Skocz do zawartości

Sprzedaż w rozliczeniu

seba751

Recommended Posts

Kolega w AudioOn oddał lampowego yaqina w rozliczeniu i wziął wyższy model. Widziałem potem ten sprzęt na olx - uczciwie opisany, że wystawiony sprzęt był przyjęty w rozliczeniu, żadnej ściemy że model powystawowy, ekspozycyjny, używany do odsłuchów w salonie stąd ewentualne ślady użytkowania. Profeska.

Dnia 29.09.2022 o 05:50, Piotr Sonido napisał:

Zalezy co masz i na ile to wycenią. Jeśli to jest coś ciekawego to obecnie? Szybciej i więcej dostaniesz sprzedając samemu.

Ale faktycznie kilka salonów przyjmuje w rozliczeniu.

Widać po ich ofertach.

Piotr

Expand  

W dłuższej perspektywie pewnie tak ale nie teraz i nie przez najbliższy rok...sprzedaż audio aktualnie plraktycznie zamarła co widać na popularnych portalach.

Ludzie obniżają ceny po 20-30%-40% i dalej sprzęt się nie sprzedaje. Wyjątkiem są oczywiście perełki. białe kruki to się zawsze sprzeda.

Edytowano przez elektron6

A co masz w rozliczeniu?

Dnia 29.09.2022 o 07:15, elektron6 napisał:

W dłuższej perspektywie pewnie tak ale nie teraz i nie przez najbliższy rok...sprzedaż audio aktualnie plraktycznie zamarła co widać na popularnych portalach.

Ludzie obniżają ceny po 20-30%-40% i dalej sprzęt się nie sprzedaje. Wyjątkiem są oczywiście perełki. białe kruki to się zawsze sprzeda.

Expand  

Czy ja wiem.

tu na forum jak ludzie wklejają linki to ceny aż mnie mrozi. A takie produkty popularne i entry level.

Co masz?

Piotr

Jeżeli jest to rzeczywiście coś świeżego, to może być tak, że sprzedasz go lepiej niż w rozliczeniu, tym bardziej, że teraz ceny większości urządzeń poszły mocno w górę, ale jak się oczywiście nie chcesz bawić samemu w takie rzeczy, to jak najbardziej jest to zrozumiałe. Jak jest to Yamaha, to na pewno możesz śmiało wystawiać i pójdzie szybko :D 

• 11 months later...