ćsssiiii 🤫 nikt sie nie dowie Haha, no tak, tylko czy wtedy cały sens takiego kabla nie idzie w … Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 (edytowany) 7 minut temu, mateolo2 napisał: Haha, no tak, tylko czy wtedy cały sens takiego kabla nie idzie w … Sam sprawdź. Edytowano 30 czerwca 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 9 minut temu, J4Z napisał: Nie, ja mam zwykły. Samego przewodu raczej nie będę wymieniać. Jak coś to od razu zasilanie na liniowe. Ja używam swoje tylko jako transportu cyfrowego i chce zobaczyć czy coś się zmieni po zmianie zasilającego na akcesoryjny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Dnia 30.06.2022 o 14:40, mateolo2 napisał: Ja używam swoje tylko jako transportu cyfrowego i chce zobaczyć czy coś się zmieni po zmianie zasilającego na akcesoryjny. A może wypożycz jakiś gotowiec ze sklepu, tyle, żeby się przekonać? Wireworld coś takiego robi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) Dnia 30.06.2022 o 13:47, mateolo2 napisał: Duzo widzę kabli DiY właśnie z tak zakończonymi wtykami c7. Skąd oni je biorą? Też akurat rozkminiam taki kabelek, ale do odtwarzacza CD. Na allegro, to pewnie widziałeś jest w miarę sensownie wyglądający TAGA, jest też sporo ciekawie wyglądających "boa" na Aliexpress z wtykami IEC C7 - ale oczywiście te grubasy potrafią unieść lekki sprzęt, z CD nie powinno być problemu. Ewentualnie na Ali są adaptery C7->Schuko proste i kątowe. Stosując adapter możesz pod niego podpiąć "normalny komputerowy". Oczywiście pisząc komputerowy nie mam na myśli stricte kabelka od komputera tylko jakiś audiofilski. Edytowano 16 lipca 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 23 minuty temu, Wito76 napisał: Też akurat rozkminiam taki kabelek, ale do odtwarzacza CD. Na allegro, to pewnie widziałeś jest w miarę sensownie wyglądający TAGA, jest też sporo ciekawie wyglądających "boa" na Aliexpress z wtykami IEC C7 - ale oczywiście te grubasy potrafią unieść lekki sprzęt, z CD nie powinno być problemu. Ewentualnie na Ali są adaptery C7->Schuko proste i kątowe. Stosując adapter możesz pod niego podpiąć "normalny komputerowy". Oczywiście pisząc komputerowy nie mam na myśli stricte kabelka od komputera tylko jakiś audiofilski. Myślałem o tym, ale wtedy ten wtyk się robi bardzo długo i z takim audio kablem, który ma spora wtyczkę mogą wyłamać na luzie takie gniazdo. https://allegro.pl/oferta/wtyk-osemka-c7-c079-zlocony-8-10097313880 Jest sporo takich podróbek c7 na Ali i w PL. Można tez na Ali kupowac te gotowce na c7. Może warto spróbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Swego czasu też naszukałem się wtyczki 8 do samodzielnego montażu. Nic nie znalazłem. Ani na Ali , ani na allegro, ani gdziekolwiek indziej. Tzn są wtyczki, ale ogromne, wielkości takiej jak na załączonym u kolegi wyżej linku. Albo gdy już znalazłem wtyczkę, to kosztowała kilkaset zł (chyba Furutecha). Przeszukałem cały internet , i skończyło się tym,że upolowałem promkę na gotowy przewód Audioquesta NRG-Y2 (zapłaciłem niespełna 300 zł). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Tego szukasz Obudowa jest z bardzo twardego plastiku prawie jak ceramika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiofanatyk Napisano 17 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2023 Też szukałem wtyku typu ósemka. Ostatecznie kupiłem taki: https://audio4u.pl/produkt/wtyczka-c7-osemka-iec-zasilajaca-rodowana/ Jest bardzo solidny, a przy tym lekki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts